AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

S namerom da prigodno obeleži 15 godina uspešnog rada u Srbiji, da još jednom širem auditorijumu predstavi kamione potpuno nove FH generacije, ali i da se u isto vreme nadmeću finalisti ovogodišnjeg takmičenja Drivers' Fuel Challenge, Volvo d.o.o. je 1. juna na aerodromu u Batajnici organizovao okupljanje dosadašnjih i budućih kupaca, poslovnih saradnika i prijatelja kompanije i predstavnika specijalizovanih medija.

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Pogledajte fotogaleriju Volvo Trucks na aerodromu u Batajnici.

 

U izuzetno atraktivnom ambijentu, u „društvu" aviona, helikoptera i vojne letačke opreme, uživalo je više od 300 zvanica, koje su imale mogućnost da se upoznaju s modernim letelicama, ali i da se na aerodromskoj pisti uvere u neke od izuzetnih performansi potpuno novih FH tegljača. Svi koji su se, makar na kratko, oprobali u ulozi profesionalnih vozača, iz kabina novih FH kamiona su izlazili s neskrivenim oduševljenjem.

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Pogledajte vest I u Srbiji isporučen prvi Volvo FH nove generacije.

 

Tokom prepodneva na aerodromskoj pisti je organizovano finale ovogodišnjeg takmičenja Drivers' Fuel Challenge, koje se, pod motom Uštedite gorivo i osvojite automobil, u Srbiji održava drugi put. Pred četvoricom finalista bio je odista veliki izazov - da se u izjednačenoj konkurenciji izbore za titulu najštedljivijeg. Nadmetali su se u identičnim uslovima i na istom vozilu: na „trasi" od 22,5 kilometara (tri „kruga" na aerodromskoj pisti) koje je trebalo prevaliti za 29 minuta - novim Volvoom FH sa motorom od 460 KS i automatizovanih menjačem I-Shift (vukao opterećenu poluprikolicu - ukupna masa vučnog voza 36 tona).

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Pobedio je Miško Đoković, vozač u kompaniji Grade Trans iz Čačka, koji je zadatak obavio za 27 minuta, 41 sekundu i 26 stotinki uz prosečnu potrošnju od 27,7 litara. Drugoplasirani, Stipe Nikolić, iz kompanije Agrorit iz Melenaca, vozio je 28 minuta 31 sekundu i 34 stotinki uz prosečnu potrošnju od 29,3 litra, a trećeplasirani, Miša Marinković iz kompanije ST prevoz iz Kragujevca, postigao je prosečnu potrošnju od 29,5 litara, sa vremenom 27 minuta 53 sekunde. Najmanje sreće ovog puta je imao Nikola Đermanović iz kompanije Inter Trans iz Loznice.

 

Pogledajte vest Volvo: Sat inspirisan kamionom.

Najumešnijem je pripala vredna nagrada - LCD TV prijemnik, dok su drugoplasirani i trećeplasirani takmičari dobili takođe vredne nagrade - Volvo sat, novčanik, naočare, makete FH kamiona itd. Sva trojica su istovremeno osvojili i nagrade za kompanije u kojima su zaposleni: Grade Transu je pripao vaučer za kupovinu delova ili servisne usluge u vrednosti od 55.000 dinara, vlasnik Agrorita je dobio vaučer u vrednosti od 33.000, dok je vlasnik kompanije ST prevoz dobio vaučer u vrednosti od 22.000 dinara.

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Pogledajte vest Rekordna potrošnja četvrtog finaliste u The Drivers’ Fuel Challenge-u.

 

Pobednik, Miško Đoković, stekao je pravo nadmetanja na regionalnom takmičenju Drivers' Fuel Challenge, koje se ove godine za područje centralne i istočne Evrope, u kojem posluje Volvoova kompanija u Srbiji, organizuje sredinom oktobra na trkačkoj stazi Grobnik kraj Rijeke, u Hrvatskoj. Pobedniku regionalnog takmičenja će pripasti izuzetna nagrada - automobil Volvo V40, dok vlasnik kompanije u kojoj je pobednik zaposlen dobija vaučer za delove i usluge u vrednosti od 10.000 evra.

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Pogledajte vest Volvo Trucks dobio prestižnu nagradu “red dot” za dizajn proizvoda.

 

Automobil Volvo V40 je takođe bio jedan od „učesnika" Volvoovog dana na batajničkom aerodromu. Zinteresovani su imali mogućnosti da na pisti probaju i njegove performanse. Većina se ipak opredelila da razgleda zanimljive eksponate na mini izložbi organizovanoj na „stajanci": jedan uz drugog tamo su stajali novajlije FH generacije koji su upravo stigli prvim kupcima (kompanijama Hamster iz Sremske Mitrovice i Polet iz Paraćina). U „društvu" kamiona bili su i atraktivni autobusi iz ponude Volvove autobuske korporacije.

U završnici u svemu uspešnog Volvo dana, goste, učesnike takmičenja Drivers' Fuel Challenge i novinare je pozdravio generalni direktor Volvoove kompanije u Srbiji i direktor Volvo tržista jugoistočna Evropa (South East Hub), Johan Bjornor /Björnör/, koji je finalistima dodelio vredne nagrade, a sve okupljene pozvao da uživaju u igri plesne grupe Havana i zaslade se tortom specijalno napravljenom za ovaj događaj.

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Foto: Mario Čupković - Automagazin portal

Volvo Trucks: Očekuje se naredni šampion u ekonomičnoj vožnji

Volvo Trucks: Očekuje se naredni šampion u ekonomičnoj vožnji

Uskoro počinje registracija učesnika za Drivers’ Fuel Challenge 2014 – svetsko takmičenje u ekonomičnoj vožnji u organizaciji kompanije Volvo Trucks. Takmičenje Drivers’ Fuel Challenge je otvoreno za profesionalne vozače, bez obzira na marku kamiona kojim upravljaju. Finale će se održati u Švedskoj, 19. septembra...

Volvo Trucks:The Epic Split postaje deo zbirke Palate Luvr u Parizu

Volvo Trucks:The Epic Split postaje deo zbirke Palate Luvr u Parizu

Film kompanije Volvo Trucks o test vožnji izvedenoj uživo, ‘The Epic Split’, sa Žan-Klod Van Damom u glavnoj ulozi pregledan je više od 68 miliona puta od novembra 2013. kada je postavljen na kanal YouTube. Sada će biti dostupan i posetiocima Muzeja istorije oglašavanja (Musée de la Publicité), smeštenom u Palati Luvr u Parizu, u Francuskoj.

Dvadeset novih Volvoa za Silo Jeličić

Dvadeset novih Volvoa za Silo Jeličić

Jedan od retkih specijalizovanih prevoznika koji radi punim kapacitetima, od nedavno, prvi put u 16-godišnjoj istoriji, u voznom parku ima i nove Volvo tegljače. Oni su nova „snaga" koja omogućava da Silo Jeličić sve prevoze, a posebno međunarodne, obavlja po najvišim evropskim standardima...

Volvo FH16 za Euro 6 stiže na proleće

Volvo FH16 za Euro 6 stiže na proleće

Tokom proleća 2014. godine vodeći model kompanije Volvo Trucks - Volvo FH16, pojaviće se u konfiguraciji Euro 6. Imaće 16-litarski motor nove generacije, koji je u potpunosti usklađen sa strogim standardima za nisku emisiju izduvnih gasova, a istovremeno ispunjava velika očekivanja kupaca u vezi sa performansama i produktivnošću tokom najzahtevnijih operacija.

Volvo Trucks povećava bezbednost na klizavim putevima

Volvo Trucks povećava bezbednost na klizavim putevima

U zimskom periodu, klizavi putevi i nizbrdice predstavljaju ozbiljan izazov čak i za najveštije vozače koji upravljaju kamionima sa prikolicom. Uvek postoji rizik da vučni voz postane nestabilan i da, u najgorem slučaju, počne da se zanosi. Volvo Trucks je razvio rešenje koje znatno poboljšava bezbednost...

Volvo Dynamic Steering: Vožnja bez napora + VIDEO

Volvo Dynamic Steering: Vožnja bez napora + VIDEO

Nekoliko meseci posle uvođenja na tržište nove generacije modelske serije FH, kompanija Volvo Trucks predstavlja napredan sistem, koji će uticati na povećanje bezbednosti i udobnosti prilikom upravljanja teškim teretnim vozilom...

Lamborghini Revuelto
Slika nedelje