AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo FH16 za Euro 6 stiže na proleće

Volvo FH16 za Euro 6 stiže na proleće

Tokom proleća 2014. godine vodeći model kompanije Volvo Trucks - Volvo FH16, pojaviće se u konfiguraciji Euro 6. Imaće 16-litarski motor nove generacije, koji je u potpunosti usklađen sa strogim standardima za nisku emisiju izduvnih gasova, a istovremeno ispunjava velika očekivanja kupaca u vezi sa performansama i produktivnošću tokom najzahtevnijih operacija.

"Ponosni smo što smo uspeli da ispunimo zahteve za Euro 6, a da istovremeno zadržimo najbolje vozne karakteristike i performanse koje postoje na tržištu. I dalje smo vrlo konkurentni s potrošnjom goriva", kaže Kristin Signert, menadžer za vozila za dugolinijske operacije u kompaniji Volvo Trucks.

 

Pogledajte vest: Novi Volvo FH u „društvu“ aviona.


Novi asortiman Euro 6 motora ima tri verzije izlaznih snaga: 750 KS (maksimalni obrtni moment 3.550 Nm), 650 KS (3.150 Nm) i 550 KS (2.900 Nm). Sva tri tipa motora proizvode se u kombinaciji sa I-Shift, automatizovanim Volvo menjačem. Verzija od 550 KS na raspolaganju je i sa obrtnim momentom od 2.800 Nm za ručni menjač.

Pogledajte vest: Volvo Trucks predstavlja novu FH seriju.

 

Model Volvo FH16 jedno je od najmoćnijih i najpoznatijih vozila industrije kamiona, visoko ocenjen od strane veoma zahtevnih transportnih firmi i vozača kojima su vrlo bitne dodatne performanse vozila, produktivnost i komfor. Koristi se kao tegljač, na primer, za težak teret, zatim za prevoz drvene građe, kao i za brz transport na dugim razdaljinama, kao što je prevoz hrane. Najnovija verzija ovog kamiona predstavljena je tokom jeseni 2012. godine. Samo godinu dana nakon toga, Volvo FH16 prelazi na Euro 6 i na znatno nižu emisiju azotnih oksida i čvrstih čestica.

Volvo FH16 za Euro 6 stiže na proleće

Prodaja Volvo FH16 sa Euro 6 motorom počinje u martu 2014. godine, dok je početak proizvodnje planiran za prve dane juna.

Volvo Trucks Serbia

Volvo Trucks: Očekuje se naredni šampion u ekonomičnoj vožnji

Volvo Trucks: Očekuje se naredni šampion u ekonomičnoj vožnji

Uskoro počinje registracija učesnika za Drivers’ Fuel Challenge 2014 – svetsko takmičenje u ekonomičnoj vožnji u organizaciji kompanije Volvo Trucks. Takmičenje Drivers’ Fuel Challenge je otvoreno za profesionalne vozače, bez obzira na marku kamiona kojim upravljaju. Finale će se održati u Švedskoj, 19. septembra...

Volvo Trucks:The Epic Split postaje deo zbirke Palate Luvr u Parizu

Volvo Trucks:The Epic Split postaje deo zbirke Palate Luvr u Parizu

Film kompanije Volvo Trucks o test vožnji izvedenoj uživo, ‘The Epic Split’, sa Žan-Klod Van Damom u glavnoj ulozi pregledan je više od 68 miliona puta od novembra 2013. kada je postavljen na kanal YouTube. Sada će biti dostupan i posetiocima Muzeja istorije oglašavanja (Musée de la Publicité), smeštenom u Palati Luvr u Parizu, u Francuskoj.

Dvadeset novih Volvoa za Silo Jeličić

Dvadeset novih Volvoa za Silo Jeličić

Jedan od retkih specijalizovanih prevoznika koji radi punim kapacitetima, od nedavno, prvi put u 16-godišnjoj istoriji, u voznom parku ima i nove Volvo tegljače. Oni su nova „snaga" koja omogućava da Silo Jeličić sve prevoze, a posebno međunarodne, obavlja po najvišim evropskim standardima...

Volvo Trucks povećava bezbednost na klizavim putevima

Volvo Trucks povećava bezbednost na klizavim putevima

U zimskom periodu, klizavi putevi i nizbrdice predstavljaju ozbiljan izazov čak i za najveštije vozače koji upravljaju kamionima sa prikolicom. Uvek postoji rizik da vučni voz postane nestabilan i da, u najgorem slučaju, počne da se zanosi. Volvo Trucks je razvio rešenje koje znatno poboljšava bezbednost...

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

S namerom da prigodno obeleži 15 godina uspešnog rada u Srbiji, da još jednom širem auditorijumu predstavi kamione potpuno nove FH generacije, ali i da se u isto vreme nadmeću finalisti ovogodišnjeg takmičenja Drivers' Fuel Challenge, Volvo d.o.o. je 1. juna na aerodromu u Batajnici organizovao okupljanje dosadašnjih i budućih kupaca, poslovnih saradnika i prijatelja kompanije i predstavnika specijalizovanih medija.

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje