AutoMAGAZIN - Kamioni

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Počinju regionalne kvalifikacije za The Drivers’ Fuel Challenge 2014

Počinju regionalne kvalifikacije za The Drivers’ Fuel Challenge 2014

Nakon zvaničnog objavljivanja početka takmičenja The Drivers’ Fuel Challenge 2014 – globalnog takmičenja kompanije Volvo Trucks u ekonomičnoj potrošnji goriva, došao je trenutak da Volvo Trucks, tržište Srednja i istočna Evropa započne takmičenje na regionalnom nivou...

Kvalifikacione runde održaće se od marta do jula, u državama članicama tržišta Srednja i istočna Evropa*. Tokom kvalifikacija biraju se nacionalni prvaci – predstavnici na Regionalnom finalu u Slovačkoj gde se bira šampion takmičenja The Drivers’ Fuel Challenge 2014 za tržište Srednja i istočna Evropa i dobitnik nagrade – novog automobila Volvo S60. Prva tri vozača, učesnika regionalnog finalnog nadmetanja, predstavljaće tržište Srednja i istočna Evropa na svetskom finalu u Švedskoj.
 
Ekonomična vožnja ima veoma pozitivan uticaj na životnu sredinu i na troškove transportnih kompanija. Odnos vozača prema ekonomičnoj vožnji i njihovo znanje o tome su, zbog toga, izuzetno važni. Vozači koji umeju da voze na ekonomičan način generišu značajne uštede.

"Glavni fokus takmičenje The Drivers' Fuel Challenge je naglašavanje ključne uloge vozača u efikasnoj potrošnji goriva", kaže Andreas Valgren /Andreas Wahlgren/, direktor marketinga i komunikacija u kompaniji Volvo Group Trucks Market CEE, vođa projekta ovog takmičenja na regionalnom nivou. "Dosadašnje iskustvo pokazuje da je svake godine sve više i više vozača kamiona sa našeg tržišta SIE (Market CEE) zainteresovano za temu efikasne potrošnje. Jedva čekaju da učestvuju na takmičenju i da pokažu koliko su ekonomični prilikom vožnje. Isto važi i za transportne kompanije, s obzirom na to da jasno mogu da uoče povećanje profitabilnosti koje im donosi ekonomična vožnja. Sve to je veoma ohrabrujuće i mi se svi, u kompaniji Volvo Trucks, veoma radujemo ovogodišnjem takmičenju", nastavlja on.

Baš kao i prethodnih godina, na takmičenju mogu da učestvuju svi profesionalni vozači kamiona, bez obzira na marku kamiona kojim upravljaju tokom svakodnevnog posla.

Kvalifikaciona takmičenja u Srbiji održaće se tokom aprila meseca, a vozači se takmiče da bi dospeli do nacionalnog prvenstva, osvojili titulu državnog šampiona i pravo da predstavljaju svoju državu na finalnom takmičenju za tržište SIE. U Srbiji je finalno takmičenje predvidjeno da se održi 7. juna 2014. godine.

Od 28. do 30. avgusta, na finalnom takmičenju za tržište SIE u Slovačkoj, sastaće se državni šampioni iz 15 pomenutih država, da bi u međusobnoj konkurenciji odmerili snage i dodatno testirali svoje veštine. Završna faza regionalnog takmičenja održaće se 29. avgusta, na stazi Slovakia Ring u Bratislavi.

Na regionalnom finalu, prva tri vozača i kompanije koje oni predstavljaju očekuju vredne nagrade - pomenimo samo novi automobil Volvo S60 namenjen šampionu takmičenja The Drivers' Fuel Challenge 2014 za tržišta SIE!

Budući da ove godine kompanija Volvo Trucks organizuje takmičenje The Drivers' Fuel Challenge i na svetskom nivou, prva tri vozača sa finalnog takmičenja za tržište SIE biće pozvana da 19. septembra 2014. godine učestvuju na svetskom finalu u Geteborgu, u Švedskoj i imaće priliku da postignu još bolji rezultat na ovom takmičenju - da zavladaju svetskim tronom!

Tokom regionalnog takmičenja, i na lokalnim kvalifikacijama i na finalnom takmičenju za tržište SIE, veština vozača u ekonomičnoj vožnji biće testirana na novom Volvo FH  kamionu koji nudi izvanredne vozne karakteristike i troši manje goriva nego ikada  ranije. Za takimčenje je pripremljena posebna verzija kamiona - Volvo FH Drivers' Fuel Challenge, konstruisan da štedi gorivo i opremljen raznoraznim rešenjima i uslugama za uštedu goriva.

Ova specijalna verzija kamiona u ponudi je u okviru prodajne kampanje koja je pokrenuta od strane kompanije Volvo Trucks, tržište SIE, paralelno sa takmičenjem The Drivers' Fuel Challenge.

Više detalja o prodajnoj kampanji i takmičenju, kao i informacije o pravilima, detaljan program, raspored i proceduru za prijavljivanje za takmičare iz Srbije možete naći na: http://www.volvotrucks.rs/

*Države tržišta SIE koje učestvuju na takmičenju Drivers' Fuel Challenge 2014:

Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Estonija, Hrvatska, Letonija, Litvanija, Mađarska, Makedonija, Poljska, Republika Češka, Rumunija, Slovačka, Slovenija i Srbija.


The Drivers' Fuel Challenge u organizaciji kompanije Volvo Trucks - podaci

Takmičenje The global Drivers' Fuel Challenge - tokom kojeg se profesionalni vozači kamiona nadmeću u najekonomičnoj vožnji, pokrenuto je od strane kompanije Volvo Trucks 2011. godine, prvestveno da bi se naglasila važnost vozača u ekonomičnoj potrošnji goriva. Pokazalo se da vlada veliko interesovanje za događaj,  organizovan kao globalna aktivnost, naročito na tržištu Srednja i istočna Evropa, gde se od 2011. sprovodi na godišnjem nivou.

Takmičenje Drivers' Fuel Challenge za 2013. godinu u organizaciji tržišta SIE je bilo veoma uspešno, privuklo je blizu 3.200 učesnika iz 14 država tržišta Srednja i istočna Evropa - skoro dva puta više takmičara nego 2012. godine, kada je takođe zabeležen impresivan broj učesnika.

Mađarski vozač Zoltan Simon /Zoltán Simon/ iz kompanije SIMON Zoltán EV, pobedio je na prošlogodišnjem takmičenju, pokazao je svoje nenadmašivo umeće i održao savršenu ravnotežu između brzine, trajanja vožnje i potrošnje goriva u finalnoj rundi regionalnog finala i postao šampion tržišta SIE na takmičenju The Drivers' Fuel Challenge 2013.

Volvo Trucks Serbia

Volvo Trucks osvaja najveće priznanje festivala ADC Awards

Volvo Trucks osvaja najveće priznanje festivala ADC Awards

Reklamna kampanja kompanije Volvo Trucks za lansiranje nove serije kamiona nastavlja da osvaja nagrade. Na međunarodnom takmičenju u oglašavanju, festivalu Kluba umetničkih direktora (Art Directors Club Awards), kampanja Volvo Trucks osvojila je najviše nagrada od svih nominovanih kandidata...

Vozač ST Prevoza prvi pobednik The Drivers’ Fuel Challenge-a 2014

Vozač ST Prevoza prvi pobednik The Drivers’ Fuel Challenge-a 2014

Prošle subote, 5. aprila, u Volvo kamionskom centru u Novim Banovcima održana je prva kvalifikaciona runda u okviru takmičenja Drivers’ Fuel Challenge 2014 (Izazov za vozače: ekonomična potrošnja goriva). Pobednik i drugoplasirani će imati priliku da pokažu umeće u ekonomičnoj vožnji u nacionalnom finalu, zakazanom za 7. jun.

Početak prodaje modela Volvo FH16 Euro 6

Početak prodaje modela Volvo FH16 Euro 6

Prodaja modela Volvo FH16 Euro 6 je upravo počela. Zahvaljujući motoru snage i do 750 KS i obrtnom momentu od 3.550 Nm i dalje je najsnažniji kamion na svetu. Prvi kamioni Volvo FH16 verzije Euro 6 biće isporučeni početkom juna...

Volvo Trucks: Očekuje se naredni šampion u ekonomičnoj vožnji

Volvo Trucks: Očekuje se naredni šampion u ekonomičnoj vožnji

Uskoro počinje registracija učesnika za Drivers’ Fuel Challenge 2014 – svetsko takmičenje u ekonomičnoj vožnji u organizaciji kompanije Volvo Trucks. Takmičenje Drivers’ Fuel Challenge je otvoreno za profesionalne vozače, bez obzira na marku kamiona kojim upravljaju. Finale će se održati u Švedskoj, 19. septembra...

Volvo Trucks:The Epic Split postaje deo zbirke Palate Luvr u Parizu

Volvo Trucks:The Epic Split postaje deo zbirke Palate Luvr u Parizu

Film kompanije Volvo Trucks o test vožnji izvedenoj uživo, ‘The Epic Split’, sa Žan-Klod Van Damom u glavnoj ulozi pregledan je više od 68 miliona puta od novembra 2013. kada je postavljen na kanal YouTube. Sada će biti dostupan i posetiocima Muzeja istorije oglašavanja (Musée de la Publicité), smeštenom u Palati Luvr u Parizu, u Francuskoj.

Dvadeset novih Volvoa za Silo Jeličić

Dvadeset novih Volvoa za Silo Jeličić

Jedan od retkih specijalizovanih prevoznika koji radi punim kapacitetima, od nedavno, prvi put u 16-godišnjoj istoriji, u voznom parku ima i nove Volvo tegljače. Oni su nova „snaga" koja omogućava da Silo Jeličić sve prevoze, a posebno međunarodne, obavlja po najvišim evropskim standardima...

BMW X6 2023
Slika nedelje