AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Dvadeset novih Volvoa za Silo Jeličić

Dvadeset novih Volvoa za Silo Jeličić

Jedan od retkih specijalizovanih prevoznika koji radi punim kapacitetima, od nedavno, prvi put u 16-godišnjoj istoriji, u voznom parku ima i nove Volvo tegljače. Oni su nova „snaga" koja omogućava da Silo Jeličić sve prevoze, a posebno međunarodne, obavlja po najvišim evropskim standardima...

...upravo onako kako već godinama posluje kompanija koju je početkom decembra 1998. osnovao gospodin Nenad Jeličić.

„U prvoj deceniji kompanije smo voleli kamione i cisterne, u ovoj drugoj volimo klijente i posao, nastojimo da unapredimo naše prevozne usluge, jer samo na taj način možemo da se širimo i kupujemo nove kamione. Upravo takvu našu poslovnu filozofiju je prepoznao Volvo, kada smo sredinom 2013. započeli razgovore o prvoj kupovini novih Volvo kamiona", kaže 37-godišnji Nenad.

 

Pogledajte vest: Novi Volvo FH u društvu aviona.

„Nisu bili laki, ali priznajem da smo dobili čak i više od očekivanja - da parafraziram jednu kod nas često viđenu reklamnu poruku, s Volvoom smo dobili '3 u 1'. Šveđani nam nisu samo prodali kamione, već, po vrlo dobroj proceni, preuzeli 20 naših polovnih tegljača (10 holandske proizvodnje iz 2008. i 10 nemačke marke iz 2010-te), obezbedili nam svu logistiku od fabrike do Požege i, na kraju, ali i najvažnije - omogućili nam vrlo povoljno prekogranično finansiranje. Silo Jeličić je među prvim kompanijama u Srbiji kojoj je posle punih pet godina omogućeno da vozila kupi na kredit u aranžmanu Volvo servisa za finansiranje (VFS - Volvo Financial Services). To je dokaz da Volvo veruje u našu kompaniju, bolje reći u našu viziju. U prvim kontaktima sam, naime, najavio da Silo Jeličić želi da kupi nekoliko stotina novih kamiona - ali u narednih desetak godina."

I vlasnik kompanije iz Požege i mali, ali odabran i poslu izuzetno posvećen tim koji ga prati, uvereni su da će se ambiciozni planovi ostvariti: „Znate zbog čega? Imam petoro dece - četvoro koja će, nadam se, naslediti moj biznis i peto - kompaniju Silo Jeličić kojoj sam se od samog početka predao bez ostatka", dodaje gospodin Nenad.

Silo Jeličić je već duže vreme neprikosnoveni lider u silo transportu na Balkanu, pa i u širem okruženju, a od prošle godine, osim poslovnog sedišta u Požegi, ima i prvu kompaniju u inostranstvu - u Sloveniji. Ona startuje upravo s tri nova Volvo kamiona.

 

Pogledajte fotogaleriju Volvo Trucks na aerodromu u Batajnici.

Ali, osim što je u Srbiji i u ovom delu Evrope najveća po kapacitetima, kompanija Silo Jeličić ima i svakako najmlađi vozni park u našoj državi: „Najstariji tegljači su sada iz 2011-te", kaže rukovodilac tehničke podrške, Dragan Đokić. „U svakom trenutku i u svemu pouzdana flota - to je izuzetno važna ‘kondicija' u našem poslu i zato smo u mogućnosti da svaki zahtev naših klijenata ispunimo tačno na vreme - u minut", dodaje gosp. Đokić. „Uz to, novi Volvo kamioni nam donose i značajne ekonomske prednosti: dosadašnja eksploatacija vozila je potvrdila da imaju znatno nižu potrošnju od uporedivih tegljača drugog proizvođača. To je bio jedan od razloga zbog čega se kompanija, posle osmogodišnjih iskustava sa vozilima nemačke i holandske proizvodnje, odlučila za Volvo."

Gospodin Jeličić podseća da je od ranije imao dobra iskustva s Volvoom: „Nepune dve godine, 2003. i 2004-te u floti je bio i jedan polovan FH16 s kojim smo bili sasvim zadovoljni - sve dok nije pretrpeo ozbiljna oštećenja u saobraćajnoj nesreći. Prodali smo ga napola popravljenog, jer su uskoro u kompaniju počela da stižu potpuno nova vozila - od 2005. Silo Jeličić kupuje isključivo kamione koji su sišli sa proizvodne linije. Samo sa novim vozilima možemo da ostvarimo vrhunski kvalitet usluge.

 

Pogledajte vest: Volvo Dynamic Steering: Vožnja bez napora + VIDEO.

Naravno, za uspeh su zaslužni i odlični vozači, koji su i pravi ambasadori naše kompanije. Oni su i menadžeri i trgovački putnici, oni prodaju naše usluge na terenu i na najbolji način reprezentuju ogromnu energiju i mnogo napornog rada uloženog u Silo Jeličić. A o tome koliko su dobri i savesni svedoče i vozila kojima upravljaju: recimo, tegljači nemačke proizvodnje koje je Volvo preuzeo po sistemu staro za novo su, i posle 300-350.000 kilometara, u tako dobrom stanju da će, uz brigu kakvu su imali kod nas, moći da voze najmanje tri puta toliko", kaže gosp. Nenad.

„Lako je sada čuvati nove kamione", dodaje gosp. Jeličić. „Kada sam sa nepune 22 godine počeo - s polovnim tegljačem i polovnom silo-poluprikolicom - preda mnom je bio ogroman izazov. U kabini bez klime i pravog grejanja sam nekoliko godina provodio dan i noć. Dešavalo se da na svakih stotinak kilometara menjam pneumatik. Godinama sam imao po tri rezervna točka, jer nije bilo para za nove ‘gume'. Sada na tri miliona prevaljenih kilometara imamo po jedan gumi-defekt. Normalno, kada vozimo na novim, najkvalitetnijim pneumaticima. Uz to, na novim Volvoima su i aluminijumski naplaci, koji, zbog boljih termičkih svojstava, produžavaju radni vek pneumatika. Kada sam kao 14-godišnjak, s pokojnim ocem napravio prvu ‘turu' u karijeri, o njima nisam mogao ni da sanjam. A priču o tome koliko komfora sada pružaju novi kamioni, a posebno najnovijih 20 Volvoa, da ostavimo za neki drugi put."

„Lična karta": Silo Jeličić d.o.o.

Vozila: 52 tegljača, od toga 20 Volvo (460 KS, Euro V EEV; sa automatizovanim menjačima I-Shift); 52 silo-poluprikolice.

Zaposlenih: 76 (od toga 52 vozača).

Delatnost: međunarodni transport: prevoz silo cisternama zrnastih i praškastih sirovina, poluproizvoda i gotovih proizvoda i žitarica za domaće i inostrane naručioce, pretežno na destinacijama u Evropskoj uniji. Obim prevoza u 2012-toj: 83.842 tone (3.159.033 prevaljenih kilometara), I-XI/2013-te: 102.851 tona (4.251.017 km).

Silo Jeličić je jedina transportna kompanija u Srbiji koja poseduje sve najstrožije evropske sertifikate - HACCP (za sirovine za prehrambenu industriju), ISO 9001:2008 i GMP+ (za prevoz životinjske hrane i sirovina) i atest SQAS

Volvo Trucks Serbia

Volvo Trucks: vožnja sa poboljšanom uslugom Vremena vožnje

Volvo Trucks: vožnja sa poboljšanom uslugom Vremena vožnje

Evropskim vozačima kamiona sada će biti znatno lakše da prate zakonsku regulativu koja se odnosi na radne sate i odmaranje. Uz pomoć poboljšane usluge Vremena vožnje (Driver Times Support) koja je deo sistema Dynafleet, Volvo Trucks sistema za upravljanje voznim parkom, na ekranu u kabini direktno se prikazuje kada je vreme da vozač napravi pauzu.

Premijera novog niskopodnog Volvo FE modela

Premijera novog niskopodnog Volvo FE modela

Volvo Trucks proširuje svoj asortiman novom verzijom niskopodnog modela Volvo FE sa Euro 6 motorom. Volvo FE LEC (Low Entry Cab - kabina sa niskim ulazom) je specijalno napravljen za odvoženje smeća i distribuciju robe u gradskim zonama. Kabina ima nizak ulaz, ravan pod celom površinom, odličnu vidljivost i prostor za čak četiri osobe.

Mercedes-Benz Euro VI Roadshow - Nova generacija efikasnosti

Mercedes-Benz Euro VI Roadshow - Nova generacija efikasnosti

Kompanija Star Import će 8. i 9. maja organizovati Mercedes-Benz Euro VI Roadshow pod nazivom „Nova generacija efikasnosti“ gde će prezentovati moćne i veoma efikasne Euro VI motore. Ovom prilikom biće prikazana kompletna gama Mercedes-Benz teretnih, dostavnih i kombi vozila...

Takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge prvi put i na jugu Srbije

Takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge prvi put i na jugu Srbije

Treće kvalifikaciono nadmetanje u ovogodišnjem takmičenju u ekonomičnoj vožnji u Srbiji - Drivers' Fuel Challenge 2014 održano je 15. aprila u Paraćinu - prvi put za vozače iz južne i jugoistočne Srbije. Organizator je zadovoljan odzivom, jer se za odmeravanje vozačkog umeća ovog puta prijavio 21 vozač...

Volvo Trucks osvaja najveće priznanje festivala ADC Awards

Volvo Trucks osvaja najveće priznanje festivala ADC Awards

Reklamna kampanja kompanije Volvo Trucks za lansiranje nove serije kamiona nastavlja da osvaja nagrade. Na međunarodnom takmičenju u oglašavanju, festivalu Kluba umetničkih direktora (Art Directors Club Awards), kampanja Volvo Trucks osvojila je najviše nagrada od svih nominovanih kandidata...

Vozač ST Prevoza prvi pobednik The Drivers’ Fuel Challenge-a 2014

Vozač ST Prevoza prvi pobednik The Drivers’ Fuel Challenge-a 2014

Prošle subote, 5. aprila, u Volvo kamionskom centru u Novim Banovcima održana je prva kvalifikaciona runda u okviru takmičenja Drivers’ Fuel Challenge 2014 (Izazov za vozače: ekonomična potrošnja goriva). Pobednik i drugoplasirani će imati priliku da pokažu umeće u ekonomičnoj vožnji u nacionalnom finalu, zakazanom za 7. jun.

Početak prodaje modela Volvo FH16 Euro 6

Početak prodaje modela Volvo FH16 Euro 6

Prodaja modela Volvo FH16 Euro 6 je upravo počela. Zahvaljujući motoru snage i do 750 KS i obrtnom momentu od 3.550 Nm i dalje je najsnažniji kamion na svetu. Prvi kamioni Volvo FH16 verzije Euro 6 biće isporučeni početkom juna...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje