AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Chevrolet na Sajmu automobila u Ženevi

Chevrolet na Sajmu automobila u Ženevi

Novi modeli, uzbudljivi koncepti i inovacije u oblasti info-zabave su odlike Chevrolet-ovog prisustva na 82. Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi koji će biti otvoren za javnost 8. marta 2012. Glavna atrakcija na štandu Chevrolet-a u hali 1 je Cruze station wagon (Cruze karavan) koji će imati svoju svetsku premijeru.

Dva koncepta za mlade su Code 130R i Tru 140S – koji će se po prvi put pojaviti u Evropi, dok će budućnost informativno-zabavnog sistema biti predstavljena u obliku Chevrolet MyLink sistema.

Svetska premijera Cruze karavana

Ovaj karavan upotpunjuje postojeću postavku Cruze modela i prirodno pristaje porodicama i osobama koje žele kompaktan auto sa više prtljažnog prostora, u skladu sa aktivnim stilom života.

Sistem sa pet brzina biće na raspolaganju u celoj Cruze seriji od leta 2012. Novi 1.4L benzinski turbo motor, novi 1.7L dizel motor, i unapređen 2.0L dizel motor upotpuniće ponudu uz trenutno postojeće benzinske motore od 1600 i 1800 kubika (1.6L i 1.8L). Svi motori su u skladu sa Euro 5 standardom.

Nova oprema i karakteristike Cruze-a uključuju ulaz i paljenje bez upotrebe ključa, kameru za nadgledanje vožnje unazad, Chevrolet MyLink informativno-zabavni sistem (vidi dole) i start/stop funkciju, zavisno od izbora opreme i motora.

Koncepti za mlade Code 130R i Tru 140S: sledeća generacija kupaca daje predloge

Chevrolet je lansirao program kojim uključuje mlade ljude u dizajn budućih automobila. Dva koncepta rođena iz ove sprege su Code 130R i Tru 140S, koji će se svoju evropsku premijeru imati na sajmu automobila u Ženevi.

Turbo model Code 130R je kupe sa pogonom na zadnjim točkovima, sa četiri sedišta, i sa uzdignutim izgledom iz profila, dok je Tru 140S egzotičan sportski kupe sa četiri sedišta i pristupačnom cenom. U okviru ovih idejnih rešenja, veza sa vlasnikom predstavlja element od ključnog značaja za sadašnje i buduće generacije mladih vozača koji žele da daju lični pečat svojim automobilima.

Britanski dizajneri ovih idejnih rešenja, Nikolas Dejvid i Džo Bejker iz GM-ovog centra za dizajn u severnom Holivudu, prisustvovaće ovom događaju da bi objasnili kako su ovi automobili kreirani u skladu sa stilom i funkcionalnošću za koje je grupa novih kupaca izrazila želju da ima u svom automobilu.

Chevrolet na Sajmu automobila u Ženevi

Tokom sajma automobila u Ženevi, promoterke će putem iPad-a osluškivati reakcije mladih u Evropi koji će imati priliku da kažu svoje mišljenje u vezi sa tim šta oni očekuju od automobila i koje elemente povezanosti i funkcionalnosti treba uključiti, kao i da glasaju za koncept koji im se više dopada. Ljudi koji neće posetiti sajam će biti u mogućnosti da glasaju za svoj omiljeni konceptni automobil od kuće preko aplikacije na Chevrolet Europe Facebook stranici. Svi glasovi sakupljeni na sajmu i preko Facebook aplikacije će biti uključeni u finalni rezultat.

Lansiranje Chevrolet MyLink informativno-zabavnog sistema sa integrisanim smartfonom

Chevrolet MyLink, novi informativno-zabavni sistem ovog brenda, savršeno integriše vozačeve lične uređaje, kao što je smartfon, i transformiše auto u vlastiti „docking station“ (priključna stanica za smeštaj prenosivih računara ili drugih mobilnih uređaja).

Chevrolet MyLink obuhvata ekran od sedam inča, visoke rezolucije, sa punim spektrom boja, i osetljivim na dodir, kojim se lako vrši odabir medijskih sadržaja. Ovaj sistem prenosi sadržaje sa smartfona na ekran preko USB, Aux-in ili Bluetooth uređaja.

Ova tehnologija će biti na raspolaganju u Cruze i Aveo modelima u leto 2012.

Automagazin.rs

Ženeva 2012 - Suzuki predstavio dva tokijska koncepta

Ženeva 2012 - Suzuki predstavio dva tokijska koncepta

Praksa većine svetskih automobilskih kompanija je da na sajmu automobila u Ženevi predstave nešto novo, što može otkriti pravac razvoja automobilske industrije ili određene kompanije. Kada novi model nije na vidiku, predstavljaju se koncepti. Upravo takvu taktiku je izabrala japanska kompanija Suzuki...

Jaguar ima novi logo

Jaguar ima novi logo

Jaguar je modifikovao svoj logo, što je pomalo iznenađujuće, s obzirom da je poslednja promena izvršena pre desetak godina. Izgleda da velika mačka ima dovoljno kajmana, lisica i drugog plena, jer se vidno "ugojila", što možemo videti na uporednom snimku...

Video predstavljanje: Opel Astra OPC

Video predstavljanje: Opel Astra OPC

Najsnažniji predstavnik modelske serije Astra, predstavljen je u punoj svojoj lepoti i putem video snimka. Ljubitelji "nabildovanih" Opela, mogu se radovati agregatu 2.0 od 280 konjskih snaga(!) i maksimalnom obrtnom momentu 400 Nm. Rezultat je maksimalna brzina od 250 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 6,0 sekundi...

Automobili bez vozača legalni na ulicama Nevade + VIDEO

Automobili bez vozača legalni na ulicama Nevade + VIDEO

Nevada je trenutno jedina američka država, gde je moguće legalno kretanje automobila bez vozača u saobraćaju. Veoma brzo, ovo će biti moguće i u Kaliforniji, čije vlasti aktivno rade na uspostavljanju pravila, po kojima će robotizovani automobili biti legalni učesnici u saobraćaju...

Nova Ford Kuga - Otvaranje vrata prtljažnika nogom + FOTO

Nova Ford Kuga - Otvaranje vrata prtljažnika nogom + FOTO

Ford preuzima aktuelnu formulu uspešnog modela Kuga i unapređuje je uvođenjem automatskog otvaranja vrata prtljažnika, koja se mogu otvoriti i zatvoriti jednostavnim zamahjivanjem stopalom ispod zadnjeg branika. Važno je istaći da nova Kuga ima prtljažni prostor za 86 litara veći nego kod prethodnika...

Kia Pro_cee’d: Nova generacija stiže 2013. godine

Kia Pro_cee’d: Nova generacija stiže 2013. godine

Rečima "2013. godine, porodica cee'd će biti kompletna, sa dolaskom nove generacije trovratnog modela Kia pro_cee'd“ Kia komentariše prvu skicu trovratne verzije novog Cee’da. Od uvođenja na tržište ovog atraktivnog modela, deli nas još samo jedna godina...

OMV obukao 25,000 zaposlenih na benzinskim stanicama u nove uniforme

OMV obukao 25,000 zaposlenih na benzinskim stanicama u nove uniforme

OMV je predstavio nove uniforme za zaposlene na benzinskim stanicama u svim zemljama, u kojima je OMV je prisutan. U toku intenzivnog procesa razvoja, u koji je osoblje bilo uključeno od samog početka, OMV je prilagodio dizajn korporativnom identitetu i poboljšao kvalitet uz istovremeno smanjenje troškova za partnere na benzinskim stanicama.

Dacia Lodgy na prvom videu

Dacia Lodgy na prvom videu

Dacia će modelom Lodgy tržištu ponuditi najveći "komad" automobila za najnižu cenu. Premijera modela Lodgy je održana na međunarodnom sajmu automobila u Ženevi, gde je privukao veliko interesovanje javnosti. Pred nama je video predstavljanje...

Mercedes-AMG ONE
Slika nedelje