AutoMAGAZIN - Kamioni

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Ralu Srbija otpočela saradnju sa kompanijom Nagel-Group

Ralu Srbija otpočela saradnju sa kompanijom Nagel-Group

RALU Srbija, kompanija specijalizovana za logistiku hladnog lanca, ostvarila je saradnju sa jednom od najvećih zapadno-evropskih logističkih kompanija u hladnom lancu – Nagel-Group, čime je postala deo mreže evropskih poslovnica ove kompanije...

Ralu Srbija otpočela saradnju sa kompanijom Nagel-Group

Koristeći postojeću infrastrukturu obe kompanije rade na širenju LTL mreže iz Evrope prema Balkanu, kao i sa Balkana prema evropskim državama. Time je omogućeno da klijenti kompanije Nagel-Group svoju robu prodaju i transportuju na teritoriji Balkana, kao i da RALU isti servis može ponuditi svojim korisnicima. Ova saradnja obuhvata i isporuku zbirnih pošiljki pod temperaturnim režimom iz Zapadne Evrope prema Srbiji, a nakon toga i dostavu robe na teritoriji cele Srbije u roku od 24 časa preko postojećih cross dock platformi.

Ralu Srbija otpočela saradnju sa kompanijom Nagel-Group

„Pokretanjem saradnje sa kompanijom Nagel-Group našim kupcima omogućavamo visok nivo usluga u segmentu zbirnih i delimičnih utovara robe pod temperaturnim režimom, kroz korišćenje velike mreže Nagel distributivnih i cross dock centara na teritoriji cele Evrope. Time pružamo veće mogućnosti i bolja rešenja, optimizaciju lanca nabavke kroz smanjenje cene transporta i prihvatljiva tranzitna vremena. Takođe, u okviru naše kompanije, pružamo kompletnu (integrisanu) logističku uslugu u hladnom lancu, angažujući sve raspoložive kapacitete -internacionalni transport, usluge carinskog posredovanja, skladištenje i distribuciju do krajnjih kupaca. Na ovaj način pružamo brzo, efikasno i povoljno rešenje našim klijentima i gradimo reputaciju kvalitetnog i pouzdanog partnera, što je zasigurno podsticaj za pružanje novih i specifičnijih usluga. I ubuduće ćemo biti predvodnik u uvođenju trendova u regionu te se na taj način konstantno dokazivati kao kompanija koja pruža najbolje moguće logističko rešenje na jednom mestu” Istakao je Vladimir Milosavljević, direktor RALU Srbija.

Ralu Srbija otpočela saradnju sa kompanijom Nagel-Group

Ovim partnerstvom Nagel-Group širi oblast pokrivenu jedinstvenom mrežom kontrolisanog temperaturnog režima za prehrambene proizvode. “Zahvaljujući saradnji sa Ralu Logistikom, našim korisnicima iz Zapadne Evrope možemo i u Srbiji ponuditi uslugu baziranu na istim standardima kvaliteta i kriterijumima pouzdanosti na koje se navikli korisnici iz mreže Nagel-Group” istakao je Thomas Pütter, rukovodilac odeljenja Corporate Operational Process Design & Systems u Nagel-Groupi. “Za nas ova saradnja predstavlja dalje građenje naše misije da budemo spona industrije hrane u Evropi, odnosno kao što naš slogan kaže - Connecting the world of food®”

U cilju dodatnog unapređenja usluga, Ralu logistika je proširila i vozni park novim Mercedesovim dostavnim vozilima, opremljenim najsavremenijom tehnologijom. Reč je o kombinaciji Mercedesovih kamiona marke Atego, vozila koje se već dokazalo na evropskim putevima i predstavlja pravo rešenje za distribucijski saobraćaj; kao i Lamberetovih izolovanih komora i rashladnih uređaja Carrier Transicolda, čime je stvoreno dostavno vozilo najvišeg kvaliteta za prevoz robe u temperaturnim uslovima od -30 do +30 °C.


Nakon proširenja kapaciteta i uređenja logističko-distributivnog centra u poslovnoj zoni u Ugrinovcima, sa skladištem pod kontrolisanim temperaturnim uslovima površine 8.000 m2, kompanija Ralu intenzivno puni ove skladišne kapacitete. Ulaskom prvih klijenata za koje se radi distribucija na teritoriji cele Srbije, Ralu sada pruža kompletnu logističku uslugu u hladnom lancu. Uspostavljena je i prva cross-dock platforma u Nišu koja će uveliko olakšati poslovanje te predstavlja ozbiljan korak od ulaska u taj segment.


PR

Finci uživali u autobusu sa saunom (FOTO)

Finci uživali u autobusu sa saunom (FOTO)

Finska ove godine slavi 100 godina nezavisnosti, a u zemlji hiljadu jezera se ove godine održavaju razne aktivnosti povodom ovog jubileja. Sauna je omiljena aktivnost za Fince, ali kada se ona nalazi u autobusu, to je posebna atrakcija...

Mini sajam Kegelovih prikolica 7. aprila u Dobanovcima

Mini sajam Kegelovih prikolica 7. aprila u Dobanovcima

SDT Group, novi uvoznik i serviser poluprikolica, prikolica i specijalnih nadgradnji jednog od najpoznatijih evropskih proizvođača, nemačke kompanije Kegel /Kögel/, 7. aprila, u svom sedištu – u Dobanovcima (Sretenjska 4) organizuje druženje sa dosadašnjim i budućim kupcima i mini izložbu priključnih vozila ove renomirane marke...

Čačanski Autoprevoz prvi kupac Volvo hibridnih autobusa na zapadnom Balkanu

Čačanski Autoprevoz prvi kupac Volvo hibridnih autobusa na zapadnom Balkanu

Od početka aprila u sistem gradskog prevoza u Čačku biće uključeno 10 Volvo gradskih autobusa s hibridnim pogonom, koji je za te potrebe kupio renomirana prevoznik Autoprevoz doo. Čačak će biti prvi grad u Srbiji i na zapadnom Balkanu u kojem se za prevoz putnika koristi ne samo ovakav Volvo autobus, već i ovakav tip vozila sa modernom pogonskom grupom.

Hyundai Ioniq 6 (2023)
Slika nedelje