AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo Selected Pro – Volvo polovni kamioni sa pouzdanim poreklom i proverenom tehničkom kondicijom

Volvo Selected Pro – Volvo polovni kamioni sa pouzdanim poreklom i proverenom tehničkom kondicijom

Na većini evropskih tržišta, uključujući i Srbiju, u toku je završna implementacija nove online platforme na kojoj će se ubuduće prodavati isključivo korišćeni Volvo kamioni iz novog programa Volvo Selected Pro...

Kompletna procedura će se obavljati na nov način: od izlaganja i brendiranja, do detaljnije kontrole ispravnosti i duže garancije, ali i mogućnosti da se vozilo proverene kondicije kupi ili proda u bilo kom delu kontinenta u kojem posluje služba Volvo Selected Pro.


U uslovima normalnog poslovanja, Volvo Trucks širom Evrope godišnje proda više od 12.000 polovnih kamiona. Poreklo im je sasvim pouzdano: većinom su to Volvo kamioni koje kupci razmene kroz trade-in aranžmane (staro za novo) ili kamioni koji se „vrate“ kroz različite oblike lizinga, u ponovnu prodaju, dakle, stižu iz Volvoove evropske prodajno-servisne mreže. Ambicija kompanije je da dalje raste u ovom sektoru, jer su kupci sve zainteresovaniji za Volvo korišćene kamione u dobrom tehničkom stanju, koji se, uz to, nude po cenama i uslovima finansiranja (višemesečna otplata) neuporedivo povoljnijim nego za nova vozila.


Sa namerom da prodaju korišćenih kamiona učini još atraktivnijom i povoljnijom, Volvo Trucks je formirao „brend“ polovnih kamiona: Volvo Selected Pro. Pod tom oznakom kupcima se nude isključivo Volvo polovni kamioni koji su detaljno pregledani, ako ima potrebe i popravljeni, pa će kupac preuzimati korišćeno vozilo u koje može da se pouzda bez ikakve rezerve. Uostalom, Volvo Selected Pro i posluje pod sloganom ‘Kamioni na koje se možete osloniti’ (Trucks you can rely on).


Šta bi, osim cene, mogli da budu motivi za kupovinu vozila posredstvom službe Volvo Selected Pro? Glavna prednost polovnih kamiona Volvo Selected Pro je što kupac tačno zna šta dobija za svoj novac. Osim toga, kroz ponudu, koja važi za vozila starosti do 52 meseca (četiri i po godine), novi vlasnik dobija i garanciju na pogonsku grupu kupljenog polovnog kamiona u trajanju od 12 meseci ili do 150.000 pređenih kilometara.Time Volvo Used Trucks stoji iza toga da je je ovaj polovni Volvo kamion sa pouzdanom istorijom (sve popravke i održavanja su obavljani u Volvo servisu). Dakle, kupac preuzima vozilo u odličnom stanju.


Vozila iz ponude Volvo Selected Pro će biti „markirana“ i izložena na posebno uređenom prostoru u prodajno-servisnim centrima Volvo Trucks u Evropi, što važi i za Srbiju. Za početak, takav prostor će biti uređen unutar kompleksa najvećeg, ujedno i glavnog prodajno-servisnog centra u Novim Banovcima. Tu će biti izložena vozila koja su prošla rigoroznu kontrolu: detaljnom inspekcijom je obuhvaćeno čak 200 ’tačaka’ (motor i rashladni sistem; transmisija-menjač i kvačilo; vozni postroj - upravljački mehanizam, diferencijal, osovine), zapravo pod „lupom“ su svi najvitalniji sklopovi, mehanizmi i funkcije od kojih zavisi pouzdanost eksploatacije. Nakon detaljnog pregleda, svako vozilo dobija listing proverenih „stavki“ na četiri stranice A4 formata!

Volvo Selected Pro – Volvo polovni kamioni sa pouzdanim poreklom i proverenom tehničkom kondicijom

Ako ima potrebe, na vozilima koja se pripremaju za prodaju pod brendom Volvo Selected Pro otklanjaju se kvarovi i obavlja zamena najvitalnijih komponenti, vrše podešavanja i vozilo dovodi u optimalno stanje pa novi vlasnik praktično nema nikakvih briga do prvog ’malog’ servisa – to je 80.000 km, odnosno u nekim slučajevima i do godine dana. Takođe vozila sa pregledaju i sa kozmetičke strane, pa se svako, čak i najmanje oštećenje popravlja ili se oštećeni delovi zamenjuju novim. Potencijalni kupci polovnih Volvo vozila sada će biti u mnogo povoljnijem položaju, jer im se kroz Selected Pro program nude samo vozila s nekom vrstom sertifikata.


„Vozila iz ponude Volvo Selected Pro su idealna za početnike u transportnom poslu (sa skromnijim početnim kapitalom) ali i za male prevoznike koji žele da prošire flotu pouzdanim kamionima spremnim da bez problema voze dugo godina. Otuda očekujemo da će najveće interesovanje vladati za polovnim tegljačima iz familije FH“, kaže rukovodilac prodaje korišćenih vozila u Volvo Trucks Srbija, Dejan Simonović. „A da bi kupac bio još bezbrižniji, nudi mu se i mogućnost potpisivanja nekog od servisnih ugovora, čime Volvo u nekim segmentima u ugovorenom periodu preuzima odgovornost za punu pogonsku spremnost polovnog vozila. Kao i pri kupovini novih Volvo kamiona, i za polovne iz programa Volvo Selected Pro omogućeni su povoljni uslovi kreditiranja posredstvom Volvo finansijskog servisa (VFS). I o još jednoj pogodnosti: željeno korišćeno vozilo će moći da se izabere i bez dolaska u prodajno-servisni centar – pretragom na posebnom web portalu“, dodaje gospodin Simonović.


U Volvo Trucks Srbija napominju da se nastavlja i sa dosadašnjim sistemom prodaje polovnih vozila, koji uključuje i kamione drugih marki, starijih godišta i sa dužom eksploatacionom istorijom.


PR

Volvo uvodi u ponudu još električnih kamiona

Volvo uvodi u ponudu još električnih kamiona

Kompanija Volvo Trucks nastavlja da proširuje svoj asortiman uvođenjem u ponudu nekoliko novih električnih kamiona, što omogućava elektrifikaciju još većeg broja transportnih ruta u gradovima i regionima...

1234567. . .19
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje