AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Ulaganje u polovan Volvo kamion – isplativa investicija

Ulaganje u polovan Volvo kamion – isplativa investicija

Trogodišnje iskustvo koje je kompanija Volvo doo stekla u Srbiji prodajom i polovnih kamiona pokazuje da je investicija u korišćeno vozilo u većini slučajeva vrlo isplativa...

Jedan od dokaza je taj da su se isti kupci „polovnjaka“ već više puta odlučili da vozne parkove prošire ili osavremene upravo takvim kamionima. To se posebno odnosi na korišćene Volvo kamione, koji se nude u dobrom tehničkom stanju, sa potpuno proverenim poreklom i povoljnom cenom.

U ovoj godini interes za takvim vozilima je izuzetan – višestruko veći od ponude. Sasvim razumljivo, budući da je na desetine domaćih kompanija izuzetno zadovoljno „kondicijom“ Volvo tegljača koji u Srbiju stižu iz Volvo centara iz cele Evrope - iz aranžmana zamene staro-za-novo sa lokalnim kupcima, kao i iz Buy Back aranžmana sa lokalnim kupcima.

Kriterijumi za preuzimanje polovnih kamiona (Volvo, ali i drugih marki) se striktno poštuju: recimo, vozilo ne može da bude starije od 10 godina i mora da prođe kompletan pregled u Volvo servisu, što znači da je neophodno da bude tehnički ispravno, pneumatici moraju da budu u dobrom stanju, tahograf ispravan, vetrobransko staklo bez naprslina, vozilo mora da bude oslobođeno svih nameta i zaloga…

Među Volvo „polovnjacima“ traženim u Srbiji najpopularniji su oni iz Mađarske, konkretno to su vozila koje po sistemu staro-za-novo, posle nekoliko godina eksploatacije, otuđuje najveća tamošnja i jedna od najvećih evropskih transportnih kompanija. Ti, karakteristično žuti kamioni u Volvo mrežu stižu sa 500.000-600.000 prevaljenih kilometara sa odlično očuvanim vitalnim funkcijama, redovno su održavani i sasvim pouzdano mogu da voze najmanje onoliko koliko su već proveli na putu. Naravno, uz redovno kvalitetno servisiranje i ugradnju originalnih rezervnih delova.


Iz Mađarske je nedavno stigao do sada najsnažniji polovni tegljač u ponudi Volvo doo: FH 16 700.42T iz 2013. sa 324.000 prevaljenih kilometara. Po ceni od 61.000 evra kupila ga je transportna kompanija iz Zemuna.

Ulaganje u polovan Volvo kamion – isplativa investicija

Sudeći po dosadašnjim iskustvima, polovne kamione u Srbiji uglavnom kupuju manja transportna preduzeća i one kompanije kojima prevoz nije osnovna delatnost. Zbog višestruko nižeg inicijalnog ulaganja nego u nova vozila, korišćeni kamioni su odlična transportna solucija za preduzeća i preduzetnike koji tek započinju poslovnu aktivnost, bez obzira da li će se specijalizovano baviti transportom ili prevozom za svoje potrebe.

Služba prodaje polovnih kamiona u Volvo doo je u mogućnosti da korišćene kamione ponudi sa lagera u Srbiji (u Novim Banovcima, Novom Sadu i Čačku), ali i da potencijalnim kupcima pomogne u izboru vozila koja se nalaze u Volvo mreži u celoj
Evropi.

Više informacija o polovnim kamionima se nalazi na adresi: http://www.volvotrucks.com/trucks/serbia-montenegro-market/sr-sc/usedtrucks/Pages/used-trucks.aspx.

PR

Volvo predstavio kamione za nove standarde u građevinarstvu

Volvo predstavio kamione za nove standarde u građevinarstvu

U odgovarajućem, posebno odabranom ambijentu, u kamenolomu Branžov, na petnaestak kilometara jugozapadno Praga, glavnog grada Češke Republike, Volvo je sredinom aprila gostima iz Centralne i Jugoistočne Evrope, u realnim uslovima, predstavio neke od mogućnosti poslednje generacije svojih kamiona namenjenih građevinskoj industriji, izgradnji i održavanju puteva i drugih infrastrukturnih objekata.

Volvo Trucks - Novi I-Shift sa sporohodnim stepenima prenosa

Volvo Trucks - Novi I-Shift sa sporohodnim stepenima prenosa

Volvo Trucks predstavlja novog člana I-Shift porodice: I-Shift sa sporohodnim stepenima prenosa. Dodavanje novih stepena prenosa automatizovanom menjaču obezbeđuje izuzetne startne performanse kamiona koji prevozi težak teret u zahtevnim uslovima. Sistem je potpuno jedinstven za serijski proizvedene teške kamione.

Klub vozača Volvo kamiona

Klub vozača Volvo kamiona

Besplatno članstvo donosi brojne pogodnosti – od pravovremenog informisanja o bitnim novostima u kompaniji Volvo, do popusta za kupovinu artikala iz Volvo kolekcije...

BMW 5 Touring (2024)
Slika nedelje