AutoMAGAZIN - Kamioni

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo Trucks osvaja najveće priznanje festivala ADC Awards

Volvo Trucks osvaja najveće priznanje festivala ADC Awards

Reklamna kampanja kompanije Volvo Trucks za lansiranje nove serije kamiona nastavlja da osvaja nagrade. Na međunarodnom takmičenju u oglašavanju, festivalu Kluba umetničkih direktora (Art Directors Club Awards), kampanja Volvo Trucks osvojila je najviše nagrada od svih nominovanih kandidata...

Volvo Trucks osvaja najveće priznanje festivala ADC Awards

Pogledajte vest: Novi Volvo FMX je tako lak za upravljanje da i hrčak može da ga vozi.

 

Kompanija Volvo Trucks dobila je i prestižnu nagradu Crna kocka (Black Cube).
 
Šest filmova testiranja nove serije kamiona snimanih "uživo", uključujući i film The Epic Split koji je postao hit na internetu, pregledano je više od 100 miliona puta na YouTube-u. 9.aprila došao je trenutak da na takmičenju u oglašavanju, festivalu Kluba umetničkih direktora (Art Directors Club Awards), žiri izabere najkreativnije reklamne kampanje. Kampanja kompanije Volvo Trucks nominovana je u neverovatnom broju od čak petnaest kategorija i osvojila je sedam zlatnih nagrada.

"Veoma smo počastvovani, jer to znači da je Klub umetničkih direktora, čiji su članovi neki od vodećih svetskih stručnjaka u oblasti oglašavanja, smatra da je marketing kompanije Volvo Trucks najbolji na svetu", kaže Per Nilson /Per Nilsson/, direktor Sektora  za odnose sa javnošću u kompaniji Volvo Trucks.

Volvo Trucks osvaja najveće priznanje festivala ADC Awards

Pogledajte vest: Novi Volvo FL u trci sa bikovima + VIDEO.

 

Osim što je osvojila najveći broj nagrada u ukupnoj konkurenciji, kampanja Volvo Trucks dobila je i Crnu kocku /Black Cube/, Grand Prix nagradu ovog takmičenja. Ona se dodeljuje samo za one nominacije koje izraze kreativnost visokog kvaliteta, a poslednja je uručena 2011.god. Nagrada Crna kocka dodeljuje se kandidatu samo ukoliko je odluka žirija jednoglasna. Ono što je posebno impresioniralo žiri festivala ADC je činjenica da je kampanja kompanije Volvo Trucks uspela da osvoji najširu publiku.

Volvo Trucks osvaja najveće priznanje festivala ADC Awards

"Nakon sprovedene ankete, skoro polovina kupaca kamiona koja je pogledala filmove testiranja snimane "uživo", navela je da sada postoji veća verovatnoća da će sledeći put prilikom kupovine kamiona izabrati Volvo. Za nas je to još jedan snažan pokazatelj da je kampanja uspešna", kaže Per Nilson.

 

Pogledajte vest: Volvo kamioni - do sada neviđene vratolomije + VIDEO.


Druga prestižna nagrada dodeljena kompaniji Volvo Trucks je Klijent godine (Client of the Year), nagrada koja se dodeljuje kada klijent osvoji najveći broj nagrada u svim kategorijama takmičenja.

Volvo Trucks osvaja najveće priznanje festivala ADC Awards

Podaci o kampanji sprovedenoj povodom lansiranja

- U okviru kampanje ukupno je distribuirano šest filmova: Balerina-kaskader, Kuka, Tehničar, Hrčak-kaskader, Potera i Epska špaga.

-Filmovi na spektakularan način prikazuju inovativne karakteristike nove serije kamiona.

-Filmovi su prikazani samo na YouTube-u.

Rezultati reklamane kampanje:

Od juna 2012.god. do marta 2014.god.:

-Broj pratilaca na Facebook stranici povećao se sa 16.000 da 330.000.

-Broj pretplatnika na YouTube-u povećao se sa 3.500 na 90.000.

-Broj pojedinačnih poseta na Volvo Trucks internet stranici u Evropi udvostručio se sa oko 175.000 na 350.000 mesečno. 

Volvo Trucks osvaja najveće priznanje festivala ADC Awards

-Filmovi su pregledani više od 100 miliona puta na YouTube-u, a prosleđeni su drugim osobama skoro 8 miliona puta.  

-U medijima širom sveta, bilo je preko 20.000 reportaža o filmovima.

-Procenjuje se da ovakav nivo publiciteta predstavlja 126 miliona evra (172.6 miliona dolara) u ostvarenoj vrednosti medija.  

- Prema istraživanju, skoro polovina kupaca kamiona koji su pogledali ove filmove izjavila je da sada postoji veća verovatnoća da će sledeći put izabrati Volvo prilikom kupovine kamiona.

Nagrade dodeljene kompaniji Volvo Trucks na festivalu Kluba umetničkih direktora 2014:

- Crna kocka /Black Cube/

- Klijent godine /Client of the Year/

- Sedam zlatnih, dve srebrne i četiri bronzane nagrade.

O festivalu Kluba umetničkih direktora:

Jedno od najprestižnijih takmičenja u oglašavanju u SAD.  Nagrade se dodeljuju jednom godišnje od strane Kluba umetničkih direktora čije je sedište u Njujorku. Nagrada, uručena tokom ADC festivala u Majamiju, dodeljuje se od 1921.god. Ove godine ceremonija dodele nagrada održana je 9.4.2014.god. Više informacija potražite na:  http://www.adcawards.org

Ovde možete da pogledate sve video snimke koji su se pojavili na internetu:

www.Youtube.com


Volvo Trucks Serbia

Mercedes-Benz Euro VI Roadshow

Mercedes-Benz Euro VI Roadshow

Kompanija Star Import je 8. i 9. maja organizovala Mercedes-Benz Euro VI Roadshow pod nazivom „Nova generacija efikasnosti“ gde je prezentovala moćne i veoma efikasne Euro VI motore. Ovom prilikom prikazana je kompletna gama Mercedes-Benz teretnih, dostavnih i kombi vozila...

Volvo Trucks osvojio prestižnu nagradu za reklamnu kampanju

Volvo Trucks osvojio prestižnu nagradu za reklamnu kampanju

 Na veoma prestižnom takmičenju u oglašavanju The One Show, kampanja kompanije Volvo Trucks za novi asortiman vozila nije samo osvojila impresivan broj od devet nagrada – već je i film Epska špaga /The Epic Split/ dobio jednu od najviše cenjenih nagrada u oblasti oglašavanja - Best in Show /Najbolji na takmičenju/...

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Novi Renault Master, koji će biti predstavljen na narednom Sajmu komercijalnih vozila (CVS) u Birmingemu, biće dostupan u verzijama od 2,8 do 4,5 tona. Karakterišu ga savremeni dizajn, nove snage motora, tehnologija dvostrukog turbopunjača, ESC kao standardna oprema i Eco režim rada radi podsticanja ekonomične potrošnje goriva.

Volvo Trucks: vožnja sa poboljšanom uslugom Vremena vožnje

Volvo Trucks: vožnja sa poboljšanom uslugom Vremena vožnje

Evropskim vozačima kamiona sada će biti znatno lakše da prate zakonsku regulativu koja se odnosi na radne sate i odmaranje. Uz pomoć poboljšane usluge Vremena vožnje (Driver Times Support) koja je deo sistema Dynafleet, Volvo Trucks sistema za upravljanje voznim parkom, na ekranu u kabini direktno se prikazuje kada je vreme da vozač napravi pauzu.

Premijera novog niskopodnog Volvo FE modela

Premijera novog niskopodnog Volvo FE modela

Volvo Trucks proširuje svoj asortiman novom verzijom niskopodnog modela Volvo FE sa Euro 6 motorom. Volvo FE LEC (Low Entry Cab - kabina sa niskim ulazom) je specijalno napravljen za odvoženje smeća i distribuciju robe u gradskim zonama. Kabina ima nizak ulaz, ravan pod celom površinom, odličnu vidljivost i prostor za čak četiri osobe.

Mercedes-Benz Euro VI Roadshow - Nova generacija efikasnosti

Mercedes-Benz Euro VI Roadshow - Nova generacija efikasnosti

Kompanija Star Import će 8. i 9. maja organizovati Mercedes-Benz Euro VI Roadshow pod nazivom „Nova generacija efikasnosti“ gde će prezentovati moćne i veoma efikasne Euro VI motore. Ovom prilikom biće prikazana kompletna gama Mercedes-Benz teretnih, dostavnih i kombi vozila...

Takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge prvi put i na jugu Srbije

Takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge prvi put i na jugu Srbije

Treće kvalifikaciono nadmetanje u ovogodišnjem takmičenju u ekonomičnoj vožnji u Srbiji - Drivers' Fuel Challenge 2014 održano je 15. aprila u Paraćinu - prvi put za vozače iz južne i jugoistočne Srbije. Organizator je zadovoljan odzivom, jer se za odmeravanje vozačkog umeća ovog puta prijavio 21 vozač...

BMW X6 2023
Slika nedelje