AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo Dynamic Steering: Vožnja bez napora + VIDEO

Volvo Dynamic Steering: Vožnja bez napora + VIDEO

Nekoliko meseci posle uvođenja na tržište nove generacije modelske serije FH, kompanija Volvo Trucks predstavlja napredan sistem, koji će uticati na povećanje bezbednosti i udobnosti prilikom upravljanja teškim teretnim vozilom...

Sistem Volvo Dynamic Steering spaja hidraulični pojačivač upravljača sa elektronski regulisanim električnim motorom uparenim na prenosnom sistemu volana. Ovaj patentiran sistem dinamičkog upravljanja, obezbeđuje vrhunsku stabilnost pri visokim brzinama i lagano maneverisanje čak i potpuno opterećenim kamionom.

Volvo Dynamic Steering je gore imenovani elektronski kontrolisan elektromotor montiran stub volana, koji je uparen sa hidrauličnim pojačivačem volana. Maksimalni obrtni moment elektromotora iznosi 25 Nm, a elektronska jedinica reguliše obrtaje motora tri puta u sekundi! Volvo Trucks u svojim saopštenjima ističe, da upotreba elektromotora obezbeđuje savršen osećaj u vožnji. Pomoću senzora, sistem može da detektuje da kamion ide pravo napred i eliminiše kretanja volana po neravnim površinama.

Volvo Dynamic Steering: Vožnja bez napora + VIDEO

Glavne prednosti ovog sistema, švedski poizvođač je podelio u četiri kategorije. Kao prvo, pri niskim brzinama, vozač se ne mora oslanjati na fizičku silu tokom okretanja volana. Prednost je i činjenica, da se sistem automatski aktivira, kada se kamion kreže unazad. Neravnine na površini puta, kao što su rupe i pukotine, sistem veoma uspešno filtrira, jer vozilo se kreće ravno, a upravljanje po ovim površinama je preciznije. Vozač ne mora stalno da poravnava volan.

Na autoputu, Volvo Dynamic Steering povećava stabilnost i eliminiše potrebu za malim korekcijama volana, koje su neophodne posebno na putevima u Srbiji. Inteligentni sistem prepoznaje nagib puta, kao i bočne udare vetra i automatski komenzuje, kako vozač ne bi morao konstantno da "radi na volanu".

Sistem Volvo Dynamic Steering će povećati bezbednost saobraćaja i udobnost vožnje. Komapnija Volvo Trucks ističe, da će novi sistem rešiti najčešće teškoće, sa kojima se vozači susreću tokom vožnje teških kamiona. Zanimljivo je, da se skoro 40 procenata ispitanih vozača kamiona, svake nedelje žali na bolove u leđima, vratu, ramenima ili u rukama.

VIDEO:Automagazin.rs

Volvo Trucks: Očekuje se naredni šampion u ekonomičnoj vožnji

Volvo Trucks: Očekuje se naredni šampion u ekonomičnoj vožnji

Uskoro počinje registracija učesnika za Drivers’ Fuel Challenge 2014 – svetsko takmičenje u ekonomičnoj vožnji u organizaciji kompanije Volvo Trucks. Takmičenje Drivers’ Fuel Challenge je otvoreno za profesionalne vozače, bez obzira na marku kamiona kojim upravljaju. Finale će se održati u Švedskoj, 19. septembra...

Volvo Trucks:The Epic Split postaje deo zbirke Palate Luvr u Parizu

Volvo Trucks:The Epic Split postaje deo zbirke Palate Luvr u Parizu

Film kompanije Volvo Trucks o test vožnji izvedenoj uživo, ‘The Epic Split’, sa Žan-Klod Van Damom u glavnoj ulozi pregledan je više od 68 miliona puta od novembra 2013. kada je postavljen na kanal YouTube. Sada će biti dostupan i posetiocima Muzeja istorije oglašavanja (Musée de la Publicité), smeštenom u Palati Luvr u Parizu, u Francuskoj.

Dvadeset novih Volvoa za Silo Jeličić

Dvadeset novih Volvoa za Silo Jeličić

Jedan od retkih specijalizovanih prevoznika koji radi punim kapacitetima, od nedavno, prvi put u 16-godišnjoj istoriji, u voznom parku ima i nove Volvo tegljače. Oni su nova „snaga" koja omogućava da Silo Jeličić sve prevoze, a posebno međunarodne, obavlja po najvišim evropskim standardima...

Volvo FH16 za Euro 6 stiže na proleće

Volvo FH16 za Euro 6 stiže na proleće

Tokom proleća 2014. godine vodeći model kompanije Volvo Trucks - Volvo FH16, pojaviće se u konfiguraciji Euro 6. Imaće 16-litarski motor nove generacije, koji je u potpunosti usklađen sa strogim standardima za nisku emisiju izduvnih gasova, a istovremeno ispunjava velika očekivanja kupaca u vezi sa performansama i produktivnošću tokom najzahtevnijih operacija.

Volvo Trucks povećava bezbednost na klizavim putevima

Volvo Trucks povećava bezbednost na klizavim putevima

U zimskom periodu, klizavi putevi i nizbrdice predstavljaju ozbiljan izazov čak i za najveštije vozače koji upravljaju kamionima sa prikolicom. Uvek postoji rizik da vučni voz postane nestabilan i da, u najgorem slučaju, počne da se zanosi. Volvo Trucks je razvio rešenje koje znatno poboljšava bezbednost...

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

S namerom da prigodno obeleži 15 godina uspešnog rada u Srbiji, da još jednom širem auditorijumu predstavi kamione potpuno nove FH generacije, ali i da se u isto vreme nadmeću finalisti ovogodišnjeg takmičenja Drivers' Fuel Challenge, Volvo d.o.o. je 1. juna na aerodromu u Batajnici organizovao okupljanje dosadašnjih i budućih kupaca, poslovnih saradnika i prijatelja kompanije i predstavnika specijalizovanih medija.

Lamborghini Revuelto
Slika nedelje