AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Novi Renault Master, koji će biti predstavljen na narednom Sajmu komercijalnih vozila (CVS) u Birmingemu, biće dostupan u verzijama od 2,8 do 4,5 tona. Karakterišu ga savremeni dizajn, nove snage motora, tehnologija dvostrukog turbopunjača, ESC kao standardna oprema i Eco režim rada radi podsticanja ekonomične potrošnje goriva.

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Renault Trucks će predstaviti novi Renault Master na Sajmu komercijalnih vozila koji se održava u Birmingemu od 29. aprila do 1. maja 2014. godine. Model će biti dostupan u verzijama od 2,8 do 4,5 tona i to kao furgon, vozilo sa jednostavnom šasijom i produženom kabinom, kombi, autobus i vozilo sa utovarnom platformom. U ponudi će se, također, naći konfiguracije sa prednjim ili zadnjim pogonom, sa jednostrukim ili duplim točkovima, sa ručnim ili automatskim mjenjačem. Novi Renault Master je savršeno rješenje za klijente koji posluju u gradskim zonama.

Novi Renault Master ima tehnologiju dvostrukog turbopunjača (na motorima od 135 i 165 KS). Ova tehnologija omogućava da turbopunjač niskog pritiska i turbopunjač visokog pritiska rade naizmjenično ili istovremeno, čime se dobija maksimalan pritisak prehranjivanja motora tokom svih faza njegovog rada. Vozačima ove novine omogućavaju udobniju vožnju, bolje performanse i, istovremeno, manju potrošnju, pa tako i manju emisiju ugljen-dioksida.

Kupci koji izaberu novi Renault Master moći će uštedjeti  gorivo i uz pomoć sistema za ekološki režim rada /Eco-Mode/. Ovaj sistem se, kao dio standardne opreme, ugrađuje na verzije sa motorima od 135 KS i 165 KS. Vozač može optimizirati potrošnju goriva jednostavnim pritiskom na dugme koje se nalazi na instrument-tabli. Sistem Stop & Start ugrađuje se kao dio standardne opreme u verzije sa motorima od 135 KS i 165 KS novog Renault Mastera. Spomenuti sistem automatski stavlja motor u stanje mirovanja dok vozilo stoji na semaforu. Motor ponovo počinje raditi jednostavnim pritiskom na kvačilo ili ubacivanjem u prvu brzinu. U kombinaciji sa tehnologijom dvostrukog turbopunjača  ovi sistemi omogućavaju uštedu goriva i do 10%.

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Novi Renault Master ima Euro V motor od 2,3 litra i nudi široku lepezu izlazne snage: za vozila sa ručnim mjenjačima (110 KS do 165 KS) na raspolaganju je pet kategorija snage motora, dok vozila sa automatskim mjenjačem (125 KS i 150 KS) imaju dvije kategorije snage motora.

Što se tiče sigurnosti sve verzije novog Renaulta Mastera standardno su opremljene ESC-om koji reguliše pravolinijsko kretanje. ESC osigurava manevrisanje i optimalnu sigurnost  jer ima i funkcije za pomoć pri kretanju na uzbrdici (Hill Start Aid), pomoć pri naglom kočenju (Emergency Brake Assist), elektronsku kontrolu prianjanja pneumatika (Extended Grip), funkciju za regulisanje stabilnostiprikolice (Trailer Swing Assist), prilagodljivu regulaciju tereta (Adaptative Load Control) i sistem za sprečavanje prevrtanja (Anti Rollover control System).

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Kombi vozila imaju i sistem za kontrolu pritiska u pneumaticima. Konačno, radi poboljšana vidljivosti i maksimalne sigurnosti na štitnik od sunca na suvozačevom mjestu u novom  Renaultu Masteru može se ugraditi ogledalo. Kada se zaštitnik obori, rješava se problem „mrtvog ugla“ koji se pojavljuje između vidnog polja na spoljnom retrovizoru i direktnog pregleda.

Dizajn novog Renault Mastera potpuno je  promijenjen. Vozilo sada ima novi prednji poklopac  novu ukrasnu masku hladnjaka, a rešetka za zaštitu od kamenčića može se postaviti na hladnjak. Kao i ostala vozila nove serije Renault Trucks novi Renault Master ima i pločicu metalik crvene boje sa natpisom “by Renault Trucks”, koja je postavljena a vozačeva i suvozačeva vrata, te i na zadnja vrata na furgonima.

Renault Trucks predstavlja novi Renault Master u Birmingemu

Konačno, s obzirom na to da kompanija Renault Trucks smatra da servisiranje čini sastavni dio vozila, novi Renault Master nudi usluge prilagođene namjeni vozila. To znači, da centri koji imaju oznaku Fast & Pro, klijentima nude zonu namijenjenu lakim komercijalnim vozilima, u kojima se obrada vozila prilikom servisiranja obavlja brže i troškovi se kontrolišu. Također, na raspolaganju je Renault Trucks servis visokog kvaliteta uz ugovore o održavanju pod nazivom Start & Drive i prilagođena rješenja za finansiranje i osiguranje.

Serija Renault Trucks Distributoin ima najširu ponudu na tržištu, jer nudi novi Renault Master, Renault Maxity, Renault Trucks D Cab 2m, Renault Trucks D i Renault Trucks D Wide.

Renault Truck

Volvo počinje da pravi kamion na gas

Volvo počinje da pravi kamion na gas

 Volvo Trucks proširuje svoj evropski asortiman modela uvođenjem nove verzije modela Volvo FE koji radi samo na prirodan zemni gas - metan. Volvo FE CNG (komprimovani prirodni gas) prvenstveno je razvijen za zadatke koji podrazumevaju kratke cikluse vožnje sa čestim polascima i zaustavljanjima, kao što su sakupljanje otpada i lokalna distribucija...

Renault Trucks na IAA sajmu u Hanoveru

Renault Trucks na IAA sajmu u Hanoveru

Tokom IAA 2014, sajma koji se održava u Hanoveru od 25. septembra do 2. oktobra, Renault Trucks će prikazati svoj asortiman vozila, najopsežniji i najsavremeniji na tržištu. Vozila koja se izdvajaju po svojoj efikasnosti, ekonomičnosti i robusnosti...m vučnog voza od 120 t), biće izložena na štandu A05 u hali 17.

Prvih šest Volvo kamiona za SMS-Šped

Prvih šest Volvo kamiona za SMS-Šped

U novoformiranu kompaniju SMS-Šped iz Beograda, koja će se za sada baviti isključivo distributivnim prevozom, početkom jula stigli su prvi Volvo kamioni - svi su iz FL familije. Novi kupac se opredelio za dva vozila ukupne mase 12 i četiri ukupne mase 16 tona...

DAF proizveo milionitu kabinu

DAF proizveo milionitu kabinu

Proizvodne pogone kompanije DAF u mestu Westerlo u Belgiji, 4. jula 2014. godine napustila je milionita kabina. Jubilarna kabina je tipa Space Cab i simbolično je predata generalnom direktoru kompanije Vervoer Van Dievel iz belgijskog mesta Mechelen...

Renault Trucks - Održavanje klima uređaja po specijalnim cenama

Renault Trucks - Održavanje klima uređaja po specijalnim cenama

Za pouzdanu svežinu u kabini vozila koja su fabrički već opremljena klima sistemima, za ugradnju klima uređaja u kamione koji ih još nemaju, kao i za nabavku originalnih rezervnih delova za ove uređaje, Renault Trucks je za vlasnike Reno kamiona u Srbiji pripremio posebne, osetno snižene cene...

Debi novih Renault kamiona na Danu otvorenih vrata + FOTO

Debi novih Renault kamiona na Danu otvorenih vrata + FOTO

Budući da ove godine u Beogradu nije bilo najavljene, pa, iz objektivnih razloga, otkazane međunarodne izložbe komercijalnih vozila, a da Renault Trucks od nedavno u svim kategorijama u prodaji ima potpuno nove kamione opremljene Euro VI, motorima, jedinstvena prilika da se potencijalni i sadašnji kupci, poslovni partneri i prijatelji brenda upoznaju sa nekim od najatraktivnijih noviteta bio je Dan otvorenih vrata...

Neverovatan trijumf Volvo Trucks kampanje na festivalu Kanski lavovi

Neverovatan trijumf Volvo Trucks kampanje na festivalu Kanski lavovi

Volvo Trucks kampanja testiranja vozila snimanih “uživo” i film The Epic Split dobili su najveće nagrade na "svetskom šampionatu oglašavanja" u Kanu. Kampanja – demonstracija inovativnih karakteristika nove serije kamiona – ukupno je osvojila 20 nagrada, uključujući osam zlatnih i dve prestižne Grand Prix nagrade u kategorijama Cyber i Film.

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje