AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Dvadeset novih Volvoa za Silo Jeličić

Dvadeset novih Volvoa za Silo Jeličić

Jedan od retkih specijalizovanih prevoznika koji radi punim kapacitetima, od nedavno, prvi put u 16-godišnjoj istoriji, u voznom parku ima i nove Volvo tegljače. Oni su nova „snaga" koja omogućava da Silo Jeličić sve prevoze, a posebno međunarodne, obavlja po najvišim evropskim standardima...

...upravo onako kako već godinama posluje kompanija koju je početkom decembra 1998. osnovao gospodin Nenad Jeličić.

„U prvoj deceniji kompanije smo voleli kamione i cisterne, u ovoj drugoj volimo klijente i posao, nastojimo da unapredimo naše prevozne usluge, jer samo na taj način možemo da se širimo i kupujemo nove kamione. Upravo takvu našu poslovnu filozofiju je prepoznao Volvo, kada smo sredinom 2013. započeli razgovore o prvoj kupovini novih Volvo kamiona", kaže 37-godišnji Nenad.

 

Pogledajte vest: Novi Volvo FH u društvu aviona.

„Nisu bili laki, ali priznajem da smo dobili čak i više od očekivanja - da parafraziram jednu kod nas često viđenu reklamnu poruku, s Volvoom smo dobili '3 u 1'. Šveđani nam nisu samo prodali kamione, već, po vrlo dobroj proceni, preuzeli 20 naših polovnih tegljača (10 holandske proizvodnje iz 2008. i 10 nemačke marke iz 2010-te), obezbedili nam svu logistiku od fabrike do Požege i, na kraju, ali i najvažnije - omogućili nam vrlo povoljno prekogranično finansiranje. Silo Jeličić je među prvim kompanijama u Srbiji kojoj je posle punih pet godina omogućeno da vozila kupi na kredit u aranžmanu Volvo servisa za finansiranje (VFS - Volvo Financial Services). To je dokaz da Volvo veruje u našu kompaniju, bolje reći u našu viziju. U prvim kontaktima sam, naime, najavio da Silo Jeličić želi da kupi nekoliko stotina novih kamiona - ali u narednih desetak godina."

I vlasnik kompanije iz Požege i mali, ali odabran i poslu izuzetno posvećen tim koji ga prati, uvereni su da će se ambiciozni planovi ostvariti: „Znate zbog čega? Imam petoro dece - četvoro koja će, nadam se, naslediti moj biznis i peto - kompaniju Silo Jeličić kojoj sam se od samog početka predao bez ostatka", dodaje gospodin Nenad.

Silo Jeličić je već duže vreme neprikosnoveni lider u silo transportu na Balkanu, pa i u širem okruženju, a od prošle godine, osim poslovnog sedišta u Požegi, ima i prvu kompaniju u inostranstvu - u Sloveniji. Ona startuje upravo s tri nova Volvo kamiona.

 

Pogledajte fotogaleriju Volvo Trucks na aerodromu u Batajnici.

Ali, osim što je u Srbiji i u ovom delu Evrope najveća po kapacitetima, kompanija Silo Jeličić ima i svakako najmlađi vozni park u našoj državi: „Najstariji tegljači su sada iz 2011-te", kaže rukovodilac tehničke podrške, Dragan Đokić. „U svakom trenutku i u svemu pouzdana flota - to je izuzetno važna ‘kondicija' u našem poslu i zato smo u mogućnosti da svaki zahtev naših klijenata ispunimo tačno na vreme - u minut", dodaje gosp. Đokić. „Uz to, novi Volvo kamioni nam donose i značajne ekonomske prednosti: dosadašnja eksploatacija vozila je potvrdila da imaju znatno nižu potrošnju od uporedivih tegljača drugog proizvođača. To je bio jedan od razloga zbog čega se kompanija, posle osmogodišnjih iskustava sa vozilima nemačke i holandske proizvodnje, odlučila za Volvo."

Gospodin Jeličić podseća da je od ranije imao dobra iskustva s Volvoom: „Nepune dve godine, 2003. i 2004-te u floti je bio i jedan polovan FH16 s kojim smo bili sasvim zadovoljni - sve dok nije pretrpeo ozbiljna oštećenja u saobraćajnoj nesreći. Prodali smo ga napola popravljenog, jer su uskoro u kompaniju počela da stižu potpuno nova vozila - od 2005. Silo Jeličić kupuje isključivo kamione koji su sišli sa proizvodne linije. Samo sa novim vozilima možemo da ostvarimo vrhunski kvalitet usluge.

 

Pogledajte vest: Volvo Dynamic Steering: Vožnja bez napora + VIDEO.

Naravno, za uspeh su zaslužni i odlični vozači, koji su i pravi ambasadori naše kompanije. Oni su i menadžeri i trgovački putnici, oni prodaju naše usluge na terenu i na najbolji način reprezentuju ogromnu energiju i mnogo napornog rada uloženog u Silo Jeličić. A o tome koliko su dobri i savesni svedoče i vozila kojima upravljaju: recimo, tegljači nemačke proizvodnje koje je Volvo preuzeo po sistemu staro za novo su, i posle 300-350.000 kilometara, u tako dobrom stanju da će, uz brigu kakvu su imali kod nas, moći da voze najmanje tri puta toliko", kaže gosp. Nenad.

„Lako je sada čuvati nove kamione", dodaje gosp. Jeličić. „Kada sam sa nepune 22 godine počeo - s polovnim tegljačem i polovnom silo-poluprikolicom - preda mnom je bio ogroman izazov. U kabini bez klime i pravog grejanja sam nekoliko godina provodio dan i noć. Dešavalo se da na svakih stotinak kilometara menjam pneumatik. Godinama sam imao po tri rezervna točka, jer nije bilo para za nove ‘gume'. Sada na tri miliona prevaljenih kilometara imamo po jedan gumi-defekt. Normalno, kada vozimo na novim, najkvalitetnijim pneumaticima. Uz to, na novim Volvoima su i aluminijumski naplaci, koji, zbog boljih termičkih svojstava, produžavaju radni vek pneumatika. Kada sam kao 14-godišnjak, s pokojnim ocem napravio prvu ‘turu' u karijeri, o njima nisam mogao ni da sanjam. A priču o tome koliko komfora sada pružaju novi kamioni, a posebno najnovijih 20 Volvoa, da ostavimo za neki drugi put."

„Lična karta": Silo Jeličić d.o.o.

Vozila: 52 tegljača, od toga 20 Volvo (460 KS, Euro V EEV; sa automatizovanim menjačima I-Shift); 52 silo-poluprikolice.

Zaposlenih: 76 (od toga 52 vozača).

Delatnost: međunarodni transport: prevoz silo cisternama zrnastih i praškastih sirovina, poluproizvoda i gotovih proizvoda i žitarica za domaće i inostrane naručioce, pretežno na destinacijama u Evropskoj uniji. Obim prevoza u 2012-toj: 83.842 tone (3.159.033 prevaljenih kilometara), I-XI/2013-te: 102.851 tona (4.251.017 km).

Silo Jeličić je jedina transportna kompanija u Srbiji koja poseduje sve najstrožije evropske sertifikate - HACCP (za sirovine za prehrambenu industriju), ISO 9001:2008 i GMP+ (za prevoz životinjske hrane i sirovina) i atest SQAS

Volvo Trucks Serbia

Volvo Trucks: Očekuje se naredni šampion u ekonomičnoj vožnji

Volvo Trucks: Očekuje se naredni šampion u ekonomičnoj vožnji

Uskoro počinje registracija učesnika za Drivers’ Fuel Challenge 2014 – svetsko takmičenje u ekonomičnoj vožnji u organizaciji kompanije Volvo Trucks. Takmičenje Drivers’ Fuel Challenge je otvoreno za profesionalne vozače, bez obzira na marku kamiona kojim upravljaju. Finale će se održati u Švedskoj, 19. septembra...

Volvo Trucks:The Epic Split postaje deo zbirke Palate Luvr u Parizu

Volvo Trucks:The Epic Split postaje deo zbirke Palate Luvr u Parizu

Film kompanije Volvo Trucks o test vožnji izvedenoj uživo, ‘The Epic Split’, sa Žan-Klod Van Damom u glavnoj ulozi pregledan je više od 68 miliona puta od novembra 2013. kada je postavljen na kanal YouTube. Sada će biti dostupan i posetiocima Muzeja istorije oglašavanja (Musée de la Publicité), smeštenom u Palati Luvr u Parizu, u Francuskoj.

Volvo FH16 za Euro 6 stiže na proleće

Volvo FH16 za Euro 6 stiže na proleće

Tokom proleća 2014. godine vodeći model kompanije Volvo Trucks - Volvo FH16, pojaviće se u konfiguraciji Euro 6. Imaće 16-litarski motor nove generacije, koji je u potpunosti usklađen sa strogim standardima za nisku emisiju izduvnih gasova, a istovremeno ispunjava velika očekivanja kupaca u vezi sa performansama i produktivnošću tokom najzahtevnijih operacija.

Volvo Trucks povećava bezbednost na klizavim putevima

Volvo Trucks povećava bezbednost na klizavim putevima

U zimskom periodu, klizavi putevi i nizbrdice predstavljaju ozbiljan izazov čak i za najveštije vozače koji upravljaju kamionima sa prikolicom. Uvek postoji rizik da vučni voz postane nestabilan i da, u najgorem slučaju, počne da se zanosi. Volvo Trucks je razvio rešenje koje znatno poboljšava bezbednost...

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

S namerom da prigodno obeleži 15 godina uspešnog rada u Srbiji, da još jednom širem auditorijumu predstavi kamione potpuno nove FH generacije, ali i da se u isto vreme nadmeću finalisti ovogodišnjeg takmičenja Drivers' Fuel Challenge, Volvo d.o.o. je 1. juna na aerodromu u Batajnici organizovao okupljanje dosadašnjih i budućih kupaca, poslovnih saradnika i prijatelja kompanije i predstavnika specijalizovanih medija.

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje