AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Novi Renault Master, koji će biti predstavljen na narednom Sajmu komercijalnih vozila (CVS) u Birmingemu, biće dostupan u verzijama od 2,8 do 4,5 tona. Karakterišu ga savremeni dizajn, nove snage motora, tehnologija dvostrukog turbopunjača, ESC kao standardna oprema i Eco režim rada radi podsticanja ekonomične potrošnje goriva.

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Renault Trucks će predstaviti novi Renault Master na Sajmu komercijalnih vozila koji se održava u Birmingemu od 29. aprila do 1. maja 2014. godine. Model će biti dostupan u verzijama od 2,8 do 4,5 tona i to kao furgon, vozilo sa jednostavnom šasijom i produženom kabinom, kombi, autobus i vozilo sa utovarnom platformom. U ponudi će se, također, naći konfiguracije sa prednjim ili zadnjim pogonom, sa jednostrukim ili duplim točkovima, sa ručnim ili automatskim mjenjačem. Novi Renault Master je savršeno rješenje za klijente koji posluju u gradskim zonama.

Novi Renault Master ima tehnologiju dvostrukog turbopunjača (na motorima od 135 i 165 KS). Ova tehnologija omogućava da turbopunjač niskog pritiska i turbopunjač visokog pritiska rade naizmjenično ili istovremeno, čime se dobija maksimalan pritisak prehranjivanja motora tokom svih faza njegovog rada. Vozačima ove novine omogućavaju udobniju vožnju, bolje performanse i, istovremeno, manju potrošnju, pa tako i manju emisiju ugljen-dioksida.

Kupci koji izaberu novi Renault Master moći će uštedjeti  gorivo i uz pomoć sistema za ekološki režim rada /Eco-Mode/. Ovaj sistem se, kao dio standardne opreme, ugrađuje na verzije sa motorima od 135 KS i 165 KS. Vozač može optimizirati potrošnju goriva jednostavnim pritiskom na dugme koje se nalazi na instrument-tabli. Sistem Stop & Start ugrađuje se kao dio standardne opreme u verzije sa motorima od 135 KS i 165 KS novog Renault Mastera. Spomenuti sistem automatski stavlja motor u stanje mirovanja dok vozilo stoji na semaforu. Motor ponovo počinje raditi jednostavnim pritiskom na kvačilo ili ubacivanjem u prvu brzinu. U kombinaciji sa tehnologijom dvostrukog turbopunjača  ovi sistemi omogućavaju uštedu goriva i do 10%.

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Novi Renault Master ima Euro V motor od 2,3 litra i nudi široku lepezu izlazne snage: za vozila sa ručnim mjenjačima (110 KS do 165 KS) na raspolaganju je pet kategorija snage motora, dok vozila sa automatskim mjenjačem (125 KS i 150 KS) imaju dvije kategorije snage motora.

Što se tiče sigurnosti sve verzije novog Renaulta Mastera standardno su opremljene ESC-om koji reguliše pravolinijsko kretanje. ESC osigurava manevrisanje i optimalnu sigurnost  jer ima i funkcije za pomoć pri kretanju na uzbrdici (Hill Start Aid), pomoć pri naglom kočenju (Emergency Brake Assist), elektronsku kontrolu prianjanja pneumatika (Extended Grip), funkciju za regulisanje stabilnostiprikolice (Trailer Swing Assist), prilagodljivu regulaciju tereta (Adaptative Load Control) i sistem za sprečavanje prevrtanja (Anti Rollover control System).

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Kombi vozila imaju i sistem za kontrolu pritiska u pneumaticima. Konačno, radi poboljšana vidljivosti i maksimalne sigurnosti na štitnik od sunca na suvozačevom mjestu u novom  Renaultu Masteru može se ugraditi ogledalo. Kada se zaštitnik obori, rješava se problem „mrtvog ugla“ koji se pojavljuje između vidnog polja na spoljnom retrovizoru i direktnog pregleda.

Dizajn novog Renault Mastera potpuno je  promijenjen. Vozilo sada ima novi prednji poklopac  novu ukrasnu masku hladnjaka, a rešetka za zaštitu od kamenčića može se postaviti na hladnjak. Kao i ostala vozila nove serije Renault Trucks novi Renault Master ima i pločicu metalik crvene boje sa natpisom “by Renault Trucks”, koja je postavljena a vozačeva i suvozačeva vrata, te i na zadnja vrata na furgonima.

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Konačno, s obzirom na to da kompanija Renault Trucks smatra da servisiranje čini sastavni dio vozila, novi Renault Master nudi usluge prilagođene namjeni vozila. To znači, da centri koji imaju oznaku Fast & Pro, klijentima nude zonu namijenjenu lakim komercijalnim vozilima, u kojima se obrada vozila prilikom servisiranja obavlja brže i troškovi se kontrolišu. Također, na raspolaganju je Renault Trucks servis visokog kvaliteta uz ugovore o održavanju pod nazivom Start & Drive i prilagođena rješenja za finansiranje i osiguranje.

Serija Renault Trucks Distributoin ima najširu ponudu na tržištu, jer nudi novi Renault Master, Renault Maxity, Renault Trucks D Cab 2m, Renault Trucks D i Renault Trucks D Wide.

Renault Truck

Dizajn nove Renault Trucks serije osvaja nagrade

Dizajn nove Renault Trucks serije osvaja nagrade

Neuobičajen dizajn izdvaja novu seriju Renault Trucks vozila od ostalih proizvođača. Dizajn je delo Renault Trucks tima Hall of Design (Dvorana dizajna) i njihovog direktora, Ervea Bertrana kome je italijanski časopis Il Mondo dei trasporti dodelio titulu "Ličnost godine", a osvojio je i nagradu "Slice" na prestižnoj ceremoniji D&AD Awards, u Londonu.

The Drivers’ Fuel Challenge nastavlja na tržištu Srednja i Istočna Evropa

The Drivers’ Fuel Challenge nastavlja na tržištu Srednja i Istočna Evropa

Ovogodišnje takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge – globalno nadmetanje kompanije Volvo Trucks u ekonomičnoj potrošnji goriva – odvija se punom brzinom u državama tržišta Srednja i istočna Evropa. Do 14. juna završena su nacionalna finalna takmičenja u jednom broju država u regionu, dok će se takmičenja u ostalim državama održati tokom narednih nekoliko nedelja.

Volvo Trucks počinje da proizvodi jedinstven menjač za teška vozila

Volvo Trucks počinje da proizvodi jedinstven menjač za teška vozila

Volvo Trucks počinje da proizvodi I-Shift sa dvostrukim kvačilom, prvi menjač na tržištu sa dvostrukim kvačilom za teška vozila. Zahvaljujući promeni stepena prenosa bez ikakvog prekida toka snage, održava se vrednost obrtnog momenta i kamion ne gubi brzinu pri promeni stepena prenosa. Vozač se udobnije i efikasnije vozi putem...

Miško Đoković pobednik The Drivers' Fuel Challenge 2014 u Srbiji

Miško Đoković pobednik The Drivers' Fuel Challenge 2014 u Srbiji

U uslovima idealnim za vožnju, po sunčanom, toplom, danu bez daška vetra, 7. juna u prodajno-servisnom centru Volvo Trucks u Novim Banovcima održano je finalno nadmetanje u ekonomičnoj vožnji Drivers' Fuel Challenge 2014, koje kompanija Volvo kamioni u Srbiji organizuje treći put. Najumešniji u tome bio je prošlogodišnji pobednik istoimenog takmičenja - Miško Đoković, 40-godišnji vozač u kompaniji Grade Trans...

Renault Trucks - Garantovano proizvedeno u Francuskoj

Renault Trucks - Garantovano proizvedeno u Francuskoj

Kompanija Renault Trucks dobila je etiketu "Garantovano proizvedeno u Francuskoj” (“Guaranteed Made in France”) za vozila Renault Trucks T, C, K, D i D WIDE. Reč je o jedinom sertifikatu kojim se potvrđuje francusko poreklo proizvoda, a dodeljuje ga Udruženje ProFrance, kojim predsedava Iv Žego /Yves Jégo/...

Još više prostora u kabini Maxispace modela Renault Trucks T

Još više prostora u kabini Maxispace modela Renault Trucks T

Renault Trucks T High Sleeper je savršen za dugolinijski transport. Kabina ima ravan pod, a u zadnjem delu je široka 2,5 metra. Osim toga, vozačima koji žele dodatni komfor, Renault Trucks nudi kabinu Maxispace sa dodatnim smeštajnim kapacitetima, u koju može da se postavi i sto na izvlačenje...

Mercedes-Benz Euro VI Roadshow

Mercedes-Benz Euro VI Roadshow

Kompanija Star Import je 8. i 9. maja organizovala Mercedes-Benz Euro VI Roadshow pod nazivom „Nova generacija efikasnosti“ gde je prezentovala moćne i veoma efikasne Euro VI motore. Ovom prilikom prikazana je kompletna gama Mercedes-Benz teretnih, dostavnih i kombi vozila...

Volvo Trucks osvojio prestižnu nagradu za reklamnu kampanju

Volvo Trucks osvojio prestižnu nagradu za reklamnu kampanju

 Na veoma prestižnom takmičenju u oglašavanju The One Show, kampanja kompanije Volvo Trucks za novi asortiman vozila nije samo osvojila impresivan broj od devet nagrada – već je i film Epska špaga /The Epic Split/ dobio jednu od najviše cenjenih nagrada u oblasti oglašavanja - Best in Show /Najbolji na takmičenju/...

Volvo Trucks: vožnja sa poboljšanom uslugom Vremena vožnje

Volvo Trucks: vožnja sa poboljšanom uslugom Vremena vožnje

Evropskim vozačima kamiona sada će biti znatno lakše da prate zakonsku regulativu koja se odnosi na radne sate i odmaranje. Uz pomoć poboljšane usluge Vremena vožnje (Driver Times Support) koja je deo sistema Dynafleet, Volvo Trucks sistema za upravljanje voznim parkom, na ekranu u kabini direktno se prikazuje kada je vreme da vozač napravi pauzu.

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje