AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

VIDEO: Novi Ford Focus je potpuno spreman za naše puteve

VIDEO: Novi Ford Focus je potpuno spreman za naše puteve

Snažna zima na evropskim putevima je pravi "okidač" za mnogobrojna oštećenja saobraćajnica. Novi Ford Focus, kao i mnogi drugi globalni modeli američke kompanije, moraju biti sposobni da "se nose" sa lošijim kvalitetom puteva (među koje definitivno spadaju i putevi u Srbiji). Pred nama je video, koji nam dokazuje da je Focus nove generacije, potpuno spreman za nove izazove na našim ulicama...

Ford očigledno želi da bude siguran, da oslanjanje modela sa plavim ovalom na masci, može dugo da izdrži "maltretiranje" po putevima lošeg kvaliteta. U isto vreme, oslanjanje mora zadovoljiti kriterijum udobnosti. Testiranja oslanjanja svojih automobila, Ford realizuje u svom tehničkom centru Dunton, jednom od najvećih evropskih automobilskih istraživačkih centara, koji se nalazi u Belgiji. Vozila marke Ford, ovde se susreću sa putem na kojem bi mnogo vozača zaplakalo. Samo testiranje se sastoji od hiljade kilometara, pređenih preko simulatora, ali i hiljade kilometara realne vožnje, što obezbeđuje mnoštvo povratnih informacija za razvoj oslanjanja.

Ford tokom testiranja koristi high-tech opremu, koja meri opterećenja pojedinačnih komponenti oslanjanja. Ford koristi opremu, kojom se informacije šalju direktno u kompjuter u automobilu, a oprema i kompletan program testiranja, imaju vrednost od 1,7 miliona €.

"Najveće opterećenje za oslanjanje automobila, predstavljaju udarne rupe. Uticaj udarnih rupa, možemo uporediti sa uticajem ivičnjaka. Testiralo smo sve veličine točkova, koji se trenutno montiraju na automobil. Tokom testiranja, točkove opremamo sa specijalnim uređajima, koji mere opterećenje u tri smera." - izjavio je Simon Mooney, inženjer u test centru Dunton.

VIDEO:



Automagazin.rs

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1594
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje