AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Marussia B2: Ruski automobil snova

Marussia B2: Ruski automobil snova

Kao što je poznato, većina velikih automobilskih kompanija se povukla iz Formule 1, a njihovo mesto su zauzele više ili manje uspešni privatni timovi. Ove godine, pravu atrakciju će predstavljati firma iz Rusije - Marussia, koja proizvodi i sportske automobile atraktivnog izgleda i performansi...

Marussia B2: Ruski automobil snova

Na sajmu automobila u Ženevi, kompanija Marussia je predstavila supersportski model B2. Ovo nije potpuni novitet, jer je proizvodnja modela B2 počela pre više od godinu dana, ali u Ženevi je održana premijera za zaparno-evropsko tržište.

Atraktivni dvosed može pogoniti atmosferski V6 motor zapremine 3,5 litara, ili turbo motor V6 2.8 Cosworth. Atmosferski motor razvija 360 KS, a snažnija turbo verzija razvija maksimalnu snagu od 420 KS. Iako na prvi pogled ovi podaci u današnje doba ne izgledaju senzacionalno, treba istaći da ruski automobil ima masu od svega 1.100 kilograma.

Marussia B2: Ruski automobil snova

S ovako lakom konstrukcijom, automobil iz mesta do 100 km/h stiže za samo 3,2 sekunde, što je rezultat za svaki respekt. Ukoliko ste se u ovom automobilu prepoznali, i mislite da je proizveden upravo za Vas, morate pripremiti sumu od 100.000 Eura. Kompanija Marussia Motors ima velike planove. Planovi su da do 2014. godine proizvede 10.000 vozila, u čemu će značajno pomoći novi model F2 SUV.

Marussia B2: Ruski automobil snova

Automagazin.rs

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje