AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Hankook Winter i*cept RS3: novo izdanje uspešnog pneumatika za hladno vreme

Hankook Winter i*cept RS3: novo izdanje uspešnog pneumatika za hladno vreme

Kraća putanja kočenja na putevima prekrivenim snegom i poboljšano upravljanje na zaleđenim i mokrim putevima: Novi Winter i*cept RS3, unapređeni je naslednik višestruko nagrađivanog Winter i*cept RS2...

Uz pomoć najnovijih tehnologija, sve karakteristike novog modela nadmašuju svog uspešnog prethodnika i nude još veći nivo sigurnosti u svakodnevnom životu. Hankook Winter i*cept RS3 je zato odličan izbor za sve uobičajene kompaktne modele i kompaktna SUV vozila.


Hankook Winter i*cept RS3 dostupan je na evropskom tržištu u 71 dimenziji, od 14 do 17 inča, uključujući četiri opcije sa svojstvima run-flat pneumatika pogodnih za hitne situacije (HRS = Hankook Runflat sistem).


Putevi prekriveni snegom mogu da predstavljaju izazov i za vozače i za pneumatike. Korišćenjem novih mikro ivica, naši inovatori su uspeli da povećaju površinu ramena Winter i*cept RS3, čime su poboljšali i vuču i bočno prianjanje u krivinama na snegu. Novi gazeći sloj u obliku obrnutog slova V i nove 3D lamele takođe pružaju stabilnije performanse kočenja i kraći put kočenja na zavejanim putevima. Na taj način, u poređenju sa prethodnim pneumatikom, zimski i*cept RS3 nudi do 4% kraću putanju kočenja na putevima prekrivenim snegom. Osim toga, minimiziranje pomeranja bloka uz korišćenje testerastih 3D lamela takođe je odigralo važnu ulogu u poboljšanju prianjanja i performansi kočenja.


Za veću sigurnost na zaleđenim putevima, zaposleni na razvoju tehnologija su poboljšali i krutost gazećeg sloja Winter i*cept RS3. Interni testovi pokazuju da su blokovi gazećeg sloja za 1% tvrđi horizontalno i za 3% tvrđi vertikalno u poređenju sa Winter i*cept RS2. Vozači takođe imaju koristi od znatno boljeg prianjanja čak i na ledu.


Poboljšane tehnologije akvaplaninga


Winter i*cept RS3 koristi različite tehnologije za postizanje efikasnog odvođenja vode, što rezultira visokim stepenom stabilnosti u vožnji, čak i na mokrim, blatnjavim ili bljuzgavim putevima. Pored širokih žlebova gazećeg sloja u obliku slova V, pojedinačni blokovi na površini su takođe ukršteni s malim žlebovima. To omogućava da se voda brzo odlije i značajno smanjuje rizik od akvaplaninga. Novi, prekriveni W uzorak gazećeg sloja takođe pomaže u tome, kao što i nudi bolju kontrolu upravljanja po kiši.


Sa novom generacijom "Aqua Pine Compound", naši inovatori su bili u mogućnosti da smanje put kočenja na mokrim putevima. Tradicionalno, upotreba silicijum-dioksida ide u korist pređene kilometraže. Međutim, nova mešavina materijala, koja se temelji na prirodnim smolama, prevazilazi ovaj kompromis, postižući smanjenje abrazije i povećanje efikasnosti kočenja. Winter i*cept RS3 stoga omogućava do 7% kraći put kočenja na mokrim putevima, dok nudi do 10% više kilometraže od svog dokazanog prethodnika. Nova mešavina materijala takođe pruža poboljšanu vezu između pneumatika i puta, čime se smanjuje proklizavanje i povećava kilometraža.


Višestruko nagrađivani prethodnik


Novi Winter i*cept RS3 razvijen je kao poboljšana verzija prethodnog Winter i*cept RS2, koji je dobio ocenu "visoko preporučljiv" na testu zimskih pneumatika Auto Zeitung 2020. Iste godine Winter i*cept RS2 je takođe dobio najvišu ocenu od Auto Express-a (Velika Britanija) i ADAC-a za svoje odlične karakteristike upravljanja, snažnu vuču i vrlo dobra svojstva na suvim i mokrim putevima.


„Ponuda proizvoda za pneumatike koji osiguravaju sigurnost vozača na putu je naš glavni prioritet. Zbog toga kontinuirano ulažemo u istraživanje i razvoj kako bismo uvek mogli da ponudimo najnovije tehnologije na tržištu,” rekao je Sanghoon Lee, predsednik Hankook Tire Europe. „Zato smo uvereni da će novi zimski i*cept RS3 ispuniti i visoka očekivanja naših kupaca.“


Kako bi bio u mogućnosti da ponudi zimske pneumatike vrhunskog kvaliteta, Hankook Tire poseduje svoj Technotrac test centar u Ivalu, Finska. Na toj lokaciji, kompanija ima idealne uslove za opsežno testiranje rezultata svog istraživačkog i razvojnog rada u različitim zimskim uslovima – savršenu osnovu za razvoj i proizvodnju pneumatika koji savršeno funkcionišu na ledu i snegu.


PR

Delta dovela Maserati u Srbiju i region

Delta dovela Maserati u Srbiju i region

Kompanija Delta Automoto, koja posluje pod okriljem Delta Auto grupe (Delta Holding), potpisala je ekskluzivni ugovor sa proizvođačem luksuznih automobila Maserati iz Modene, čime je postala zvanični uvoznik, distributer i ovlašćeni serviser prestižnog italijanskog brenda za područje Srbije, Hrvatske i Slovenije...

Premijerno predstavljen prvi BMW XM u Beogradu (FOTO)

Premijerno predstavljen prvi BMW XM u Beogradu (FOTO)

U svetlu jubilarne proslave 50 godina M odeljenja, BMW je predstavio prvi ikada BMW XM model koji je danas premijerno prikazan i u Beogradu. Reč je o drugom jedinstvenom M modelu, posle čuvenog BMW M1, koji je ugledao svetlost dana 1978. godine...

Renault Austral osvojio nagradu Autobest 2023.

Renault Austral osvojio nagradu Autobest 2023.

Žiri nagrade AUTOBEST, koji čine automobilski novinari iz 31 evropske zemlje, je dodelio Australu titulu „Best Buy Car of Europe 2023”. Nakon što je pre nekoliko nedelja uvršten među šest finalista, žiri je u Australu prepoznao automobil koji najbolje ispunjava zahteve evropskih kupaca...

BMW X6 2023
Slika nedelje