AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Opel Corsa, Meriva, Astra sa još manjom potrošnjom goriva

Opel Corsa, Meriva, Astra sa još manjom potrošnjom goriva

Dodatno smanjenje potrošnje i nove karakteristike su samo dva od mnogih elemenata koji izdvajaju Opelovu ponudu za 2012. godinu. Zahvaljujući proširenoj ponudi ecoFLEX tehnologija u čitavom portfoliu putničkih automobila, broj štedljivih ecoFLEX modela je porastao na preko 60 modela – u zavisnosti od tržišta – što je više nego dupliran broj.

Nova Astra ecoFLEX je savršen primer uštede goriva koju ecoFLEX tehnologija postiže u kombinaciji sa Start/Stop sistemom. Sa samo 99 g/km CO2 (3,7 litara dizela na 100 km) to je najčistija, najekonomičnija Astra svih vremena – a to sve sa impresivnom izlaznom snagom od 96 kW/130 ks. Start/Stop sistem je sada dostupan sa benzinskim motorima za model Corsa. Kod 1,2 i 1,4-litarskih modela postiže prosečno smanjenje potrošnje goriva od 0,4 litre na 100 km i smanjuje emisiju CO2 na 119 g/km. Meriva 1.3 CDTI je takođe ekonomičnija sa Start/Stop sistemom i ecoFLEX tehnologijom. U kombinovanom ciklusu rada, potrošnja modela Meriva 1,3 CDTI ecoFLEX je smanjena u proseku za 0,4 litra na 100 km, a emisija CO2 je smanjena na samo 109 g/km – što je jedna od najboljih vrednosti u ovoj klasi.

Opel Corsa, Meriva, Astra sa još manjom potrošnjom goriva

U liniji modela Corsa sada je ponuđena nova verzija na TNG (tečni naftni gas) sa novorazvijenim Euro 5 motorom sa zapreminom od 1,2 litra, za alternativan rad na tečni naftni gas.

Za kupce koji preferiraju automobile sa ozbiljnim performansama, ograničena serija Corsa OPC modela sa 155 kW/210 ks, se nalazi na startnoj liniji: Corsa OPC Nürburgring Edition model.

FlexFix sistem nosača bicikla još praktičniji

Novine su uvedene i u domen fleksibilnosti tipičan za Opel: veoma praktičan FlexFix sistem nosača bicikla sada može da se kombinuje sa pilotom za parkiranje u modelima Corsa, Meriva i u Astri sa pet vrata. FlexFix innovacija ostaje ekskluziva Opela. Kao što je najavljeno tokom lansiranja Astra Sports Tourera na tržište krajem prošle godine, Opelov nosač bicikla je dostupan i sa ovim modelom Astra. Sports Tourer donosi novu generaciju FlexFix sistema koji je dodatno unapređen, još je lakši za upotrebu i nudi povećanu funkcionalnost. Još jedna nova opcija je opcionalna kuka za prikolicu za modele Corsa i Meriva, koja može da se ukloni.

Opel Corsa, Meriva, Astra sa još manjom potrošnjom goriva

Novi sistemi za zabavu i informisanje sa većim obimom opcija za Merivu i Astru

Novi sistemi za zabavu i informisanje predstavljeni u modelima Insignia Navi 600 i Navi 900 Europa takođe su ponuđeni u Meriva i Astra modelima za 2012. godinu. Novi sistemi su daleko nadmoćniji od prethodnih verzija zasnovanih na CD ili DVD-jevima, u smislu obima ponuđenih opcija. Sve mape su spremljene na SD karticama, a mape mogu da se prilagode da odgovaraju individualnim potrebama kupca. Pored podrazumevanih interesnih tačaka (POIs), dodatne interesne tačke možete da skinete i  na uređaj. Još jedna praktična opcija: pored najbržih i najkraćih ruta, navigacioni sistem dozvoljava i odabir najekonomičnijih ruta, tj. ruta koje zahtevaju najmanju potrošnju goriva.

Navi 900 Europa sistem takođe nudi opciju za prepoznavanje glasa i knjigu zapisa – ovo drugo je opcija za razdvajanje privatnih i poslovnih putovanja.

Opel Corsa, Meriva, Astra sa još manjom potrošnjom goriva

Opel Corsa: Start/Stop tehnologija sada i sa benzinskim motorima

Prošle godine u pitanju su bili nova šasija i novi volan, na početku 2011. godine novi izgled, proširena linija nijansi i ecoFlex model izuzetno niske potrošnje sa samo 94 g/km CO2 – Corsa konstantno smišlja atraktivna poboljšanja, a model za 2012.godinu se po tom pitanju ne razlikuje.

Pored 1.3 CDTI ecoFLEX motora (55 kW/75 ks i 70 kW/95 ks), 1.2 ecoFLEX (63 kW/85 ks) i 1.4 ecoFLEX (64 kW/87 ks i 74 kW/100 ks) benzinski motori su takođe ponuđeni sa Start/Stop sistemom. Dolaze u kombinaciji sa akumulatorom visokih performansi, starterom za teške uslove rada i niskim otporom guma od 185/65 R 15.

Glavna prednost Start/Stop sistem je ta da pri kombinovanom ciklusu rada smanjuje potrošnju goriva u proseku za 0,4 litre, na 5,1 l/100 km za 1,2-litarsku jedinicu i na 5,3 l/100 km za oba 1,4-litarska motora. Pri gradskoj vožnji, potrošnja se smanjuje za čak do 0,8 l na 100 km. To omogućava smanjenje emisije CO2 u verzijama modela Corsa sa benzinskim motorom na 119 g/km.

Još jedna novost u ponudi motora za Corsa ecoFLEX je novorazvijeni 1,2-litarski TNG ecoFLEX motor. Koristi dve vrste goriva i radi na benzin ili na jeftini tečni naftni gas (trenutna cena mu je oko 0,72 evra po litri). Pri radu na benzin dostiže izlaznu snagu od 63 kW/85 ks, a pri radu na TNG postiže izlaznu snagu od 61 kW/83 ks. Ovaj motor ispunjava stroge Euro 5 standarde emisije u oba režima rada i u skladu je sa niskom emisijom CO2 (110 g/km pri radu na TNG, model sa troja vrata).

Opel Corsa, Meriva, Astra sa još manjom potrošnjom goriva

Vrela Corsa za strastvene vozače: OPC Nürburgring Edition verzija

Konačno je ovde: za one koji preferiraju ozbiljan sportski automobil, Opel donosi specijalnu novinu u ponudi za 2012. godinu – novi vrhunski model u liniji Corsa, Corsa OPC Nürburgring Edition verziju.

U poređenju sa standardnim Corsa OPC modelom, OPC Nürburgring Edition verzija sa 1,6-litarskim turbo motorom nudi još veću snagu (155 kW/210 ks umesto 141 kW/192 ks) i veći obrtni momenat (sa funkcijom prekomernog povećanja obrtnog momenta: do 280 Nm umesto 266 Nm za Corsa OPC). Ovaj model takođe dolazi sa novorazvijenom Bilstein performansnom šasijom, mehaničkim višepločastim ograničenim diferencijalom i Brembovim sistemom prednjih kočnica koji performanse ovog sportskog automobila održava bezbedno na putu. Corsa OPC Nürburgring Edition verzija dostiže ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6,8 sekundi (0,4 sekunde brže od standardne OPC verzije) i dostiže maksimalnu brzinu od 230 km/h (umesto 225 km/h).

Ostale karakteristike uključuju 18-inčne alu-felne, sportska sedišta OPC Recaro za vozača i suvozača, kao i Nürburgring logo na sedištima i na B-stubu. Corsa OPC Nürburgring Edition verzija će u Nemačkoj koštati 27.650 evra (PDV uračunat).

Opel Corsa, Meriva, Astra sa još manjom potrošnjom goriva

Opel Meriva: Samo 109 g/km CO2 sa Start/Stop sistemom i ecoFLEX tehnologijom

Slično kao kod Corsa modela, Opel je proširio i ponudu motora sa Start/Stop sistemom i ecoFLEX tehnologijom za model Meriva. Sada je u ponudi sa 1,3-litarskim CDTI (70 kW/95 ks) motorom kao ecoFLEX model sa Start/Stop sistemom, akumulatorom visokih performansi, starterom za teške uslove rada i niskim otporom guma. Dobijene vrednosti performansi su impresivne: sa 1,3-litarskim ecoFLEX motorom, potrošnja pri gradskoj vožnji je smanjena na 4,8 litara (prethodno je iznosila 5,6 litara), tj. za 0,8 litara na 100 km. Čak i pri kombinovanom ciklusu rada tehnologija uštede goriva ostavlja traga, sa prosekom od 0,4 litre dizela manje na 100 km. A sa emisijom CO2 od samo 109 g/km, Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX sa Start/Stop sistemom je među najboljima u svojoj klasi .

Opel Astra: Dva nova ecoFLEX modela sa samo 99 g/km CO2

Još jedna bitna stavka u Astrinom planu rada je smanjenje potrošnje goriva i emisije CO2, tako da je ovaj uspešan kompaktni automobil sada dostupan sa velikim izborom motora sa Start/Stop sistemom.

Model za 2012. godinu donosi novi 1,7-litarski CDTI motor u porodicu Astre. Vrhunac novog komon-reil turbo dizel motora sa optimalizovanim trenjem je novi sistem za upravljanje motorom, u potpunosti dizajniran od strane Opelovih inženjera. Ovaj sistem obezbeđuje optimalne performanse, nižu potrošnju, te manje buke i vibracija. Novi 1,7-litarski 1.7 CDTI motor je ponuđen sa dva nivoa izlazne snage: 81 kW/110 ks i 96 kW/130 ks sa maksimalnim obrtnim momentom od  280 i 300 Nm.

Opel Corsa, Meriva, Astra sa još manjom potrošnjom goriva

Astra ecoFLEX model sa petoro vrata je ponuđen sa 1,7-litarskim CDTI motorom sa oba nivoa izlazne snage te nudi jedinstvenu kombinaciju ekonomične vožnje i sofisticiranih performansi. Beleži potrošnju goriva od samo 3,7 litara dizela na 100 km i emisiju CO2 od samo 99 g/km – što ga čini najčistijim, najekonomičnijim Astra modelom.  Astra ecoFLEX model ima Start/Stop sistem,  akumulator visokih performansi, starter za teške uslove rada i gume niskog otpora. Pored toga, sadrži i sistem za prikupljanje energije kočenja, optimizovan menjač, optimizovanu kontrolu temperature, aktivne klapne za vazduh u rešetki hladnjaka, spuštenu šasiju i dnevna LED svetla.

Obe verzije 1,7-litarskog CDTI motora su takođe dostupne u kombinaciji sa ecoFLEX setom tehnološke opreme. Ovaj set sadrži Start/Stop sistem, akumulator visokih performansi, starter za teške uslove rada i gume niskog otpora. Smanjuje potrošnju goriva kod verzija sa 81 kW/110 ks i 96 kW/130 ks na 4,3 litre dizela na 100 km, te smanjuje emisiju  CO2 kod Astra modela sa petoro vrata na 114 g/km (Astra Sports Tourer: 4.4 l/100 km i 118 g/km CO2).

1.3 CDTI ecoFLEX model (70 kW/95 ks) i 2.0 CDTI motor od 121 kW/165 ks sa ecoFLEX setom tehnološke opreme (prethodno je iznosio 118 kW/160 ks), su u ponudi sa Start/Stop sistemom već nekoliko meseci.

Opel

ABS SHOW 212 - Video

ABS SHOW 212 - Video

U okviru  epizode ABS Show 2012  možete pogledati auto vesti, gde vas očekuje veliki broj informacija iz sveta automobila .U rubrici press, redakcija ABS Show je pripremila predstavljanje modela: Alpine A 110 – 50 Concept, Citroen C4 Aircross, Dacia Lodgy, BMW Zagato Coupe...

Još jedan Ferrari FF završio u plamenu + FOTO

Još jedan Ferrari FF završio u plamenu + FOTO

Sada zaista izgleda, da automobil koji nema problema sa požarom, nije pravi supersportski automobil. Dobrodošao u klub, Ferrari FF. Proteklih dana, hit na internetu je bio spektaluran požar italijanskog superautomobila, koji ser zapalio na autoputu A4, nedaleko od Krakova (Poljska)...

Chevrolet donira 1,5 milion fudbalskih lopti

Chevrolet donira 1,5 milion fudbalskih lopti

Chevrolet je danas objavio uspostavljanje trogodišnjeg partnerstva sa projektom “Jedan svet fudbala”, nagrađivanom B-korporacijom i tvorcem fudbalske lopte “Jedan svet”, što će dovesti do donacija milion i po praktično neuništivih fudbalskih lopti mladima koji žive u ratnim zonama, izbegličkim kampovima, područjima prirodnih katastrofa...

Opelov rođendanski popust za vozila sa lagera

Opelov rođendanski popust za vozila sa lagera

Kompanija Opel ove godine sa velikim ponosom proslavlja čak 150 godina uspešnog poslovanja. Ovaj veliki jubilej biće obeležen i u Srbiji gde će tokom cele godine biti priređivane brojne kampanje, akcije, povoljnosti. Nova Opelova kampanja predstavlja samo uvod i prvi nagoveštaj onoga čime Opel planira da počasti i obraduje svoje kupce i verne vozače.

Chevrolet Cruze facelift: Prve fotografije i video

Chevrolet Cruze facelift: Prve fotografije i video

Već na premijeri karavana Cruze SW, Chevrolet je najavio da će po uzoru na ovaj model biti modernizovane i ostale karoserijske verzije ovog porodičnog sedana. Sada su pred nama prve fotografije osveženog modela Crze u hatchback i sedan verziji...

Väth Mercedes C63 AMG Coupe Black Series

Väth Mercedes C63 AMG Coupe Black Series

516 konjskih snaga je malo? Nemačka tjunerska kompanija Väth, smatra da jeste, pa je supersnažni Mercedes-Benz C63 AMG Coupe Black Series "nabildovala" na 746 konjskih snaga! Pored unapređene tehnike, znatno je unapređen dizajn i aerodinamička efikasnost...

GSC GoldStrom: G-Klasa u zlatu

GSC GoldStrom: G-Klasa u zlatu

Nemačka kompanija GSC (German Special Customs) predstavila je Zlatnu oluju "GoldStorm", odnosno modifikovani Mercedes-Benz G-Klasa, koji će verovatno oboriti sa nogu bogataše sa Bliskog Istoka, ali i Evropljane koji manje vole srebro...

Dodeljene nagrade „Mladi Kreativni Chevrolet 2012“

Dodeljene nagrade „Mladi Kreativni Chevrolet 2012“

U petak su u Mikser House-u, po peti put, dodeljene nagrade „Mladi Kreativni Chevrolet“ za Srbiju - panevropsko takmičenje za studente fakulteta primenjenih umetnosti.  Ovo takmičenje svake godine od 2007. u oblastima primenjene umetnosti pruža priliku studentima širom sveta da primene svoje veštine na zadatke u realnom životu...

BMW M Experience prvi put u Srbiji

BMW M Experience prvi put u Srbiji

“BMW M Experience” događaj, u organizaciji Delta Motorsa i uz partnersku podršku Delta Sporta, obeležava 40 godina od početka proizvodnje BMW M modela.  Tim povodom, na NAVAK stazi u Subotištu, po prvi put u Srbiji, od 1. do 3.juna, organizuju se probne vožnje BMW  M automobila. Priliku da isprobaju BMW M5, BMW X6M i BMW X5M imali su partneri, predstavnici medija i poštovaoci BMW automobila u Srbiji...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje