AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Opel nastavlja razvojni plan i ima novi poslovni model u Srbiji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Albaniji

Opel nastavlja razvojni plan i ima novi poslovni model u Srbiji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Albaniji

Opel nastavlja da razvija svoju poslovnu strategiju na odabranim evropskim tržištima. U najnovijem koraku Opel je objavio novog uvoznog partnera u Srbiji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Albaniji...

Kao korak bliže održivom rastu u regionu, Opel je odlučio da će poslovanje na ovim tržistima voditi putem renomiranog i uspešnog partnera – kompanije EUROIMPEX, kao lokalnog nezavisnog uvoznika. Osnovan 1990. godine kao mala kompanija sa samo troje zaposlenih, EUROIMPEX je imao snažan rast u poslednje tri decenije i već je zvanični uvoznik brenda Peugeot.


Odgovarajući ugovor sada je potpisan. Nakon zaključivanja planirane transakcije, EUROIMPEX će postati veleprodajni uvoznik za sva navedena tržišta. Trenutni Opelovi zaposleni koji pokrivaju Opelovo poslovanje biće preuzeti u skladu s važećim zakonima (komuniciraće se naknadno), a najkasnije na datum kada transakcija bude zaključena.


Ova transakcija i pokretanje novog poslovnog modela predmet je službenog odobrenja nadležnih organa za zaštitu od monopola.


“Ovo je još jedna odluka u skladu sa našim PACE! strateškim planom koji će naše poslovanje na određenim evropskim tržištima učiniti još agilnijim, efikasnijim i konkurentnijim”, rekao je Xavier Duchemin, Opel/Vauxhallov izvršni direktor za prodaju, postprodaju i marketing. “Uvereni smo da će novim načinom poslovanja naš brand biti još uspešniji u Srbiji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Albaniji.”


Kompanija EUROIMPEX počela je saradnju sa brendom Peugeot 1992. godine i postala uvoznik za ovaj brend 1994. Danas je EUROIMPEX uvoznik za Peugeot za sva tržišta koja su predmet ugovora. Od početka saradnje prodato je preko 20000 vozila marke Peugeot.


U 2019. godini Opel je u Srbiji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Albaniji prodao 2500 vozila. Zahvaljujući novom poslovnom modelu Opel očekuje profitabilan i stabilan rast u ovim zemljama u narednim godinama.


PR

Kia EV9 finalista izbora za Evropski auto godine 2024.

Kia EV9 finalista izbora za Evropski auto godine 2024.

Kia EV9 se plasirao u finalni krug izbora za Evropski auto 2024. godine (engl. COTY). Potpuno električni SUV je prvo bio na širem spisku od 28 novih modela predstavljenih ove godine, a sada ga je žiri koji čini 59 članova iz 22 zemlje smestio među sedam najboljih...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje