AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Prva Kegelova multi poluprikolica za kupca u Srbiji

Prva Kegelova multi poluprikolica za kupca u Srbiji

Uvoznik, prodavac i serviser priključnih vozila renomiranog nemačkog proizvođača Kegel /Kögel/, beogradska SDT grupa, nedavno je prvom kupcu u Srbiji – beogradskom Beokranu - isporučila poluprikolicu iz serije Multi, s univerzalnom platformom za prevoz tereta...

U kompaniji, specijalizovanoj za iznajmljivanje kranova, koja u novije vreme poslovanje širi i transportom specijalnih tereta, nova poluprikolica je prvenstveno namenjena prevozu građevinske armature i betonskih elemenata nestandardne veličine. Prvo ovakvo priključno vozilo u voznom parku Beokrana kompletira usluge građevinskim kompanijama, ali i drugim korisnicima usluga koji imaju specifične zahteve za transport i manipulaciju teretom.

Kao i ostale Kegelove poluprikolice, i ova ima čvrst čelični ram šasije s dugovečnom nano-keramičkom i KTL zaštitom od korozije. Na tovarnoj platformi se, osim građevinskih materijala i betonskih elemenata koji nisu osetljivi na vremenske prilike, može prevoziti i paletirana roba, kao i ekstra dugački ili veoma široki tereti, što omogućavaju opciono ugrađene aluminijumske stranice sa spuštanjem, koje se mogu preklopiti ili ukloniti, ali i uskladištiti u opcionoj kutiji za skladištenje ispod rama šasije. Ravna platforma ove poluprikolice je sertifikovana prema najstrožim evropskim bezbednosnim standardima i dostupna s nizom sistema za imobilizaciju (vezivanje) tereta.

U familiji Multi, Kegel nudi mnoštvo verzija, recimo, jedna od tri osovine može da bude upravljiva (čime se izuzetno olakšava manevrisanje, posebno na skučenim prostorima), zatim s udubljenjima u podu koja omogućavaju transport koturova s čeličnim ili aluminijumskim limovima velike mase itd.

PR

Otvoren četvrti prodajno-servisni centar Volvo kamiona u Srbiji

Otvoren četvrti prodajno-servisni centar Volvo kamiona u Srbiji

U prisutsvu velikog broja uglednih zvanica, vlasnika Volvo Trucks i Renault Trucks vozila, Volvo autobusa, poslovnih partnera i medijskih kuća, krajem juna na ulasku u Doljevac, kraj same naplatne rampe na autoputu E-75, koji od Beograda vodi do granice sa Severnom Makedonijom, svečano je otvoren četvrti prodajno-servisni centar Volvo Trucks u Srbiji.

Saobraćajna edukacija Volvo kamiona u osnovnoj školi u Đurđevu

Saobraćajna edukacija Volvo kamiona u osnovnoj školi u Đurđevu

U Osnovoj školi Jovan Jovanović Zmaj u Đurđevu, selu južnobačkog okruga koje se nalazi u blizini Novog Sada, a od opštinskog mesta Žabalj udaljeno pet kilometara, u organizaciji Volvo kamiona Srbija i zaposlenih u toj školi, 22. maja je održana edukativna radionica „Stani, pogledaj, mahni“ /Stop, Look, Wave/...

Volvo Trucks obeležio 20 godina uspešnog rada svoje kompanije u Srbiji

Volvo Trucks obeležio 20 godina uspešnog rada svoje kompanije u Srbiji

U prisustvu više od 500 uglednih zvanica – poslovnih partnera, vlasnika transportnih i drugih kompanija koje u svom voznom parku imaju Volvo kamione, funkcionera državnih institucija, ambasadora Švedske u Srbiji i drugih gostiju, Volvo Trucks  & Buses je početkom juna svečano obeležio dvadeset godina uspešnog rada svoje kompanije u Srbiji.

Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje