AutoMAGAZIN - Kamioni

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Novi Renault Master, koji će biti predstavljen na narednom Sajmu komercijalnih vozila (CVS) u Birmingemu, biće dostupan u verzijama od 2,8 do 4,5 tona. Karakterišu ga savremeni dizajn, nove snage motora, tehnologija dvostrukog turbopunjača, ESC kao standardna oprema i Eco režim rada radi podsticanja ekonomične potrošnje goriva.

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Renault Trucks će predstaviti novi Renault Master na Sajmu komercijalnih vozila koji se održava u Birmingemu od 29. aprila do 1. maja 2014. godine. Model će biti dostupan u verzijama od 2,8 do 4,5 tona i to kao furgon, vozilo sa jednostavnom šasijom i produženom kabinom, kombi, autobus i vozilo sa utovarnom platformom. U ponudi će se, također, naći konfiguracije sa prednjim ili zadnjim pogonom, sa jednostrukim ili duplim točkovima, sa ručnim ili automatskim mjenjačem. Novi Renault Master je savršeno rješenje za klijente koji posluju u gradskim zonama.

Novi Renault Master ima tehnologiju dvostrukog turbopunjača (na motorima od 135 i 165 KS). Ova tehnologija omogućava da turbopunjač niskog pritiska i turbopunjač visokog pritiska rade naizmjenično ili istovremeno, čime se dobija maksimalan pritisak prehranjivanja motora tokom svih faza njegovog rada. Vozačima ove novine omogućavaju udobniju vožnju, bolje performanse i, istovremeno, manju potrošnju, pa tako i manju emisiju ugljen-dioksida.

Kupci koji izaberu novi Renault Master moći će uštedjeti  gorivo i uz pomoć sistema za ekološki režim rada /Eco-Mode/. Ovaj sistem se, kao dio standardne opreme, ugrađuje na verzije sa motorima od 135 KS i 165 KS. Vozač može optimizirati potrošnju goriva jednostavnim pritiskom na dugme koje se nalazi na instrument-tabli. Sistem Stop & Start ugrađuje se kao dio standardne opreme u verzije sa motorima od 135 KS i 165 KS novog Renault Mastera. Spomenuti sistem automatski stavlja motor u stanje mirovanja dok vozilo stoji na semaforu. Motor ponovo počinje raditi jednostavnim pritiskom na kvačilo ili ubacivanjem u prvu brzinu. U kombinaciji sa tehnologijom dvostrukog turbopunjača  ovi sistemi omogućavaju uštedu goriva i do 10%.

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Novi Renault Master ima Euro V motor od 2,3 litra i nudi široku lepezu izlazne snage: za vozila sa ručnim mjenjačima (110 KS do 165 KS) na raspolaganju je pet kategorija snage motora, dok vozila sa automatskim mjenjačem (125 KS i 150 KS) imaju dvije kategorije snage motora.

Što se tiče sigurnosti sve verzije novog Renaulta Mastera standardno su opremljene ESC-om koji reguliše pravolinijsko kretanje. ESC osigurava manevrisanje i optimalnu sigurnost  jer ima i funkcije za pomoć pri kretanju na uzbrdici (Hill Start Aid), pomoć pri naglom kočenju (Emergency Brake Assist), elektronsku kontrolu prianjanja pneumatika (Extended Grip), funkciju za regulisanje stabilnostiprikolice (Trailer Swing Assist), prilagodljivu regulaciju tereta (Adaptative Load Control) i sistem za sprečavanje prevrtanja (Anti Rollover control System).

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Kombi vozila imaju i sistem za kontrolu pritiska u pneumaticima. Konačno, radi poboljšana vidljivosti i maksimalne sigurnosti na štitnik od sunca na suvozačevom mjestu u novom  Renaultu Masteru može se ugraditi ogledalo. Kada se zaštitnik obori, rješava se problem „mrtvog ugla“ koji se pojavljuje između vidnog polja na spoljnom retrovizoru i direktnog pregleda.

Dizajn novog Renault Mastera potpuno je  promijenjen. Vozilo sada ima novi prednji poklopac  novu ukrasnu masku hladnjaka, a rešetka za zaštitu od kamenčića može se postaviti na hladnjak. Kao i ostala vozila nove serije Renault Trucks novi Renault Master ima i pločicu metalik crvene boje sa natpisom “by Renault Trucks”, koja je postavljena a vozačeva i suvozačeva vrata, te i na zadnja vrata na furgonima.

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Konačno, s obzirom na to da kompanija Renault Trucks smatra da servisiranje čini sastavni dio vozila, novi Renault Master nudi usluge prilagođene namjeni vozila. To znači, da centri koji imaju oznaku Fast & Pro, klijentima nude zonu namijenjenu lakim komercijalnim vozilima, u kojima se obrada vozila prilikom servisiranja obavlja brže i troškovi se kontrolišu. Također, na raspolaganju je Renault Trucks servis visokog kvaliteta uz ugovore o održavanju pod nazivom Start & Drive i prilagođena rješenja za finansiranje i osiguranje.

Serija Renault Trucks Distributoin ima najširu ponudu na tržištu, jer nudi novi Renault Master, Renault Maxity, Renault Trucks D Cab 2m, Renault Trucks D i Renault Trucks D Wide.

Renault Truck

Još više prostora u kabini Maxispace modela Renault Trucks T

Još više prostora u kabini Maxispace modela Renault Trucks T

Renault Trucks T High Sleeper je savršen za dugolinijski transport. Kabina ima ravan pod, a u zadnjem delu je široka 2,5 metra. Osim toga, vozačima koji žele dodatni komfor, Renault Trucks nudi kabinu Maxispace sa dodatnim smeštajnim kapacitetima, u koju može da se postavi i sto na izvlačenje...

Mercedes-Benz Euro VI Roadshow

Mercedes-Benz Euro VI Roadshow

Kompanija Star Import je 8. i 9. maja organizovala Mercedes-Benz Euro VI Roadshow pod nazivom „Nova generacija efikasnosti“ gde je prezentovala moćne i veoma efikasne Euro VI motore. Ovom prilikom prikazana je kompletna gama Mercedes-Benz teretnih, dostavnih i kombi vozila...

Volvo Trucks osvojio prestižnu nagradu za reklamnu kampanju

Volvo Trucks osvojio prestižnu nagradu za reklamnu kampanju

 Na veoma prestižnom takmičenju u oglašavanju The One Show, kampanja kompanije Volvo Trucks za novi asortiman vozila nije samo osvojila impresivan broj od devet nagrada – već je i film Epska špaga /The Epic Split/ dobio jednu od najviše cenjenih nagrada u oblasti oglašavanja - Best in Show /Najbolji na takmičenju/...

Volvo Trucks: vožnja sa poboljšanom uslugom Vremena vožnje

Volvo Trucks: vožnja sa poboljšanom uslugom Vremena vožnje

Evropskim vozačima kamiona sada će biti znatno lakše da prate zakonsku regulativu koja se odnosi na radne sate i odmaranje. Uz pomoć poboljšane usluge Vremena vožnje (Driver Times Support) koja je deo sistema Dynafleet, Volvo Trucks sistema za upravljanje voznim parkom, na ekranu u kabini direktno se prikazuje kada je vreme da vozač napravi pauzu.

Premijera novog niskopodnog Volvo FE modela

Premijera novog niskopodnog Volvo FE modela

Volvo Trucks proširuje svoj asortiman novom verzijom niskopodnog modela Volvo FE sa Euro 6 motorom. Volvo FE LEC (Low Entry Cab - kabina sa niskim ulazom) je specijalno napravljen za odvoženje smeća i distribuciju robe u gradskim zonama. Kabina ima nizak ulaz, ravan pod celom površinom, odličnu vidljivost i prostor za čak četiri osobe.

Mercedes-Benz Euro VI Roadshow - Nova generacija efikasnosti

Mercedes-Benz Euro VI Roadshow - Nova generacija efikasnosti

Kompanija Star Import će 8. i 9. maja organizovati Mercedes-Benz Euro VI Roadshow pod nazivom „Nova generacija efikasnosti“ gde će prezentovati moćne i veoma efikasne Euro VI motore. Ovom prilikom biće prikazana kompletna gama Mercedes-Benz teretnih, dostavnih i kombi vozila...

Takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge prvi put i na jugu Srbije

Takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge prvi put i na jugu Srbije

Treće kvalifikaciono nadmetanje u ovogodišnjem takmičenju u ekonomičnoj vožnji u Srbiji - Drivers' Fuel Challenge 2014 održano je 15. aprila u Paraćinu - prvi put za vozače iz južne i jugoistočne Srbije. Organizator je zadovoljan odzivom, jer se za odmeravanje vozačkog umeća ovog puta prijavio 21 vozač...

BMW i5 eDrive40 (2023)
Slika nedelje