AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Nove velike porudžbine za kiperske poluprikolice Schwarzmüller

Nove velike porudžbine za kiperske poluprikolice Schwarzmüller

Od 2014. godine, kada u portfoliju nije bila zastupljena nijedna kiperska poluprikolica, renomirani austrijski proizvođač priključnih vozila Schwarzmüller postigao je da u 2021. prodaja ovih vozila čini više od 50% ukupnog plasmana svih poluprikolica i prikolica...

Nove velike porudžbine za kiperske poluprikolice Schwarzmüller

Novom poslovnom politikom grupacije, realizovana je uspešna preorijentacija, pa je prodajni i proizvodni fokus, sa vozila za dugolinijske prevoze, usmeren na takozvana infrastrukturna - poluprikoilice i prikolice za teške transporte u građevinarstvu, putnoj privredi, šumarstvu i drvnoj industriji i za specijalne, vangabaritne terete.


U poslednjih nekoliko godina i u Srbiji raste potražnja upravo za ovakvim priključnim vozilima, najvećim delom zbog intenzivne izgradnje puteva, stambenih i poslovnih objekata, što je uslovilo i veću potrebu za prevozom građevinskih materijala, prvenstveno peska, šljunka i kamenih agregata ali i zbog premeštanja zemljanih nanosa.

Nove velike porudžbine za kiperske poluprikolice Schwarzmüller

Za ove namene Schwarzmüller ima široku paletu kiperskih poluprikolica, među kojima su najtraženije celočelične, s tovarnom „kadom“ napravljenom od Hardox čelika HB450 i to u dve varijante: standardnoj, s debljinom poda od 5 mm (opciono 6 mm) i debljinom zidova 4 mm i pojačanom, s debljinom poda 8 mm i zidova 6 mm. Zapremina tovarnog prostora može da iznosi od 24 do 33 m3, dok najmanja sopstvena masa od 5,8 tona pa na dalje (u zavisnosti od zapremine i verzije „kade“) omogućava veliku korisnu nosivost.


Šasija ovih poluprikolica je potpuno zavarena i izrađena od specijalne legure čelika Naxtra, koju odlikuje izuzetna čvrstoća i lakoća. „Zavarena konstrukcija ovu familiju poluprikolica čini najstabilnijom i najotpornijom na teške utovare i uslove rada“, kaže direktor Schwarzmüller Srbija, Siniša Stanojević.

Nove velike porudžbine za kiperske poluprikolice Schwarzmüller

Ove poluprikolice se stanardno opremaju moćnim i pouzdanim hidrauličnim cilindrima visokog pritiska (maksimalno 250 bara) poznatih proizvođača: Hyva i Binotto. U standardnoj specifikaciji su podizna osovina (nosivost po osovini 9 t, ukupno 27 t za sve tri), već tradicionalno iz programa SAF Holland) i pojačane potporne „noge“ koje pružaju mogućnost da se poluprikolica može raskačiti od tegljača i kad je potpuno natovarena (iz programa kompanije Jost).


Svoje liderstvo na tržištu Srbije u ovom programu Schwarzmüller je potvrdio i nedavnom isporukom 15 vozila za poznatu domaću građevinsku kompaniju, što ilustruje i nekoliko fotografija snimljenih pre nego što su krenule na prve vožnje.


PR

Sve traženija Schwarzmüllerova Jumbo poluprikolica

Sve traženija Schwarzmüllerova Jumbo poluprikolica

U prošloj i ovoj godini u Srbiji i regionu raste tražnja za niskopodnom Jumbo poluprikolicom Schwarzmüller Sattelanhänger RH 100, jedinstvenom takve vrste na ovim tržištima po svojoj univerzalnosti, jer je fabrički prilagođena i prevozima vangabaritnih tereta, pre svega, težih građevinskih i poljoprivrednih mašina...

12345678. . .19
Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje