AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Prvo polugodište 2011: Chevrolet

Prvo polugodište 2011: Chevrolet

Chevrolet Europa prodao je između januara  i juna 2011. ukupno 251.820* automobila, što je povećanje od 18.615 automobila – ili 8% - u odnosu na isti period prošle godine (H1 2010.: 233.205 automobila). Chevroletov rast prodaje veći je od onoga u branši, koji iznosi 6%...

Chevroletov udeo na evropskom tržištu iznosi 2,4% na temelju prodaje i povećanja udela u 15 evropskih zemalja.

„Sa novim Orlandom, Captivom peterovratnom i limuzinom Aveo,u prodajnim salonima su se pojavila još četiri nova automobila, uključujući i električno vozilo Volt, koji će se uskoro naći u prodaji,  vjerujemo da će sve više evropskih kupaca uvideti da Chevrolet nudi izvrsnu vrednost i priliku“, rekao je Wayne Brannon, čovek na čelu Chevroletovih evropskih operacija. „Što može biti bolje za pravi ulazak u drugo stoljeće postojanja od predstavljanja sedam novih uzbudljivih modela u našoj jubilarnoj godini. Od Sparka do Corvette i od Volta do Camara, ulazimo na nove segmente i postajemo sve važniji igrač na čitavom tržištu“, dodao je Brannon.

U prvoj polovini 2011. godine Chevrolet je zabeležio posebno jak rast prodaje u Rusiji, Nemačkoj, Turskoj, Francuskoj, Danskoj, Austriji i Hrvatskoj. U Rusiji je Chevrolet ponovno najprodavaniji strani brand sa tržišnim udelom od 6,5%.

Chevroletovo najbolje prodavano vozilo u prvih šest meseci 2011. bio je automobil iz segmenta minija – Spark, koji  je prodan u  59.358. Chevrolet je zadržao svoj udeo u tom evropskom segmentu na 8% te je četvrti po prodaji.

Aveo je pre izlaska nove generacije prodan u 44.114 primeraka. Sada se u prodajnim salonima nalazi  se novi Aveo, a novi 1.3 turbo dizelski motor koji emituje manje od 100 g ugljeno dioksida po kilometru biće predstavljen uskoro na putevima.


Chevroletova limuzina Cruze, koju je Autobest proglasio automobilom godine 2010. je dobila EuroNCAP-ovih pet zvezdica za sigurnost, prodala se u 36.317 primeraka i ostala je vodeća na tržištu u mnogim državama. Još uvek Chevroletov globalno najprodavaniji model, a očekuje se da će prodaja i dalje rasti, tim više što će se krajem leta u prodajnim salonima naći i sportska peterovratna varijanta.

U drugom kvartalu 2011. godine Chevrolet je u Evropi prodao 142.711 automobila što je
14.906 vozila više – ili 11,6% - u poredjenju sa istim  2010. godine. Istovremno je ostvaren tržišni udeo od 2,7%. Najbolji Chevroletovi prodajni rezultati svih vremena za drugi kvartal ostvareni su u Austriji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Danskoj, Poljskoj, Sloveniji i Turskoj.

U junu 2011. Chevrolet je prodao 49.622 automobila u Evropi što predstavlja povećanje od 5.118 vozila - ili 11,5% - u odnosu na jun 2010. te iznosi 2,5% udela na tržištu.

Chevrolet PR

Škoda Rapid: Nove špijunske fotografije

Škoda Rapid: Nove špijunske fotografije

Iz Mlade Boleslave nam stižu nove fotografije novog modela Škoda Rapid. Ako ste pomislili da su u pitanju samo nastavak mudro isplaniranog postepenog otkrivanja novog predstavnika, prevarili ste se. Pred nama su "špijunske" fotografije, koje nam otkrivaju uzgled automobila bez maske...

Mazda MX-5 Yusho: Nove fotografije i informacije

Mazda MX-5 Yusho: Nove fotografije i informacije

Mazda MX-5 Yusho ostaje samo koncept. Bar u ovom trenutku. Nova generacija modela Mazda MX-5 biće razvijena u saradnji sa kompanijom Fiat, a na tržištu će i dalje ostati aktuelna verzija. Japanska kompanija konceptom Yusho, dokazuje da aktuelna generacija još uvek ima potencijala...

Fudbal burger u VIVI: Obavezan zalogaj uz Evropsko prvenstvo

Fudbal burger u VIVI: Obavezan zalogaj uz Evropsko prvenstvo

Kako se bliži početak Evropskog prvenstva u fudbalu, koje će biti održano u Poljskoj i Ukrajini od 8. juna, fudbalska euforija je uveliko zahvatila i VIVA prodavnice/restorane na OMV benzinskim stanicama širom Evrope i Srbije. Zato je VIVA u svoju ponudu počev od 1. juna ponovo uvrstila ukusni sendvič FUDBAL BURGER...

Croatian RSRBR  Championship - Poziv za takmičare iz Srbije

Croatian RSRBR Championship - Poziv za takmičare iz Srbije

Croatian RSRBR  Championship je takmičenje u reli simulaciji Richard Burns Rally. Odvija se preko interneta, pomoću francuskog servera (www.rallyesim.com) koji omogućavaju samu organizaciju prvenstva. Takođe, na serveru možete pratiti sve ostale relije i prvenstva drugih zemalja, videti rezultate i upoređivati sa vozačima iz čitavog sveta...

Sportska i elegantna limuzina dopunjava postavku Opel Astra modela

Sportska i elegantna limuzina dopunjava postavku Opel Astra modela

Opel proširuje porodicu svog uspešnog modela Astra novom sportskom i elegantnom limuzinom. Sa tipičnim prednostima Astre, uključujući napredne tehnologije i njen prepoznatljiv kvalitet, novi ekskluzivni i elegantni nočbek je više nego pristupačna alternativa za kupce koji bi se obično opredelili za ovaj tip automobila u srednjoj klasi.

Američki duh koga više nema

Američki duh koga više nema

Tradicionalno, Sarajevska ulica je mesto gde se pojavljuje američki duh, koga ni tamo više nema. Pojavljuje se u vidu starovremenskih vozila članova Oldtajmer kluba Beograd, automobili i motorcikli. I njihovi vlasnici, posebno vlasnici motorcikala...

Aston Martin Vanquish II: Snimljen naslednik modela DBS + VIDEO

Aston Martin Vanquish II: Snimljen naslednik modela DBS + VIDEO

Prvi primerak naslednika modela DBS, do prvih kupaca će stići krajem tekuće ili početkom sledeće godine. Na manifestaciji Concorso d'Eleganza Villa d´Este, predstavljena je studia nove generacije ovog modela, a serijsku verziju sada možemo videti na prvom snimku, zahvaljujući britanskom magazinu CAR.

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje