AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Lice u masi: Sledeća generacija Setra ComfortClass i TopClass autobusa

Lice u masi: Sledeća generacija Setra ComfortClass i TopClass autobusa

Nova generacija autobusa premijum brenda Setra je spremna. Upadljiva spoljašnja karakteristika je novo porodično lice ove serije. Iza nje stoji mnoštvo fascinantne tehnologije...

Lice u masi: Sledeća generacija Setra ComfortClass i TopClass autobusa

Šef dizajna Daimlerovih autobusa Stefan S. Handt: „Setra ComfortClass i TopClass su dobili mnogo elegantniji izgled. Setrina tvrdnja o premijum klasi je još jasnije naglašena.“ Pažljiv i dosledan dalji razvoj je obezbedio da prednji deo nove serije postavi nove standarde u pogledu izgleda i tehnologije kako bi se dodatno unapredio profil ovog brenda koji je tako duboko prožet tradicijom. Handt daje primer: „Značka brenda je sada jasno vidljiva u prednjem delu.“ Dalje tehničke karakteristike uključuju: „Novu potpuno LED svetlosnu grupu u prednjem delu, optička vlakna u kombinaciji pokazivača pravca, dnevnih svetala i pozicionih svetala. Čak i iz daljine, Setra će sada biti prepoznatljiva kao Setra.“ Ovo se takođe odnosi na bokove autobusa sa novim trodimenzionalnim elementom.

Lice u masi: Sledeća generacija Setra ComfortClass i TopClass autobusa

Ekstenzivna dalja unapređenja su takođe evidentirana ispod atraktivne karoserije. Između ostalog, putnički prostor je nadograđen novim pregradnim zidovima i servisnim setovima, kao i novim multimedijalnim sistemom.


Premijera ADA 2 i ABA 5 po prvi put dostupni u autobusima


Pre svega, novi sistemi pomoći zasnovani na novoj električnoj/elektronskoj strukturi se po prvi put uvode u evropski autobus. Oni čine Setra autobuse još bezbednijim, udobnijim, lakšim za korišćenje i – što je važno u vremenima visokih cena goriva – primetno ekonomičnijim i ekološki prihvatljivijim. Dva primera: Setra ComfortClass i TopClass su prvi autobusi u Evropi koji su opremljeni novim Active Drive Assist 2 (ADA 2), kombinacijom nekoliko sistema pomoći koji aktivno pomažu vozaču da održi odstojanje i ostane u traci, i Active Brake Assist 5 (ABA 5) sistemom za pomoć pri kočenju u hitnim slučajevima - sistem koji takođe može kočiti ukoliko primeti pešake koji se kreću ili miruju. ABA 5 i ADA 2 su dva od mnogih tehničkih unapređenja ovih novih autobusa koji smanjuju opterećenje vozača i osiguravaju veću sigurnost.


Sledeća generacija Setra autobusa proslaviće svoju svetsku premijeru za medije tokom „IAA Transportation“ press dana u Hanoveru (18-20. septembar 2022). Za kupce, ComfortClass i TopClass će biti predstavljeni na premijernom događaju u Neu-Ulmu od 23. do 25. septembra 2022. godine, nakon čega će uslediti brojni evropski sajmovi u Španiji, Italiji, Švedskoj, Češkoj Republici i Francuskoj.


PR

Krone TPMS: nadzor pritiska u pneumaticima kao standardna oprema

Krone TPMS: nadzor pritiska u pneumaticima kao standardna oprema

Na najvećem ovogodišnjem specijalizovanom sajmu komercijalnih vozila Solutrans 2023, održanom u francuskom Lionu od 21. do 25. novembra, Krone je predstavio svoj Smart Tyre Monitoring System (TPMS), koji omogućava praćenje najvažnijih parametara svih pneumatika u realnom vremenu...

123456. . .19
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje