AutoMAGAZIN - Kamioni

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault Trucks zabeležio pad u 2013, ali samouvereno ulazi u 2014.

Renault Trucks zabeležio pad u 2013, ali samouvereno ulazi u 2014.

Renault Trucks završio je 2013. godinu sa ukupno 43.095 fakturisanih vozila, što je 16,5% manje nego u 2012-oj. U segmentu vozila ukupne mase veće od šest tona, Renault Trucks je zadržao svoju lidersku poziciju u Francuskoj, sa tržišnim udelom od 28,2%...

Pogledajte vest: Renault Trucks uvodi nove mere bezbednosti za vozače + FOTO.

 

Godinu 2014. će obeležiti nova serija Euro VI vozila i proširivanje mreže u celoj Evropi.

Rezultati prodaje za 2013. godinu

Godina 2013. je bila tranziciona za kompaniju Renault Trucks, budući da je uvođenje obaveznog Euro VI standarda za zaštitu životne sredine iskorišćeno da se u potunosti zameni celokupan asortiman vozila. Iz tog razloga, rezultate prodaje za 2013. godinu treba posmatrati kao prelaznu fazu, s obzirom na to da je Renault Trucks prodavao program koji uskoro više neće biti dostupan, dok se istovremeno, od početka jeseni, postepeno uvodila nova serija.

Renault Trucks završava 2013. godinu sa ukupno 43.095 fakturisanih vozila, što je 16,5% manje u odnosu na brojke iz 2012. godine.

Podaci o vozilima za koje je kompanija Renault Trucks ispostavila fakture na svim destinacijama su sledeći:

• preko 6 tona: 31.267 vozila
• od 2,6 do 6 tona: 10.812 vozila
• CKD: 1.016

(CKD - Completely Knocked Down: potpuno rasklopljeni kamioni, prodati u delovima, a zatim sastavljeni na domaćem tržištu u nekim prekomorskim izvoznim destinacijama).

Serija Dugolinijski transport čini 35% prodaje vozila, serija Distribucija 26%, dok serija Građevinski sektor predstavlja 17%.

Tržište 27 evropskih država

Na tržištu vozila ukupne mase veće od šest tona, kompanija Renault Trucks zabeležila je pad od 13,2%, sa 22.658 registrovanih vozila, iako je na celokupnom evropskom tržištu zabeležen ukupan porast od 6,9%, sa 295.915 registrovanih vozila u 2013. godini.

S druge strane, tržište LKV (lakih komercijalnih vozila) bilo je slabije za 3% - sa 392.457 registrovanih LK vozila u 2013-oj, a Renault Trucks je sa 10.491 registrovanih vozila u 2013. godini pratio trend pada na tržištu.

Francusko tržište

Renault Trucks je održao vodeću poziciju na francuskom tržištu za vozila ukupne mase veće od šest tona, sa tržišnim udelom od 28,2%. Renault Trucks je održao ovu poziciju na stabilnom francuskom tržištu, sa 12.060 vozila registrovanih u Francuskoj tokom 2013. godine u poređenju sa 12.929 vozila u 2012. godini.

U segmentu komercijalnih vozila od 6 do 16 tona, prodaja kompanije Renault Trucks je porasla za 0,2%, iako je na francuskom tržištu opala za 4,7%. Na francuskom tržištu korišćenih vozila, Renault Trucks je takođe zadržao svoju poziciju sa 10.000 vozila prodatih u 2013. godini.
Konačno, na tržištu lakih komercijalnih vozila od 3,2 do 6 tona, Renault Trucks je zabeležio pad sa 6.632 registrovanih LKV-a u 2013. godini, u odnosu na 2012. godinu kada je registrovano 7.790 vozila.

Lansiranje nove serije Renault Trucks vozila

Kompanija Renault Trucks je 2013. godine u potpunosti obnovila svoj celokupan asortiman vozila, što je podrazumevalo ukupnu investiciju od dve milijarde evra, uključujući i modernizaciju proizvodnih kapaciteta u Francuskoj. Novi asortiman vozila predstavljen je javnosti 11. i 12. juna u Lionu. Događaju je prisustvovalo 10.000 posetilaca iz celog sveta, a lansiranje je proizvođaču donelo čak tri nagrade.

Tokom drumskih probnih testova sprovedenih u Blenvil-sir-Ornu (Normandija) - za seriju Dugolinijski transport i u kamenolomu u okolini Barselone - za seriju Građevinski sektor, korisnici su veoma dobro ocenili nova vozila.  Mnoga demo vozila trenutno se koriste u okviru voznih parkova različitih klijenata. Za vreme svojih redovnih maršruta, njima upravljaju vozači zaposleni kod tih klijenata i na taj način sprovode testiranje vozila u stvarnim radnim uslovima.
Prva vozila iz novih Euro 6 familija isporučena su krajem godine kupcima u gotovo svim delovima Evrope.

Renault Trucks T, vodeći model proizvođača, proglašen je Kamionom godine za 2014. godinu u Španiji. Erve Bertran /Hervé Bertrand/, direktor dizajna u kompaniji Renault Trucks u aprilu će dobiti nagradu za kamionsku ličnost godine u Italiji.

Kompletna obnova asortimana kompanije Renault Trucks donela je priliku da se brend bliže poveže sa širom javnošću i da obnovi veze sa regionom iz kojeg potiče. Događaj "Ludi kamion" i veoma originalna prezentacija kamiona privukli su 50.000 posetilaca u centar Liona, 6. i 7. jula. Zahvaljujući ovom događaju, kompanija Renault Trucks ušla je i u Ginisovu knjigu rekorda – napravljena je najveća anamorfoza (obmanjujući crtež) na svetu.

Proširenje mreže

U 2014. godini Renault Trucks će nastaviti da proširuje svoju dilersku mrežu. Kompanija ima cilj da proširi svoje prisustvo u državama u kojima još uvek nije dovoljno jaka, naročito u srednjoj Evropi. Uspostavljanjem zajedničke brendirane mreže sa grupacijom Volvo, Renault Trucks će povećati broj svojih prodajnih objekata, u nekim državama čak između 30 i 40%. U 2014. godini Renault Trucks će lansirati novu seriju vozila na tržištima gde su na snazi Euro III i Euro V ekološki standardi (Rusija, Srednja i Istočna Evropa i Severna Afrika).

Renault Truck Serbia

Volvo Trucks osvaja najveće priznanje festivala ADC Awards

Volvo Trucks osvaja najveće priznanje festivala ADC Awards

Reklamna kampanja kompanije Volvo Trucks za lansiranje nove serije kamiona nastavlja da osvaja nagrade. Na međunarodnom takmičenju u oglašavanju, festivalu Kluba umetničkih direktora (Art Directors Club Awards), kampanja Volvo Trucks osvojila je najviše nagrada od svih nominovanih kandidata...

Vozač ST Prevoza prvi pobednik The Drivers’ Fuel Challenge-a 2014

Vozač ST Prevoza prvi pobednik The Drivers’ Fuel Challenge-a 2014

Prošle subote, 5. aprila, u Volvo kamionskom centru u Novim Banovcima održana je prva kvalifikaciona runda u okviru takmičenja Drivers’ Fuel Challenge 2014 (Izazov za vozače: ekonomična potrošnja goriva). Pobednik i drugoplasirani će imati priliku da pokažu umeće u ekonomičnoj vožnji u nacionalnom finalu, zakazanom za 7. jun.

Početak prodaje modela Volvo FH16 Euro 6

Početak prodaje modela Volvo FH16 Euro 6

Prodaja modela Volvo FH16 Euro 6 je upravo počela. Zahvaljujući motoru snage i do 750 KS i obrtnom momentu od 3.550 Nm i dalje je najsnažniji kamion na svetu. Prvi kamioni Volvo FH16 verzije Euro 6 biće isporučeni početkom juna...

Volvo Trucks: Očekuje se naredni šampion u ekonomičnoj vožnji

Volvo Trucks: Očekuje se naredni šampion u ekonomičnoj vožnji

Uskoro počinje registracija učesnika za Drivers’ Fuel Challenge 2014 – svetsko takmičenje u ekonomičnoj vožnji u organizaciji kompanije Volvo Trucks. Takmičenje Drivers’ Fuel Challenge je otvoreno za profesionalne vozače, bez obzira na marku kamiona kojim upravljaju. Finale će se održati u Švedskoj, 19. septembra...

Volvo Trucks:The Epic Split postaje deo zbirke Palate Luvr u Parizu

Volvo Trucks:The Epic Split postaje deo zbirke Palate Luvr u Parizu

Film kompanije Volvo Trucks o test vožnji izvedenoj uživo, ‘The Epic Split’, sa Žan-Klod Van Damom u glavnoj ulozi pregledan je više od 68 miliona puta od novembra 2013. kada je postavljen na kanal YouTube. Sada će biti dostupan i posetiocima Muzeja istorije oglašavanja (Musée de la Publicité), smeštenom u Palati Luvr u Parizu, u Francuskoj.

Dvadeset novih Volvoa za Silo Jeličić

Dvadeset novih Volvoa za Silo Jeličić

Jedan od retkih specijalizovanih prevoznika koji radi punim kapacitetima, od nedavno, prvi put u 16-godišnjoj istoriji, u voznom parku ima i nove Volvo tegljače. Oni su nova „snaga" koja omogućava da Silo Jeličić sve prevoze, a posebno međunarodne, obavlja po najvišim evropskim standardima...

BMW X6 2023
Slika nedelje