AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Dizajn nove Renault Trucks serije osvaja nagrade

Dizajn nove Renault Trucks serije osvaja nagrade

Neuobičajen dizajn izdvaja novu seriju Renault Trucks vozila od ostalih proizvođača. Dizajn je delo Renault Trucks tima Hall of Design (Dvorana dizajna) i njihovog direktora, Ervea Bertrana kome je italijanski časopis Il Mondo dei trasporti dodelio titulu "Ličnost godine", a osvojio je i nagradu "Slice" na prestižnoj ceremoniji D&AD Awards, u Londonu.

Dizajn nove Renault Trucks serije osvaja nagrade

Pogledajte vest: Još više prostora u kabini Maxispace modela Renault Trucks T.

 

Pouzdan i usredsređen na energetsku efikasnost, dizajn nove serije Renault Trucks vozila je upadljiv i nailazi na odobravanje klijenata. Nedavno je u Italiji i Velikoj Britaniji osvojio priznanja koja dodeljuju stručnjaci iz oblasti transporta i dizajna.

Pogledajte vest: Renault Trucks uvodi nove mere bezbednosti za vozače + FOTO.

 

U Italiji je Erve Bertranu /Hervé Bertrand/, direktoru dizajna u kompaniji Renault Trucks, dodeljena titula "Čovek 2014. godine", od strane časopisa Il Mondo dei trasporti. Ovo je prvi put da je žiri, sastavljen od profesionalaca za drumski prevoz, nagradio jednog dizajnera. Žiri je naglasio doprinos koji je Erve Bertran uložio da bi istakao važnost dizajna za sektor komercijalnih vozila i za evoluciju stila koja je podstakla novu seriju. Na svečanosti dodele nagrada, Erve Bertran je istakao da su potrebe kupaca evoluirale i na taj način inspirisale i uticale na izgled nove serije Renault Trucks vozila, koja su u potpunosti usmerena na uštedu energije.

Dizajn nove Renault Trucks serije osvaja nagrade

Pogledajte vest: Četiri vozila Renault Trucks T High za Sauber F1 Team.

 

Na prestižnoj britanskoj ceremoniji Design & Art Direction (D&AD), 22. maja, dizajnerski stručnjaci su nagradili rad na vozilu Renault Trucks T. Osnovan 1963. godine, D&AD ima misiju da nagrađuje i promoviše originalan, vrhunski dizajn koji ostavlja uticaj na svetskom nivou. Erve Bertran, direktor dizajna, prisustvovao je 52-oj svečanosti dodele nagrada u Londonu, kao predstavnik kompanije Renault Trucks koja je bila nominovana u kategoriji Industrijski dizajn. Ceremoniju je napustio sa dragocenom nagradom "Slice" kojom je stekao i pravo da bude uvršćen u godišnji izveštaj D&AD - spisak najboljih profesionalaca u oblasti dizajna koji će biti objavljen u septembru 2014. godine.

Dizajn nove Renault Trucks serije osvaja nagrade

Erve Bertran - Direktor dizajna u kompaniji Renault Trucks

Erve Bertran se rodio u Parizu 1966. godine, a detinjstvo je proveo u Južnoj Americi. Film Fountainhead (Veličanstveni izvor) sa Geri Kuperom, imao je veliki uticaj na njegovu strast za umetnošću i dizajnom, a kada je odlučio da postane dizajner, započinje studije na Helsinškoj školi za industrijsku umetnost (Helsinki School of Industrial Art). Izuzetno   celovit aspekt finskog dizajna bio je osnov njegovih istraživanja koja je nastavio u poznatim kompanijama, kao što su Hyundai u Južnoj Koreji i Human Factors u Njujorku. Nakon ovog iskustva, doselio se u Evropu i nastavlja sa radom. Pridružio se timu Sejmura Pauela /Seymour Powell/ u Londonu, gde razvija ogromnu paletu proizvoda, uključujući i proizvode za široku potrošnju, kao i automobilsku opremu.

Dizajn nove Renault Trucks serije osvaja nagrade

Budući da se na mestu Direktora dizajna kompanije Renault Trucks nalazi poslednjih 10 godina, osnovao je i Dvoranu dizajna u Lionu. Ovde je, zajedno sa svojim timom, rukovodio dizajniranjem novih serija Renault Trucks i donosio ključne odluke, uglavnom usmerene na ispunjavanje novih želja i potreba kupaca u pogledu robusnosti vozila i energetske efikasnosti.

Renault Trucks

Volvo počinje da pravi kamion na gas

Volvo počinje da pravi kamion na gas

 Volvo Trucks proširuje svoj evropski asortiman modela uvođenjem nove verzije modela Volvo FE koji radi samo na prirodan zemni gas - metan. Volvo FE CNG (komprimovani prirodni gas) prvenstveno je razvijen za zadatke koji podrazumevaju kratke cikluse vožnje sa čestim polascima i zaustavljanjima, kao što su sakupljanje otpada i lokalna distribucija...

Renault Trucks na IAA sajmu u Hanoveru

Renault Trucks na IAA sajmu u Hanoveru

Tokom IAA 2014, sajma koji se održava u Hanoveru od 25. septembra do 2. oktobra, Renault Trucks će prikazati svoj asortiman vozila, najopsežniji i najsavremeniji na tržištu. Vozila koja se izdvajaju po svojoj efikasnosti, ekonomičnosti i robusnosti...m vučnog voza od 120 t), biće izložena na štandu A05 u hali 17.

Prvih šest Volvo kamiona za SMS-Šped

Prvih šest Volvo kamiona za SMS-Šped

U novoformiranu kompaniju SMS-Šped iz Beograda, koja će se za sada baviti isključivo distributivnim prevozom, početkom jula stigli su prvi Volvo kamioni - svi su iz FL familije. Novi kupac se opredelio za dva vozila ukupne mase 12 i četiri ukupne mase 16 tona...

DAF proizveo milionitu kabinu

DAF proizveo milionitu kabinu

Proizvodne pogone kompanije DAF u mestu Westerlo u Belgiji, 4. jula 2014. godine napustila je milionita kabina. Jubilarna kabina je tipa Space Cab i simbolično je predata generalnom direktoru kompanije Vervoer Van Dievel iz belgijskog mesta Mechelen...

Renault Trucks - Održavanje klima uređaja po specijalnim cenama

Renault Trucks - Održavanje klima uređaja po specijalnim cenama

Za pouzdanu svežinu u kabini vozila koja su fabrički već opremljena klima sistemima, za ugradnju klima uređaja u kamione koji ih još nemaju, kao i za nabavku originalnih rezervnih delova za ove uređaje, Renault Trucks je za vlasnike Reno kamiona u Srbiji pripremio posebne, osetno snižene cene...

Debi novih Renault kamiona na Danu otvorenih vrata + FOTO

Debi novih Renault kamiona na Danu otvorenih vrata + FOTO

Budući da ove godine u Beogradu nije bilo najavljene, pa, iz objektivnih razloga, otkazane međunarodne izložbe komercijalnih vozila, a da Renault Trucks od nedavno u svim kategorijama u prodaji ima potpuno nove kamione opremljene Euro VI, motorima, jedinstvena prilika da se potencijalni i sadašnji kupci, poslovni partneri i prijatelji brenda upoznaju sa nekim od najatraktivnijih noviteta bio je Dan otvorenih vrata...

Neverovatan trijumf Volvo Trucks kampanje na festivalu Kanski lavovi

Neverovatan trijumf Volvo Trucks kampanje na festivalu Kanski lavovi

Volvo Trucks kampanja testiranja vozila snimanih “uživo” i film The Epic Split dobili su najveće nagrade na "svetskom šampionatu oglašavanja" u Kanu. Kampanja – demonstracija inovativnih karakteristika nove serije kamiona – ukupno je osvojila 20 nagrada, uključujući osam zlatnih i dve prestižne Grand Prix nagrade u kategorijama Cyber i Film.

BMW M5 (2025)
Slika nedelje