AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Prevrnuo se brod na kojem je bilo oko 4.000 novih automobila - završiće u smeću (VIDEO)

Prevrnuo se brod na kojem je bilo oko 4.000 novih automobila - završiće u smeću (VIDEO)

Gigantski teretni brod Golden Ray, u vlasništvu kompanije GL NV24 Shipping, kojim upravlja korejska kompanija Hyundai Glovis, 9. septembra se iz nepoznatih razloga prevrnuo nedaleko od luke Bransvik u američkoj Džordžiji...

Pod zastavom Maršalskih ostrva, brod je krenuo ka Baltimoru. Na palubi se nalazilo 4.200 vozila i 24 člana posade. Dok je posada uspela da se spasi, sudbina vozila je definitivno zapečaćena. Slična situacija dogodila se 2006. godine, kada se nedaleko od prevrnuo brod Cougar Ace, na kojem su bili automobili marke Mazda u vrednosti od 103 miliona dolara. Posada je preživela, ali svih 4.703 vozila završilo je na otpadu.

Prema prvim informacijama korejskih medija, na brodu su bili automobili marke Hyundai. Najnovije informacije otkrivaju, da su na brodu bila i vozila marke Kia, kao i drugih proizvođača, namenjena kupcima na Bliskom istoku. Proizvođači automobila su mogli samo da otpišu vozila.

Rad na spasavanju posade bio je dodatno komplikovan, jer se iz tovarnog prostora širio požar. Uzrok prevrtanja broda je predmet istrage. Zanimljivo je, da je brod Golden Ray u promet pušten 2017. godine. Kapacitet broda bio je 6.933 automobila.

VIDEO 1:


Automagazin.rs

COTY 2024: poznato 7 finalista

COTY 2024: poznato 7 finalista

Iako je udeo električnih automobila u prodaji novih automobila u Evropi dostiže manje od 15 % tržišta, na listi finalista za COTY 2024 ne nalazi se nijedan model koji ne može da radi na baterije. I prvi put se automobil poreklom iz Kine nalazi na ovoj prestižnoj listi...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje