AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Jedinstvena aerodinamička nadgradnja kompanije EMA iz Knića

Jedinstvena aerodinamička nadgradnja kompanije EMA iz Knića

Od sredine prošle godine kompanija EMA iz Knića, renomirani proizvođač furgon nadgradnji različite namene, kipera, poluprikolica, prikolica i drugih specijalnih vozila, domaćim i inostranim kupcima nudi nadgradnje iz dva nova tehnološka programa...

Jedinstvena aerodinamička nadgradnja kompanije EMA iz Knića

To su konstrukcije sa zaobljenim profilima na standardnim furgonima i hladnjačama i novu familiju aerodinamičkih furgona.

Novi dizajn zaobljenih profila na standardnim furgonima i hladnjačama, koji je po strukturi i sastavu sličan materijalima od kojih su napravljeni i sami paneli za nadgradnje, povoljno utiče na smanjene otpora vazduhu svih spoljnih delova nadgradnji. Pored malog, ali uvek dobrodošlog uticaja na smanjenje potrošnje goriva, novom tehnologijom se dodatno ojačava celokupna nadgradnja, tako da, u slučaju bilo kakvog udara, konstrukcija ostaje stabilna pa se na taj način, pored čuvanja robe u transportu, povećava i bezbednost vozača, odnosno posade u kabini.

Proizvodni hit kompanije iz Knića, ne samo na tržištu Srbije i u većem delu Starog kontinenta, već nekoliko meseci je, jedinstvena u Evropi, nova specijalna forma hladnjača i furgona – aerodinamički optimizovano ispupčenje na prednjem delu krova. S tim novim integralnim usmerivačem vazduha u praksi su potvrđene značajne uštede u potrošnji goriva: čak i do dva litra na 100 km u odnosu na klasične nadgradnje sa pravougaonom formom (ravnim krovom). Osim velike uštede u ukupnim troškovima transporta, novi aerodinamički oblik nadgradnji smanjuje naprezanje motora, pa se na taj način produžava životni vek kamiona.

Jedinstvena aerodinamička nadgradnja kompanije EMA iz Knića

Razvojni stručnjaci kompanije EMA tvrde da nova nadgradnja doprinosi i ukupnoj stabilnosti kompletnog vozila, koja proizilazi upravo iz laganijeg "klizanja" vozila kroz vazdušni prostor. Na kraju, što ne znači da je i najmanje bitno, napominju da nove nadgradnje utiču i na estetiku vozila: s novom aerodinamičkom konstrukcijom čine ih lako prepoznatljivim – i na gradskim saobraćajnicama i na otvorenom putu.

Jedinstvena aerodinamička nadgradnja kompanije EMA iz Knića

Novu aerodinamičku konstrukciju EMA nudi u svim dimenzijama, odnosno na šasijama sa svim standardnim i produženim međuosovinskim rastojanjima.

Nekoliko domaćih i inostranih kompanija (iz Nemačke, Austrije, Italije, Slovenije, Švajcarske i Rusije), afirmisanih u transportu i logistici, već koriste vozila sa zaobljenim profilima i aerodinamičkim nadgradnjama iz Knića. Ovih dana se upravo završava velika serija aerodinamičkih nadgradnji na kamionima Volvo za jednog od vodećih srpskih konditora - kompaniju Swisslion.

PR

Volvo predstavio kamione za nove standarde u građevinarstvu

Volvo predstavio kamione za nove standarde u građevinarstvu

U odgovarajućem, posebno odabranom ambijentu, u kamenolomu Branžov, na petnaestak kilometara jugozapadno Praga, glavnog grada Češke Republike, Volvo je sredinom aprila gostima iz Centralne i Jugoistočne Evrope, u realnim uslovima, predstavio neke od mogućnosti poslednje generacije svojih kamiona namenjenih građevinskoj industriji, izgradnji i održavanju puteva i drugih infrastrukturnih objekata.

Volvo Trucks - Novi I-Shift sa sporohodnim stepenima prenosa

Volvo Trucks - Novi I-Shift sa sporohodnim stepenima prenosa

Volvo Trucks predstavlja novog člana I-Shift porodice: I-Shift sa sporohodnim stepenima prenosa. Dodavanje novih stepena prenosa automatizovanom menjaču obezbeđuje izuzetne startne performanse kamiona koji prevozi težak teret u zahtevnim uslovima. Sistem je potpuno jedinstven za serijski proizvedene teške kamione.

Klub vozača Volvo kamiona

Klub vozača Volvo kamiona

Besplatno članstvo donosi brojne pogodnosti – od pravovremenog informisanja o bitnim novostima u kompaniji Volvo, do popusta za kupovinu artikala iz Volvo kolekcije...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje