AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Prolećno čišćenje odgovarajućim proizvodima od Opel dilera

Prolećno čišćenje odgovarajućim proizvodima od Opel dilera

Opel uvek treba da izgleda sveže ofarbano, sa čistim prozorima i farovima i besprekornim površinama. Ovo ne samo da čini život ugodnijim sa modelima Corsa, Astra, Crossland X, Grandland X i Insignia, već i povećava njihovu vrednost za preprodaju...

Pri proizvodnji Opela koriste se različiti visokokvalitetni materijali i svaki od njih zahteva posebnu negu. Pogrešan tretman može prouzrokovati skupe štete. Opelovi dileri su pravi stručnjaci kada je u pitanju profesionalna nega. Oni rado prihvataju kompletno prolećno čišćenje kao uslugu servisa ili profesionalno savetuju kupce koje materijale treba tretirati sa kojim sredstvima za negu - iznutra i spolja.

Pretpranje pod visokim pritiskom uklanja tvrdokornu prljavštinu. Posebno treba očistiti lukove točkova, nakon čega sledi pranje patosnica. Nakon izlaska iz perionice, aktivirajte kočnice kako biste ih osušili. Da bi se zaštitila boja, treba je tretirati dva puta godišnje. Sa mat ili plastičnim delovima ne sme se rukovati sredstvima za poliranje ili tvrdim voskom. Konačno, očistite spoljnu i unutrašnju stranu prozora čistačem stakla i krpom od mikrofibera.

Prolećno čišćenje odgovarajućim proizvodima od Opel dilera

Ako zimi koristite gumene patosnice, potrebno ih je temeljno očistiti, osušiti i zameniti tepih patosnicama. Ovo sprečava da se vlaga ne sakuplja u tepihu ispod patosnica. Sada temeljno usisavajte, čak i ispod sedišta, vodeći računa da ne oštetite kablove za vazdušne jastuke i zatezače kaiševa. Za brisanje instrument table, upravljača i ostalih delova koristite posebnu krpu od Opelovog distributera. Zatim ih očistite posebnim proizvodom za tu svrhu. Sada usisavajte tapacire i uklonite eventualne mrlje penom za čišćenje i sunđerom. Opelovi dileri takođe imaju prvoklasne proizvode za presvlake i negu kože.

Takođe, proverite motorni prostor. Otvoreni deo na dnu često pokazuje tragove koroziije i mrlje od soli. Ako je to i kod Vas slučaj, potrebno je pranje motora. Međutim, to treba da uradi specijalista. Opelovi dileri takođe mogu proveriti nivo ulja, tečnosti za pranje vetrobranskog stakla i rashladne tečnosti posle zimskog pregleda.

Sigurnosna oprema - kao što su pribor za prvu pomoć, sigurnosni trougao i bar jedan sigurnosni prsluk - takođe bi trebalo da se prekontrolišu. Na kraju, uklonite sve što ne mora biti u automobilu. Svaki suvišni kilogram u autu troši gorivo. Po pravilu, svakih 100kg dodaje oko 0,3 l/100km u potrošnjI goriva. Dakle, izvadite lance za sneg, strugač za led i četkajte do sledeće zime.

PR

Kia EV9 finalista izbora za Evropski auto godine 2024.

Kia EV9 finalista izbora za Evropski auto godine 2024.

Kia EV9 se plasirao u finalni krug izbora za Evropski auto 2024. godine (engl. COTY). Potpuno električni SUV je prvo bio na širem spisku od 28 novih modela predstavljenih ove godine, a sada ga je žiri koji čini 59 članova iz 22 zemlje smestio među sedam najboljih...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje