AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Reevu - kaciga koja gleda i unazad

Reevu - kaciga koja gleda i unazad

Do sada, kada želite pogledati iza sebe, morali ste pogled usmeriti na retrovizore svog motocikla. U takvoj situaciji, na par sekundi vozač gubi pogled situacije ispred sebe, što može biti veoma nebezbedno. Nova kaciga Reevu, čiji je razvoj trajao deset godina i koštao 2 miliona funti, rešava ovaj problem...

Reevu - kaciga koja gleda i unazad

Verovatno ste najpre pomislili, da ke u kacigu integrisana kamera, sa koje se slika reprodukuje na displej u viziru, ali nije tako. Na zadnjoj strani kacige, takođe se nalazi mali vizir, sa kojeg slika putuje preko tri reflektujuće površine od polikarbonata. Slika se dalje, preko izlomljenih površina, distribuira oko glave vozača i prikazuje na malom ogledalu, smeštenom u kacigi, u visina obrva vozača.

Rezultat je optimalno vidno polje, pri čemu se ne ometa pogled vozača unapred, a u isto vreme pratiti šta se dešava iza njega (ili nje). Sistem prati prostor od 10 metara iza motocikliste, pri čemu vozač ima šire vidno polje nego kada gleda u retrovizore.

Reevu - kaciga koja gleda i unazad

Sledeća velika prednost ove kacige je vrhinska izolacija, zahvaljujući vrhunskom razvoju aerodinamike. Kaciga Reevu je dostupna u nekoliko kombinacija boja, a dostupna je po ceni već od 230 evra.

Automagazin.rs

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje