AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia XCeed osvojio prestižnu nagradu „Zlatni volan“

Kia XCeed osvojio prestižnu nagradu „Zlatni volan“

Novi krosover primio priznanje za „najbolji auto za manje od 35.000 EUR“  Kijin novi urbani krosover XCeed nedavno je primio priznanje Zlatni volan (Das Goldene Lenkrad) koje se najčešće naziva najvažnijom nemačkom automobilskom nagradom...

Kia XCeed osvojio je nagradu za „najbolji automobil za manje od 35.000 evra“, koju svake godine dodeljuje Auto Bild i Bild am Sonntag.    U konkurenciji za nagrade Auto Bilda čak 58 novih vozila Najmlađi član porodice Ceed, XCeed, takmičio se protiv žestoke konkurencije i odneo pobedu u kategoriji „najbolji automobil ispod 35.000 evra“. Ukupno je vrednovano 58 modela prema ceni vozila, serijskoj opremi, garanciji, dodatnim troškovima i osećaju vožnje.  „Urednički odbor Auto Bilda nagradio je Zlatnim volanom Kia XCeed u kategoriji „ispod 35.000 evra“ jer je on pobednik koji oduševljava prostranošću i kvalitetom, a ne samo sedmogodišnjom garancijom“, komentarisao je Andreas Mej, vođa testiranja i tehnologija. 
 
„Nagrada pokazuje sposobnosti našeg brenda“, rekao je Stefen Kost, generalni direktor Kia Motors Deutschland. „Saznanje da imamo najbolji automobil u ovom cenovnom rasponu u konačnici znači da smo najbolji na brojnim poljima, uključujući komfor, užitak vožnje, kvalitet, a to potvrđuje i naša sedmogodišnja garancija. Izuzetno smo ponosni što su stručnjaci iz Auto Bilda počastili naš razvoj ovom nagradom.“

Kia XCeed osvojio prestižnu nagradu „Zlatni volan“

Nagrada kao nastavak Ceedovog pobedničkog niza Treća generacija kompakta u porodici Ceed, koja je nedavno pobedila T-Roc u uporednom testu Auto Bilda (broj 42/2019), nastavlja nizati uspehe svojih „bratskih“ modela – Ceeda, Ceeda Sportswagona i ProCeeda. Gledajući ukupno, ovi su automobili pobedili u 20-ak uporednih testova koje su proveli vodeći mediji, pa čak i protiv rivala iz premijum brendova. Ceed je osvojio bronzanu nagradu u izboru za „Evropski automobil 2019. godine“, vrlo tesno iza Jaguara I-Pace i Renaulta Alpine A110. 
 
Prodaja kompaktnog modela treće generacije udvostručila se ove godine u Evropi (januar – oktobar 2019: 92.050, prethodne godine: 49.868 vozila) i u Nemačkoj (januar – oktobar 2019.: 18.003 vozila; prethodne godine: 8.991 vozila).
 
Kia XCeed: krosover koji kombinuje praktičnost SUV-a sa praktičnošću hečbeka Kia XCeed je novi urbani krosover sa paketom naprednih tehnologija za bezbednost, povezanost i zabavu čine ga jednim od najsavremenijih, sveobuhvatno opremljenih automobila u svojoj klasi. Automobil je dostupan uz izbor od pet visokoučinkovitih turbo benzinskih i dizel motora, a početkom 2020. pridružiće im se i plug-in hibrid. Dostupna su tri benzinska motora: 1.0-litarski T-GDi s tri cilindra, 1.4-litarski T-GDi motor sa četiri cilindra i 1.6-litarski T-GDi koji je do sad bio u ponudi samo kod varijanti Ceed GT i ProCeed GT. Kia XCeed takođe je dostupan i u dve dizel varijante – 1.6 CRDi Smartstream motor sa 115 KS ili 136 KS. 
 
 
Opciona pomagala uključuju 10,25-inčni navigacioni sistem (sa uslugama Kia UVO), potpuno digitalan kokpit, premijum audio sistem, električno podesivo vozačevo sedište sa hlađenjem, električnim otvaranjem/zatvaranjem prtljažnih vrata, sistemom za održavanje vozila na voznoj traci (2. generacije) kao i sistemom pomoći pri parkiranju. 
 
Svaki model dolazi sa jedinstvenom fabričkom 7-godišnjom garancijom (do 150.000 km, prve tri godine bez ograničenja pređenih kilometara), kao i 7-godišnjim ažuriranjem evropskih mapa (uz fabrički Kia navigacioni sistem).
 
 
Zlatni volan – izuzetno cenjena nagrada  Zlatni volan (Das Goldene Lenkrad) dodeljuje se svake godine, počevši 1976., najboljem novom automobilu koji je stigao na tržište u periodu od 12 meseci. Nagrade uključuju nagradu uredništva „Najbolji automobil“ i posebno nagradu „Najbolja inovacija“. Čitaoci Auto Bilda i Bild am Sonntag biraju tri finaliste u svakoj od sedam kategorija (mali automobili, kompakti, srednje veličine i luksuzni automobili, manji SUV-ovi, srednji SUV-ovi, veliki SUVovi, sportski automobili), koje potom na trkalištu DEKRA Lausitzring testira žiri, sastavljen isključivo od automobilskih stručnjaka. 

PR

Kia EV9 finalista izbora za Evropski auto godine 2024.

Kia EV9 finalista izbora za Evropski auto godine 2024.

Kia EV9 se plasirao u finalni krug izbora za Evropski auto 2024. godine (engl. COTY). Potpuno električni SUV je prvo bio na širem spisku od 28 novih modela predstavljenih ove godine, a sada ga je žiri koji čini 59 članova iz 22 zemlje smestio među sedam najboljih...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje