AutoMAGAZIN - Kamioni

Najnovije vesti iz auto industrije

Brža isporuka kupcima uz pomoć Volvo Trucks 3D crteža šasije

Brža isporuka kupcima uz pomoć Volvo Trucks 3D crteža šasije

Zahvaljujući 3D crtežima šasije, nadgradnja i šasija za nekoliko Volvo Trucks modela sada mogu da se projektuju istovremeno. To znači da je proces pravljenja nadgradnje, a samim time i vreme isporuke kupcima, u nekim slučajevima kraće i do 14 dana, bez ugrožavanja visokog kvaliteta.

Brža isporuka kupcima uz pomoć Volvo Trucks 3D crteža šasije

Peter Hardin, menadžer za kompletirana vozila u Volvo Trucks.

 

"Svesni smo da je za naše kupce od vitalnog značaja da se isporuka ne odugovlači u nedogled, jer njihov posao može da stane ili propadne u odnosu na to kada im je određeni  kamion dostupan. Zato je veoma dobar osećaj kada možemo da doprinesemo poboljšanju ovih procesa", kaže Peter Hardin, menadžer za kompletirana vozila.

Što je nadgradnja komplikovanija, toliko je veći vremenski period pre nego što kamion bude dostupan kupcu. Jedan od načina da se ubrza ovaj proces je da se nadgradnja proizvodi u isto vreme sa kamionom. Pa ipak, da bi se odredila tačna visina i zapremina koje su neophodne za određene komponente i da bi se nadgradnja tačno uklopila sa šasijom, isporučilac nadgradnje mora posedovati detaljne informacije o dimenzijama šasije. Imajući to u vidu, Volvo Trucks je razvio napredne trodimenzionalne (3D) crteže, koji su sada na raspolaganju proizvođačima nadgradnje preko internet baze podataka.

Brža isporuka kupcima uz pomoć Volvo Trucks 3D crteža šasije

Pristup 3D materijalima znači da proizvođač može videti tačno kako će izgledati šasija, i pre nego što bude završena njena proizvodnja.

 

"Najveća prednost 3D crteža je taj da omogućuju paralelni proces rada tokom kojeg šasija i nadgradnja mogu biti proizvedeni istovremeno, umesto jedno za drugim. Jednostavno, isporučilac nadgradnje više ne mora da čeka da se kamion proizvede da bi saznao ključne informacije o šasiji", kaže Tor Hesselgren, iz službe za razvoj nadgradnji u Volvo Trucks.

Dostupnost jedinstvenih 3D materijala o šasijama omogućava proizvođaču nadgradnje da precizno vidi kako će šasija izgledati i pre nego što se proizvede; sve je uključeno u crteže, od položaja zadnje osovine pa do visine kardanskog vratila i sistema kablova. Sve je moguće uraditi: zumirati do najsitnijih detalja, okretati maketu kamiona i posmatrati je odozgo, odozdo i sa strane. Detaljne napredne informacije omogućuju da se vreme isporuke ka kupcu smanji, uz istovremeno zadržavanje visokog kvaliteta.

Brža isporuka kupcima uz pomoć Volvo Trucks 3D crteža šasije

Proces montaže može se uporediti sa slagalicom - šasija predstavlja jedan deo slagalice, a aplikacija drugi deo.

 

Sve u svemu, dostupnost 3D crteža proizvođačima nadgradnje, zajedno sa novom i fleksibilnijom Volvo Trucks platformom šasije (to znači da šasija u velikoj meri može da bude pripremljena za proizvođača nadgradnje već prilikom montaže u Volvo Trucks fabrici), znači da se vreme isporuke prema kupcu može smanjiti za 7 do 14 dana.
Činjenice o 3D crtežima i novoj fleksibilnoj šasiji:

Glavna svrha 3D crteža je da proizvođačima nadgradnje pruži pouzdanu osnovu tako da oni mogu da proizvedu svoju nadgradnju paralelno sa montažom šasije i skraćivanje vremena isporuke kupcima.

Brža isporuka kupcima uz pomoć Volvo Trucks 3D crteža šasije

Per Wulf, viši tehnički savetnik u izgradnji šasije.

 

3D crteži su dostupni preko zajedničke web baze podataka (Volvo Bodybuilder Instructions) koja je na raspolaganju proizvođačima nadgradnje u EMEA i APAC regionu. 3D crteži postoje za Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FH i Volvo FL/FE (Euro VI) modele.

Svi crteži koji su generisani, bilo u 2D ili 3D formatu, geometrijski su precizni i jedinstveni za svaku šasiju. Jedini elementi koji su isključeni zbog konkurencije su motori i instalacije motora. Kutija za akumulator je uključena, tako da je proizvođač nadgradnje može uključiti u svoje kalkulacije.

Volvo FH, Volvo FM i Volvo FMX su opremljeni sa novim fleksibilnim šasijama.

3D crteži zajedno sa novim fleksibilnim šasijama, u nekim slučajevima mogu da smanje vreme isporuke ka kupcima za 7 do 14 dana.

Volvo Trucsk

I Imlek na Volvo točkovima

I Imlek na Volvo točkovima

Vozni park Imleka, regionalnog lidera u prikupljanju i preradi mleka, sa poslovnim aktivnostima u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji, početkom januara je osvežen i ojačan s četiri nova Volvo kamiona, prvim vozilima ove marke u transportnoj floti te kompanije...

Volvo Trucks osvojio prestižnu nagradu za kvalitet

Volvo Trucks osvojio prestižnu nagradu za kvalitet

Drugi put za redom, Volvo Trucks je osvajio prestižnu evropsku Nagradu za kvalitetnu inovaciju (Quality Innovation of the Year Award) koja se dodeljuje svake godine. Volvo Trucks je nagradu dobio za svoj novi menjač I-Shift sa dvostrukim kvačilom...

MAN opet pripremio božićni kamion

MAN opet pripremio božićni kamion

Kompanija MAN poslala je svoj moderni kamion na "Božićno putovanje", koje će se završiti na Badnje veče. Ove godine, na ovo putovanje humanitarnog tipa, MAN je poslao atraktivno ukrašen kamion šleper, koji će najveći deo vremena provesti u Bavarskoj...

Novi Volvo FL sa pogonom 4x4 - za asfaltirane i makadamske puteve

Novi Volvo FL sa pogonom 4x4 - za asfaltirane i makadamske puteve

Volvo FL je sada dostupan u verziji sa pogonom na obe osovine (4x4) i u potpunosti je spreman da vas i po klizavim, strmim i neravnim terenima preveze do cilja. Idealan je kao vozilo za posebne namene, kako u gradskim zonama, tako i u teškim radnim uslovima, ali i kao servisni kamion u kamenolomu i na gradilištu...

BMW 5 Touring (2024)
Slika nedelje