AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Jedinstvena aerodinamička nadgradnja kompanije EMA iz Knića

Jedinstvena aerodinamička nadgradnja kompanije EMA iz Knića

Od sredine prošle godine kompanija EMA iz Knića, renomirani proizvođač furgon nadgradnji različite namene, kipera, poluprikolica, prikolica i drugih specijalnih vozila, domaćim i inostranim kupcima nudi nadgradnje iz dva nova tehnološka programa...

Jedinstvena aerodinamička nadgradnja kompanije EMA iz Knića

To su konstrukcije sa zaobljenim profilima na standardnim furgonima i hladnjačama i novu familiju aerodinamičkih furgona.

Novi dizajn zaobljenih profila na standardnim furgonima i hladnjačama, koji je po strukturi i sastavu sličan materijalima od kojih su napravljeni i sami paneli za nadgradnje, povoljno utiče na smanjene otpora vazduhu svih spoljnih delova nadgradnji. Pored malog, ali uvek dobrodošlog uticaja na smanjenje potrošnje goriva, novom tehnologijom se dodatno ojačava celokupna nadgradnja, tako da, u slučaju bilo kakvog udara, konstrukcija ostaje stabilna pa se na taj način, pored čuvanja robe u transportu, povećava i bezbednost vozača, odnosno posade u kabini.

Proizvodni hit kompanije iz Knića, ne samo na tržištu Srbije i u većem delu Starog kontinenta, već nekoliko meseci je, jedinstvena u Evropi, nova specijalna forma hladnjača i furgona – aerodinamički optimizovano ispupčenje na prednjem delu krova. S tim novim integralnim usmerivačem vazduha u praksi su potvrđene značajne uštede u potrošnji goriva: čak i do dva litra na 100 km u odnosu na klasične nadgradnje sa pravougaonom formom (ravnim krovom). Osim velike uštede u ukupnim troškovima transporta, novi aerodinamički oblik nadgradnji smanjuje naprezanje motora, pa se na taj način produžava životni vek kamiona.

Jedinstvena aerodinamička nadgradnja kompanije EMA iz Knića

Razvojni stručnjaci kompanije EMA tvrde da nova nadgradnja doprinosi i ukupnoj stabilnosti kompletnog vozila, koja proizilazi upravo iz laganijeg "klizanja" vozila kroz vazdušni prostor. Na kraju, što ne znači da je i najmanje bitno, napominju da nove nadgradnje utiču i na estetiku vozila: s novom aerodinamičkom konstrukcijom čine ih lako prepoznatljivim – i na gradskim saobraćajnicama i na otvorenom putu.

Jedinstvena aerodinamička nadgradnja kompanije EMA iz Knića

Novu aerodinamičku konstrukciju EMA nudi u svim dimenzijama, odnosno na šasijama sa svim standardnim i produženim međuosovinskim rastojanjima.

Nekoliko domaćih i inostranih kompanija (iz Nemačke, Austrije, Italije, Slovenije, Švajcarske i Rusije), afirmisanih u transportu i logistici, već koriste vozila sa zaobljenim profilima i aerodinamičkim nadgradnjama iz Knića. Ovih dana se upravo završava velika serija aerodinamičkih nadgradnji na kamionima Volvo za jednog od vodećih srpskih konditora - kompaniju Swisslion.

PR

Klub vozača Volvo kamiona

Klub vozača Volvo kamiona

Besplatno članstvo donosi brojne pogodnosti – od pravovremenog informisanja o bitnim novostima u kompaniji Volvo, do popusta za kupovinu artikala iz Volvo kolekcije...

Renault Trucks: efikasan kamion za isporuku

Renault Trucks: efikasan kamion za isporuku

Renault Trucks je, zajedno sa svojih šest partnera, lansirao projekat EDIT (Efficient Distribution Truck - Efikasan kamion za isporuku). Ovaj projekat ima za cilj da smanji potrošnju vozila za isporuku za 13 % u odnosu na današnja serijska vozila, zahvaljujući primeni najnovije tehnologije...

Lamborghini Lanzador concept
Slika nedelje