AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Mercedes-Benz priprema novu S-klasu kupe - Špijunske fotografije

Mercedes-Benz priprema novu S-klasu kupe - Špijunske fotografije

Nova generacija superluksuzne limuzine Mercedes-Benz S-Klasa nedavno je otkrivena, a na scenu stupa sledeći novitet, koji je još uvek u fazi razvoja. Britanski Autocar, prvi je objavio špijunske fotografije nove S-Klase u verziji kupe...

Ovaj automobil bi mogao biti predstavljen u martu mesecu sledeće godine, na međunarodnom sajmu automobila u Ženevi, a prodaja bi mogla startovati 2015. godine. Luksuzni kupe biće direktni konkurent modelima kao što su Bentley Continental GT.

 

Pogledajte vest Nova Mercedes-Benz S klasa - Prve zvanične fotografije i info.

Kupe će se verovatno svojim izgledom razlikovati od sedana. Glavne svetlosne grupe će ostati slične, ali detalji na prednjem delu će se značajno razlikovati. Bokovi automobila će izgubiti B-stub, kao i aktuelni CL, a superluksuzni kupe će biti širi i niži od nove S-klase.

Zanimljivo je, da Mercedes-Benz planira sedam varijanti nove klase S. Pored sedana i kupea, "u igri" su i kabriolet, sedan sa produženim međuosovinskim rastojanjem, sedan sa extra dugim međuosovinskim rastojanjem, kupe sa četvora vrata i vrhunska verzija Pullman.

 

Pogledajte vest Otkriven enterijer novog Mercedes-Benz S-klasa (W222).


Pogonske motore, kupe S-Klase će deliti sa sedanom. Što se dizelskih pogonskih agregata tiče, tu je još uvek sve pod velom tajne, a nešto više informacija imamo o benzinskim motorima. Ponuda počinje verzijom S 350 Bluetec maksimalne snage 192 kW, a snažnija verzija - S 400 Hybrid, razvija maksimalnu snagu od 243 kW. Vrhunac benzinske ponude modela S-Klasa (AMG je specijalitet :-) biće S 500, koji razvija maksimalnu snagu od 339 kW, a plug-in hibrid S 500 razvijaće maksimalnu snagu od 265 kW. Ponudu AMG modela S63 AMG (426 kW) biće proširena verzijom S63 AMG 4Matic, koja razvija maksimalnu snagu od 436 kW. 2015. godine, na tržište će stići S65 AMG V12 Biturbo, čiji agregat razvija maksimalnu snagu od 485 kW.

Mercedes-Benz priprema novu S-klasu kupe - Špijunske fotografije

Pogledajte vest Nova Mercedes-Benz S-Klasa - Nove fotografije i info.


S-Klasa Coupe biće naslednik današnjeg kupea CL, koji je baziran na odlazećoj generaciji modela S-Klasa (W221). Na tržištu se nalazi od 2006. godine, a radi se o trećoj generaciji automobila sa ovom oznakom. Prva generacija modela CL, takođe se u početku prodavala kao S Coupe.

Automagazin.rs

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Dobro pozicionirani u odnosu na konkurenciju: Na brojnim najnovijim uporednim testovima, premium gume kompanije Hankook impresioniraju svojom udobnošću i sigurnošću, a prema pisanju specijalizovanih medija, pružaju i odličan odnos cene i performansi...

123456. . .1596
Renault Symbioz
Slika nedelje