AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault Trucks u Srbiji organizuje takmičenje u ekonomičnoj i racionalnoj vožnji

Renault Trucks u Srbiji organizuje takmičenje u ekonomičnoj i racionalnoj vožnji

Peti put zaredom, Renault Trucks i u Srbiji organizuje već tradicionalno nadmetanje vozača Optifuel Challenge - u ekonomičnom, promišljenom i racionalnom upravljanju kamionima ove marke...

Ovogodišnje takmičenje je otvoreno isključivo za vozače Renault Trucks T Range kamiona u Srbiji, odnosno preduzeća iz Srbije koja poseduju više od dva takva kamiona opremljena uređajem Optifleet i koja su svoje učestvovanje potvrdila registracijom za takmičenje.


Registracioni obrasci se predaju do 20. aprila. U periodu od 1. do 31. maja svim prijavljenim vozačima Renault Trucks će bez ikakvih naknada aktivirati uređaj Optifleet u vozilu T familije koje voze.


Tokom jednog takmičatrskog kruga, koji traje mesec dana, Optifleet uređajem će biti praćeni način i ekonomičnost vožnje kako bi mogao da se oceni stil vožnje svakog vozača-takmičara. To ocenjivanje omogućava Ecoscore, jedna od funkcija sistema Optifleet, koja je dostupna na Renault Trucks vozilima iz serija T i T High i predstavlja ključnu prednost u odnosu na konkurenciju.


Ocenjivanje učesnika će se sprovoditi putem automatizovanih izveštaja iz uređaja Optifleet, baziranim na četiri kriterijuma koji doprinose ostvarivanju uštede goriva, a direktno su povezani sa stilom vožnje: to su predviđanje (korišćenje inercije pri kretanju vozila, prosečan broj kočenja i zaustavljanja vozila na 100 km), optimizacija vožnje (vreme vožnje u ECO zoni, vreme vožnje u automatskom modu Optidriver menjača), rad u mestu (vreme rada motora bez kretanja vozila) i neekonomična upotreba (vreme vožnje u „power modu“, vreme vožnje pod visokim brojem obrtaja motora).


Pobednik je vozač sa najvišom ocenom za stil ekonomične vožnje, koju generiše sistem Optifleet. Ukoliko dva ili više učesnika imaju istu ocenu, sledeći kriterijum za utvrđivanje plasmana biće prosečna potrošnja goriva na 100 km, registrovana Optifleet praćenjem. Vozač koji ostvari nižu prosečnu potrošnju ima prednost u odnosu na vozača sa višom potrošnjom, bez obzira na uticaj opterećenja vozila ili nekih drugih parametara.


Ukoliko dva ili više učesnika imaju istu ocenu i prosečnu potrošnju, sledeći kriterijum za utvrđivanje plasmana biće prosečna brzina vozila, registrovana Optifleet praćenjem. Vozač koji ostvari veću prosečnu brzinu, ima prednost u odnosu na vozača sa manjom prosečnom brzinom. Ukoliko dva ili više učesnika imaju istu ocenu, prosečnu potrošnju i prosečnu brzinu, pobednik će biti odlučen žrebom.


Rezultati takmičara biće predstavljeni vlasnicima preduzeća prijavljenim za Optifuel Challenge 2019 najkasnije do 3. juna. Pobednik na nacionalniom takmičenju stiče pravo učešća na međunarodnom finalu, koje će ove godine biti održano 16. oktobra u Francuskoj, u Lionu, gde je i sedište Renualt Trucksa. Takmičari iz 25 država iz celog sveta će tada imati priliku da još jednom pokažu svoje umeće u vožnji, ostvarujući najbolji kompromis između komercijalne brzine i potrošnje. Pobednik, najbolji vozač na međunarodnom eko finalu, voziće kući izuzetno vrednu nagradu - Renault Trucks T High tegljač za modelsku 2019. Godinu!


Za tri prvoplasirana učesnika na takmičenju u Srbiji organizator je pripremio promo pakete s Renault Trucks artiklima namenjenim vozačima, vlasnicima i zaljubljenicima u ovu marku u vrednosti od 500, 300 i 200 evra, dok vlasnicima preduzeća u kojima su zaposleni nagrađeni vozači pripadaju poklon vaučeri za servisne usluge u mreži Renault Trucks.


PR

Prva Kegelova multi poluprikolica za kupca u Srbiji

Prva Kegelova multi poluprikolica za kupca u Srbiji

Uvoznik, prodavac i serviser priključnih vozila renomiranog nemačkog proizvođača Kegel /Kögel/, beogradska SDT grupa, nedavno je prvom kupcu u Srbiji – beogradskom Beokranu - isporučila poluprikolicu iz serije Multi, s univerzalnom platformom za prevoz tereta...

Otvoren četvrti prodajno-servisni centar Volvo kamiona u Srbiji

Otvoren četvrti prodajno-servisni centar Volvo kamiona u Srbiji

U prisutsvu velikog broja uglednih zvanica, vlasnika Volvo Trucks i Renault Trucks vozila, Volvo autobusa, poslovnih partnera i medijskih kuća, krajem juna na ulasku u Doljevac, kraj same naplatne rampe na autoputu E-75, koji od Beograda vodi do granice sa Severnom Makedonijom, svečano je otvoren četvrti prodajno-servisni centar Volvo Trucks u Srbiji.

Saobraćajna edukacija Volvo kamiona u osnovnoj školi u Đurđevu

Saobraćajna edukacija Volvo kamiona u osnovnoj školi u Đurđevu

U Osnovoj školi Jovan Jovanović Zmaj u Đurđevu, selu južnobačkog okruga koje se nalazi u blizini Novog Sada, a od opštinskog mesta Žabalj udaljeno pet kilometara, u organizaciji Volvo kamiona Srbija i zaposlenih u toj školi, 22. maja je održana edukativna radionica „Stani, pogledaj, mahni“ /Stop, Look, Wave/...

Volvo Trucks obeležio 20 godina uspešnog rada svoje kompanije u Srbiji

Volvo Trucks obeležio 20 godina uspešnog rada svoje kompanije u Srbiji

U prisustvu više od 500 uglednih zvanica – poslovnih partnera, vlasnika transportnih i drugih kompanija koje u svom voznom parku imaju Volvo kamione, funkcionera državnih institucija, ambasadora Švedske u Srbiji i drugih gostiju, Volvo Trucks  & Buses je početkom juna svečano obeležio dvadeset godina uspešnog rada svoje kompanije u Srbiji.

BMW M5 (2025)
Slika nedelje