AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Maserati Ghibli: Dizel i pogon na sve točkove

Maserati Ghibli: Dizel i pogon na sve točkove

Kompanija Maserati predstavila je svoj najnoviji model Ghibli i u svet pustila prve zvanične fotografije i prve informacije. Novi model će u hijerarhiji italijanskog proizvođača, biti pozicioniran ispod modela Quattroporte. Oba automobila imaju istu osnovu, ali Ghibli ima skraćenu platformu...

Maserati Ghibli: Dizel i pogon na sve točkove

Pogledajte vest Maserati Ghibli - Otkrivanje za dve nedelje.

 

U odnosu na većeg brata, novi model ima sportskiji karakter. Kao što smo napisali, Ghibli je dobio skraćenu platformu većeg Quattroportea, a sa dužinom neznatno ispod pet metara, novi Maserati je malo duži od konkurentskog BMW serije 5. Značajna informacija je i to, da će novi model biti najjeftiniji automobil ove marke, koji je dostupan na tržištu.

Što se tiće motorizacija, potvrđene su dve verzije trolitarskog turbo V6 motora, snažnija verzija razvija maksimalnu snagu od 410 konjskih snaga, a snaga slabije verzije iznosi od 330 do 350 KS. Maserati je za ozbiljniju borbu sa konkurencijom pripremio i 3.0 V6 turbodizel motor, ali više o ovom agregatu ćemo saznati kasnije.

Maserati Ghibli: Dizel i pogon na sve točkove

Standard za novitet iz Italije biće osmostepeni automatski menjač i pogon na zadnje točkove. Isto kao i model Quattroporte, manji Ghibli će biti opremljen i sistemom pogona na sve točkove Q4. Italijanska kompanija očekuje da godišnje proda oko 50.000 primeraka ovog automobila.

Automagazin.rs

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Dobro pozicionirani u odnosu na konkurenciju: Na brojnim najnovijim uporednim testovima, premium gume kompanije Hankook impresioniraju svojom udobnošću i sigurnošću, a prema pisanju specijalizovanih medija, pružaju i odličan odnos cene i performansi...

123456. . .1596
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje