AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault Trucks - Održavanje klima uređaja po specijalnim cenama

Renault Trucks - Održavanje klima uređaja po specijalnim cenama

Za pouzdanu svežinu u kabini vozila koja su fabrički već opremljena klima sistemima, za ugradnju klima uređaja u kamione koji ih još nemaju, kao i za nabavku originalnih rezervnih delova za ove uređaje, Renault Trucks je za vlasnike Reno kamiona u Srbiji pripremio posebne, osetno snižene cene...

Pogledajte vest: Renault Trucks uvodi nove mere bezbednosti za vozače + FOTO.

 

Stručnjaci iz servisa Reno kamiona upozoravaju da je jedan od simptoma neispravnosti klima uređaja curenje rashladnog gasa. To šteti životnoj sredini, ali može i  da ošteti hladnjak klime i kompresor. Najbolji način da se izbegnu ova oštećenja je dopuna klima uređaja svake godine. U svojoj centralnoj servisnoj radionici u Novim Banovcima (u sastavu Volvo prodajno-servisnog centra) i u prodajno-servisnim centrima Volvo kamiona u Novom Sadu i Čačku, Reno nudi takozvani letnji paket koji obuhvata vakumsko ispuštanje rashladnog gasa,punjenje sistema gasom i proveru curenja – sve po promotivnoj ceni od 6.554 dinara (bez PDV-a).

Pogledajte vest: Još više prostora u kabini Maxispace modela Renault Trucks T.

 

Ukoliko vlasnik sam otkrije neke od kvarova u rashladnom sistemu ili oni budu uočeni u ovlašćenom Reno servisu, Reno kamioni Srbija nude mogućnost kupovine originalnih rezervnih delova za fabrički ugrađene „klime“ po osetno sniženim cenama. Recimo,   hladnjak klime za model Magnum košta 37.556 dinara, za modele Premium i Kerax 24.720 dinara; senzor pritiska u klima uređaju za sva tri modela se nudi po ceni od 11.350 dinara; elektro ventil grejanja za Magnum košta 34.794 dinara; filter klime za Premium, Kerax i Midlum košta 1.886, a za Magnum 3.830 dinara; rezistor za Magnum se može kupiti za 9.640 dinara; ekspanzioni sud – sušač klime za Magnum košta 18.111, a za Premium, Kerax i Midlum 14.360 dinara; kaiš alternatora za Premium i Kerax košta 4.561 dinar, a kompresor klime za Premium i Midlum 58.981 dinar – sve cene su bez PDV-a.

Renault Trucks - Održavanje klima uređaja po specijalnim cenama

Pogledajte vest: Renault Trucks - Garantovano proizvedeno u Francuskoj.

 

Do 31. avgusta Reno kamioni Srbija nude vlasnicima kamiona ove marke koji fabrički nisu opremljeni klima uređajima ugradnju naknadnu ugradnju ovih sistema – takozvanih parking klima – vrlo komfornog rešenja za hlađenje kabine, kojim se direktno utiče na bolju radnu efikasnost vozača i bezbednost u saobraćaju. Parking klimom se štiti životna sredina i uvećava profit - time što kamion ne radi u mestu (jer klima uređaj ima autonomni pogon) pa se stvara manje buke, manja je emisija ugljen-dioksida ali i potrošnju goriva. Za kamione nove generacije, iz familija T i C, parking klima (sa ugradnjom) renomiranog nemačkog proizvođača WAECO (model CoolAir SP 950) košta 221.985 dinara, bez PDV-a, a CoolAir RT-880, takođe za iste modele, 176.385 dinara, bez PDV-a.

 

Pogledajte vest: Debi novih Renault kamiona na Danu otvorenih vrata + FOTO.


U okviru Renoove letnje servisne kampanje, po promotivnoj ceni je i paket Preglednost, koji uključuje ugradnju novih metlica brisača, dopunu tečnosti za pranje vetrobranskih stakla i pregled i podešavanje farova – sve to po ceni od 5.309 dinara (bez PDV-a).

Svi rezervni delovi se mogu preuzeti odmah po plaćanju, dok se vlasnicima Reno kamiona koji ugradnju originalnih rezervnih delova i dodatne klima opreme žele da obave u ovlašćenom servisu preporučuje da ove usluge prethodno najave – najbolje pozivom na telefonske brojeve najbližeg prodajno-servisnog centra.

Renault Trucks

Volvo počinje da pravi kamion na gas

Volvo počinje da pravi kamion na gas

 Volvo Trucks proširuje svoj evropski asortiman modela uvođenjem nove verzije modela Volvo FE koji radi samo na prirodan zemni gas - metan. Volvo FE CNG (komprimovani prirodni gas) prvenstveno je razvijen za zadatke koji podrazumevaju kratke cikluse vožnje sa čestim polascima i zaustavljanjima, kao što su sakupljanje otpada i lokalna distribucija...

Renault Trucks na IAA sajmu u Hanoveru

Renault Trucks na IAA sajmu u Hanoveru

Tokom IAA 2014, sajma koji se održava u Hanoveru od 25. septembra do 2. oktobra, Renault Trucks će prikazati svoj asortiman vozila, najopsežniji i najsavremeniji na tržištu. Vozila koja se izdvajaju po svojoj efikasnosti, ekonomičnosti i robusnosti...m vučnog voza od 120 t), biće izložena na štandu A05 u hali 17.

Prvih šest Volvo kamiona za SMS-Šped

Prvih šest Volvo kamiona za SMS-Šped

U novoformiranu kompaniju SMS-Šped iz Beograda, koja će se za sada baviti isključivo distributivnim prevozom, početkom jula stigli su prvi Volvo kamioni - svi su iz FL familije. Novi kupac se opredelio za dva vozila ukupne mase 12 i četiri ukupne mase 16 tona...

DAF proizveo milionitu kabinu

DAF proizveo milionitu kabinu

Proizvodne pogone kompanije DAF u mestu Westerlo u Belgiji, 4. jula 2014. godine napustila je milionita kabina. Jubilarna kabina je tipa Space Cab i simbolično je predata generalnom direktoru kompanije Vervoer Van Dievel iz belgijskog mesta Mechelen...

Debi novih Renault kamiona na Danu otvorenih vrata + FOTO

Debi novih Renault kamiona na Danu otvorenih vrata + FOTO

Budući da ove godine u Beogradu nije bilo najavljene, pa, iz objektivnih razloga, otkazane međunarodne izložbe komercijalnih vozila, a da Renault Trucks od nedavno u svim kategorijama u prodaji ima potpuno nove kamione opremljene Euro VI, motorima, jedinstvena prilika da se potencijalni i sadašnji kupci, poslovni partneri i prijatelji brenda upoznaju sa nekim od najatraktivnijih noviteta bio je Dan otvorenih vrata...

Neverovatan trijumf Volvo Trucks kampanje na festivalu Kanski lavovi

Neverovatan trijumf Volvo Trucks kampanje na festivalu Kanski lavovi

Volvo Trucks kampanja testiranja vozila snimanih “uživo” i film The Epic Split dobili su najveće nagrade na "svetskom šampionatu oglašavanja" u Kanu. Kampanja – demonstracija inovativnih karakteristika nove serije kamiona – ukupno je osvojila 20 nagrada, uključujući osam zlatnih i dve prestižne Grand Prix nagrade u kategorijama Cyber i Film.

Dizajn nove Renault Trucks serije osvaja nagrade

Dizajn nove Renault Trucks serije osvaja nagrade

Neuobičajen dizajn izdvaja novu seriju Renault Trucks vozila od ostalih proizvođača. Dizajn je delo Renault Trucks tima Hall of Design (Dvorana dizajna) i njihovog direktora, Ervea Bertrana kome je italijanski časopis Il Mondo dei trasporti dodelio titulu "Ličnost godine", a osvojio je i nagradu "Slice" na prestižnoj ceremoniji D&AD Awards, u Londonu.

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje