AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Jednostavna kampanja protiv alkohola u Rusiji

Jednostavna kampanja protiv alkohola u Rusiji

Jednostavno, primitivno, brutalno i efikasno. Tako bi, prema mišljenju ruskih vladinih organa, trebalo da izgleda kampanja koja se bori protiv alkohola za volanom. Nažalost, alkohol na putevima širom sveta još uvek ubija...

Bilbordi koje vidite na fotografijama, osvanuli su jednog jutra pored puta, u blizini grada Nižnji Novgorod. Cilj ove kampanje je jednostavan. Vozači moraju razmišljati, ne samo o onome što im se može dogoditi, već i o onim stvarima koje će se verovatno dogoditi, ako budu upravljali vozilom pod uticajem alkohola.

Jednostavna kampanja protiv alkohola u Rusiji

Na bilbord je zalepljena krvava figura, kojoj noge vise sa jedne strane, a glava se nalazi na drugoj strani bilborda. Jedna od asocijacija za pijane vozače je i šešir Deda Mraza. Figura u ruci drži volan. Pored mrtve figure, stoji natpis: "Ovde je moglo biti vaše telo."

Opijanje i vožnja automobila su dve aktivnosti, koje ruski vozači rado spajaju. Vladini organi procenjuju da alkohol godišnje na putevima ubije 35 000 osoba, i teško povredi oko 215 000 ljudi. Godišnje, ruska policija u saobraćaju zaustavi oko 1 milion vozača pod uticajem alkohola, a možemo samo zamisliti, koliko se pijanih vozača ne otkrije. Zato je u julu prošle godine, ruski predsednik Dmitrij Medvedev, objavio "rat" pijanim vozačima. Od tada se mnogo toga promenilo.

Automagazin.rs

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Dobro pozicionirani u odnosu na konkurenciju: Na brojnim najnovijim uporednim testovima, premium gume kompanije Hankook impresioniraju svojom udobnošću i sigurnošću, a prema pisanju specijalizovanih medija, pružaju i odličan odnos cene i performansi...

123456. . .1596
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje