AutoMAGAZIN - Predstavljamo

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi BMW Serije 3 – sajamsko predstavljanje u Detroitu

Novi BMW Serije 3 – sajamsko predstavljanje u Detroitu

Šesta generacija BMW serije 3, najprodavanijeg premium automobila na svetu, postavlja nove standarde u smislu sportskih karakteristika, elegancije i udobnosti. Premijerno sajamsko predstavljanje ovog automobila je održano na sajmu automobila u Detroitu, dok se premijera na Srpskom tržištu očekuje na proleće...

Novi BMW Serije 3 – sajamsko predstavljanje u Detroitu

Pionirska istorija serije 3 je inspiracija za novu sportsku limuzinu, čiji snažni stil predstavlja svežinu interpretacije i svestran razvoj tradicionalnog BMW dizajna. Novo lice prepoznatljivog BMW dizajna sa ravnim farovima koji se protežu duž BMW bubrežaste maske hladnjaka, naglašavaju elegantni dinamični dizajn nove BMW serije 3. Šesta generacija serije 3 je “porasla” u odnosu na svog prethodnika, što je posebno primetno u njegovom međurastojanju (napred +37mm, pozadi +47mm), a povećana dužina (+93mm) i uvećano međuosovinsko rastojanje (+50mm) takođe naglašavaju sportsku siluetu. Unutar nove BMW serije 3, primetno povećanje prostora najbolje koriste putnici na zadnjem sedištu.

Izbor BMW serije 3 je proširen na tri varijante opreme i izgleda – Sport linija, Luksuzna linija i Moderna linija. Svaka od ovih linija predstavlja individualan karakter sportske limuzine, sa ekskluzivnom kombinacijom materijala visokog kvaliteta, nenadmašnim kvalitetom izrade koji još više naglašava savršeni ambijent ove linije vozila.

Pogonska i tehnologija šasije su uvek bile ključne oblasti ekspertize ovog brenda, a agilnost i dinamika vožnje i dalje ostaju glavni atributi nove BMW serije 3. Novi automobil prikriva svoje velike dimenzije, težinom manjom za 40 kg od svog prethodnika. Pored sportskih performansi tipičnih za ovaj brend, poboljšani nivo udobnosti nove serije 3 daje veliki doprinos uživanju tokom vožnje.

Novi BMW Serije 3 – sajamsko predstavljanje u Detroitu

Ponuda četiri prefinjena, ekonomična i snažna motora –  koji svi uključuju novu BMW TwinPower Turbo tehnologiju – biće na raspolaganju novoj BMW seriji 3.

• BMW 328i od 2,0 litra: njegov BMW-TwinPower Turbo četvorocilindrični motor sreće se sa novom generacijom lakih i moćnih benzinskih agregata koji savršeno odgovaraju dinamičnom konceptu nove BMW Serije 3. Vrhunski turbo motor razvija 180 kV/245 KS i maksimalni obrtni moment od 350 Nm već od 1.250 obrtaja, omogućujući BMW seriji 3 da od 0 do 100 km/h stigne za 5.9 sekundi. Prosečna potrošnja goriva je samo 6,4 litra na 100 kilometara.

• BMW 335i: BMW TwinPower Turbo dizel motor od 3 litra razvija izlaznu snagu od 225 kV/306 KS i maksimalni obrtni moment od 400 Nm pri samo 1.200 obrtaja u minuti, osiguravajući da novi BMW serije 3 nadmaši performanse svog prethodnika, uz smanjenu potrošnju goriva i emisiju izduvnih gasova.

• Ekonomičniji i manji zagađivač: snažni BMW-TwinPower Turbo četvorocilindrični dizel motor pravi još efikasniji iskorak. Najsavremeniji agregat daje BMW 320d, 135 kV/184 KS i 380 Nm obrtnog momenta, i daje snagu BMW 320d EfficientDynamics verziji. Ovde se kombinuje izlazna snaga od 120 kV/163 KS, sa prosečnom potrošnjom goriva po EU ciklusu vožnje od samo 4,1 litara dizela na 100 kilometara.

• I konačno, prva potpuno hibridna kompaktna sportska limuzina će proslaviti svoju premijeru u jesen 2012. Novi  BMW ActiveHybrid 3 će prikazati inovativnu BMW ActiveHybrid tehnologiju stopljenu sa sportskim karakterom BMW Serije  3 u dinamičan i efikasan rezultat.

Novi BMW Serije 3 – sajamsko predstavljanje u Detroitu

BMW je prvi proizvođač automobila koji nudi osmostepeni automatski menjač u višoj srednjoj klasi. Može da se poruči u kombinaciji sa bilo kojim benzinskim ili dizel motorom u ovoj klasi, i povezan je sa Auto Start-Stop funkcijom koja je u standardnoj opremi. Kompaktan i izuzetno efikasan, dozvoljava novom BMW serije 3 da parira ili čak nadmaši modele koji su opremljeni standardnim šestostepenim manuelnim menjačem, kada je u pitanju ekonomičnost potrošnje goriva i emisija štetnih gasova. Novi osmostepeni automatik kombinuje lakoću menjanja brzina, dinamiku i vrhunsku efikasnost, i time ga čini savršenim partnerom za novi dinamički potencijalovog automobila.

Novi BMW Serije 3 – sajamsko predstavljanje u Detroitu

BMW ConnectedDrive nudi nenadmašnu kombinaciju tehnologije pomoći vozačima i mobilnog sistema za novu liniju BMW serije 3. Novost u višoj srednjoj klasi je i nova generacija Head-Up displeja u punoj boji, koji projektuje bitne informacije – u visokoj rezoluciji – na široki ekran, te se pojavljuje tačno ispred vozača. Takođe su dostupni i SurroundView, SideView i TopView, koji omogućavaju pogled iz ptičije perspektive na vozilo i njegovu okolinu. Dodatno, sistem pomoći pri parkiranju, pomaže vozaču da se uparkira. Između ostalih pomoćnih tehnologija koje su dostupne uz BMW ConnectedDrive, nalaze se i Active Cruise Control sa Stop&Go funkcijom, Lane Change Warning sistem i Lane Departure Warning sistem sa Collision Warning sistemom povezanim sa kamerom, što se prvi put nudi u BMW serije 3.

Novi BMW Serije 3 – sajamsko predstavljanje u Detroitu

Real-Time Traffic Information (RTTI) i specijalne aplikacije kao što su “BMW Connected” za korišćenje socijalnih mreža, takođe su dostupne. Na listu opcija uključena je i inovativna funkcija lakšeg pristupa, koja nudi otvaranje prtljažnika bez ruku i dodatna funkcija ActiveProtection, sistem zaštite putnika, kao što je Advance eCall sa automatskim nalaženjem pozicije vozila od strane BMW Assist. U slučaju nesreće, ovaj sistem daje hitnim službama detaljne informacije o prirodi sudara pre nego što oni stignu na mesto nesreće.

Novi BMW Serije 3 – sajamsko predstavljanje u Detroitu

Automagazin.rs

C5 X predstavlja najnapredniji izraz Citroënove filozofije

C5 X predstavlja najnapredniji izraz Citroënove filozofije

C5 X predstavlja svoj novi vodeći model u Citroën gami koji obnavlja segment velikih vozila sa originalnim izgledom i koji predstavlja spoj limuzine i karavana. Ovo je inovativna ponuda u tradiciji velikih Citroëna. Novi izgled limuzine izražava savremenost, statusnisimbol i inovativnost, koje očekuju kupci ovog segmenta, alii kupci SUV-a...

Novi Nissan X-Trail: elektrifikovane porodične avanture

Novi Nissan X-Trail: elektrifikovane porodične avanture

Nissanova ofanziva elektrifikovanih proizvoda uskoro se nastavlja u obliku nove, četvrte generacije modela X-Trail. Od njegovog predstavljanja 2001. u svetu je dosad prodato više od sedam miliona primeraka X-Traila, što ga čini jednim od najpopularnijih vozila za porodične avanture...

Toyota lansirala novi GR86

Toyota lansirala novi GR86

Novi GR86 je Toyotin treći globalni GR model, koji čini “moćnu trojku” čistokrvnih sportskih automobila, pored GR Supre i GR Yarisa...

Novi Mercedes-AMG SL: Novo izdanje ikone

Novi Mercedes-AMG SL: Novo izdanje ikone

Novi Mercedes-AMG SL, novo izdanje ikone, vraća se svojim korenima sa klasičnim mekim krovom i sportskim karakterom. U isto vreme, luksuzni roadster sa 2+2 sedišta je posebno pogodan za svakodnevnu upotrebu i po prvi put snagu motora prenosi na put pogonom na sve točkove...

123456. . .15
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje