AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

BMW pokrenuo proizvodnju treće generacije modela X5

BMW pokrenuo proizvodnju treće generacije modela X5

Nemačka kompanija je u svojoj američkoj fabrici u Spartanburgu (Južna Karolina) pokrenula serijsku proizvodnju treće generacije modela X5 (interna oznaka F15). Zvanična premijera ovog uspešnog SUV modela biće održana na sajmu automobila u Frankfurtu (12.-22. septembar 2013.)...

Pogledajte vest BMW X5 (F15) - Oficijelne informacije, fotografije i video.

 

Prvi proizvedeni primerak nove generacije modela X5 biće verzija M50d, koju krasi bela farba Mineral. Enterijer automobila je opremljen kvalitetnom kožom Nappa, a namenjen je neimenovanom "dileru" u Istočnoj Evropi.

Treća generacija modela BMW X5 u početku će biti dostupna sa tri motora. Benzinski osmocilindarski xDrive50i sa 330 kW i dva turbodizela sa šest cilindara: xDrive30d koji razvija 190 kW i M50d, ipremljen sa tri turbopunjača, koji razvija maksimalnu snagu od 280 kW. Još u decembru mesecu, dopuniće je varijante Drive40d, xDrive35i, xDrive25d i sDrive25d. Poslednja dva imenovana, pokretaće dvolitarski motor, a iz oznake sDrive25d saznajemo da će biti u ponudi i sa pogonom samo na zadnje točkove.

Poslednji primerak druge generacije modela BMW X5 (E70) proizveden je u fabrici u Južnoj Karolini 28. juna tekuće godine. Automobil krasi siva Titanium boja, a pokreće ga 4,4-litarski osmocilindarski motor (xDrive50i). Kao što smo i očekivali, opremljen je paketom M Sport.  Automobil će biti deo zbirke istorijskih automobila BMW.

BMW je od 1999. godine proizveo više od 1,3 miliona primeraka SUV modela X5. Druga generacija je prodata u 728.107 primeraka,a proizvodnja je počela 2006. godine.

Automagazin.rs

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Dobro pozicionirani u odnosu na konkurenciju: Na brojnim najnovijim uporednim testovima, premium gume kompanije Hankook impresioniraju svojom udobnošću i sigurnošću, a prema pisanju specijalizovanih medija, pružaju i odličan odnos cene i performansi...

123456. . .1596
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje