AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo Bus i Siemens potpisali sporazum o sistemima električnih autobusa

Volvo Bus i Siemens potpisali sporazum o sistemima električnih autobusa

Volvo Bus i Siemens potpisali su  sporazum o snabdevanju kompletnih sistema električnih autobusa za gradove. Prema sporazumu, Volvo autobusi će kupcima isporučivati električne hibridne autobuse i električne autobuse, a Siemens će snabdevati i instalirati stanice visokog kapaciteta.

Punjenje je kapaciteta do 300 kW za električna vozila.

Dve kompanije rade zajedno od 2012. godine u oblasti elektromobilnosti, a sada dodatno osnažuju saradnju. Zajednički cilj je da se razvije standard za infrastrukturu napajanja, kako bi se gradovima olakšao prelazak na sisteme električnih autobusa.

“Veoma smo zadovoljni zbog partnerstva sa jednom od najvećih svetskih tehnoloških kompanija, koja deli našu viziju elektromobilnosti. Sporazum nam omogućava da iskoristimo nove poslovne mogućnosti i podržimo gradove u prelasku na održive i isplativije sisteme javnog prevoza”, rekao je Håkan Agnevall, predsednik Volvo Bus korporacije.

"Električni autobusi su ključni deo održivog urbanog javnog transporta. Siemens i Volvo objedinjuju tehnologiju i iskustvo kako bi se ovaj trend razvijao", rekao je Jochen Eickholt, direktor Siemens Mobility divizije.

Volvo Bus i Siemens su nemačkom gradu Hamburgu već isporučili kompletno rešenje za gradsku mobilnost koje se sastoji od tri Volvo električna hibridna autobusa i četiri stanice za punjenje, i oni već saobraćaju takozvanom novom gradskom „Inovativnom rutom“. Tokom 2015. godine, električni autobusi, električni hibridi i infrastruktura za punjenje biće isporučeni švedskim gradovima Geteborgu i Stokholmu.

Infrastruktura za punjenje koju obezbeđuje Siemens obuhvata stanicu za punjenje, pomoćnu opremu, kablove, građevinske radove, instalaciju, puštanje u rad i održavanje.

Jednogodišnje testiranje na terenu, u Geteborgu u Švedskoj, pokazalo je da Volvo električni hibridni autobus omogućava smanjenje potrošnje goriva i ugljen-dioksida do 75%, u poređenju sa Euro 6 dizel autobusima. Ukupna potrošnja energije je smanjena za 60%.  Električni hibridni autobus Volvo 7900 radi u električnom modu tokom prosečnih 70% trase, bez buke i emisije izduvnih gasova. Punjenje na krajnjim stanicama traje do 6 minuta.

PR

I Imlek na Volvo točkovima

I Imlek na Volvo točkovima

Vozni park Imleka, regionalnog lidera u prikupljanju i preradi mleka, sa poslovnim aktivnostima u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji, početkom januara je osvežen i ojačan s četiri nova Volvo kamiona, prvim vozilima ove marke u transportnoj floti te kompanije...

Volvo Trucks osvojio prestižnu nagradu za kvalitet

Volvo Trucks osvojio prestižnu nagradu za kvalitet

Drugi put za redom, Volvo Trucks je osvajio prestižnu evropsku Nagradu za kvalitetnu inovaciju (Quality Innovation of the Year Award) koja se dodeljuje svake godine. Volvo Trucks je nagradu dobio za svoj novi menjač I-Shift sa dvostrukim kvačilom...

Brža isporuka kupcima uz pomoć Volvo Trucks 3D crteža šasije

Brža isporuka kupcima uz pomoć Volvo Trucks 3D crteža šasije

Zahvaljujući 3D crtežima šasije, nadgradnja i šasija za nekoliko Volvo Trucks modela sada mogu da se projektuju istovremeno. To znači da je proces pravljenja nadgradnje, a samim time i vreme isporuke kupcima, u nekim slučajevima kraće i do 14 dana, bez ugrožavanja visokog kvaliteta.

MAN opet pripremio božićni kamion

MAN opet pripremio božićni kamion

Kompanija MAN poslala je svoj moderni kamion na "Božićno putovanje", koje će se završiti na Badnje veče. Ove godine, na ovo putovanje humanitarnog tipa, MAN je poslao atraktivno ukrašen kamion šleper, koji će najveći deo vremena provesti u Bavarskoj...

Novi Volvo FL sa pogonom 4x4 - za asfaltirane i makadamske puteve

Novi Volvo FL sa pogonom 4x4 - za asfaltirane i makadamske puteve

Volvo FL je sada dostupan u verziji sa pogonom na obe osovine (4x4) i u potpunosti je spreman da vas i po klizavim, strmim i neravnim terenima preveze do cilja. Idealan je kao vozilo za posebne namene, kako u gradskim zonama, tako i u teškim radnim uslovima, ali i kao servisni kamion u kamenolomu i na gradilištu...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje