AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo XC90 s osveženim eksterijerom i enterijerom

Volvo XC90 s osveženim eksterijerom i enterijerom

Volvo je upravo osvežio svoj uspešan model XC90. Unapređenja popularnog SUV-a uključuju sofisticirane linije karoserije i enterijera, modernije materijale i još bolje vozne karakteristike. Vlasnik vozila sada može da ostane i u stalnom kontaktu s automobilom - preko mobilne aplikacije za iPhone ili Android pametne telefone.

„Volvo XC90 još uvek poseduje sve vrline koje su ga učinile jednim od naših najuspešnijih modela svih vremena. Prostran i fleksibilan crossover kombinuje izvrsne vozne karakteristike i udobnost sa superiornom prohodnošću i fleksibilnošću. Sada smo ga osvežili brojnim elementima koji naglašavaju jedinstven spoj sofisticirane elegancije i sposobne čvrstoće“, ističe Peter Mertens, stariji potpredsednik odeljenja za istraživanje i razvoj pri Volvo Cars korporaciji.

Volvo XC90 s osveženim eksterijerom i enterijerom

Dizajn Volvoa XC90 je načinjen tako da nudi elegantan, mišićav i robustan utisak, koji je sada pojačan brojnim rafiniranim detaljima. Nova dnevna svetla daju prednjem delu više karaktera. Redizajnirani metalik umetak prednjeg odbojnika i srebrni krovni nosači standard su na svim varijantama. Tu su i novi ukrasi na vratima, a sve verzije su usklađene i po koloritu boja. Nova su i zadnja svetla s LED tehnologijom – za kočionu siganlizaciju i srebrnim pokazivačima smera (s narandžastim sijalicama). Novosti su i šestokraki 18-inčni naplaci u mat srebrnoj verziji.

Luksuznija unutrašnjost
Brojna su poboljšanja izvedena i u enterijeru automobila, kako bi XC90 imao još luksuzniju auru. Njih uključuju trokraki upravljač, aluminijumski umeci i komandna tabla s belim osvetljenjem. Zadnja vrata podeljena su na gornji i donji deo, a sada poseduju i kožnu ručicu u boji. Redizajniran je i prekrivač prtljažnika. Pozicija za upravljačem daje vozaču zapovedni osećaj. Sedam sedišta nudi se serijski na većini tržišta, a sva sedišta mogu da se preklope, kako bi se stvorio ravan utovarni prostor.

Volvo XC90 s osveženim eksterijerom i enterijerom

Ekskluzivna Executive i sportska R-Design verzija

XC90 je sada dostupan u još ekskluzivnijoj Executive varijanti, s brojnim elementima koji podižu nivo luksuza poput kožnih sedišta s ventilacijom i masažom, kao i brojnim ekskluzivnim detaljima. Uz to, R-Design verzija naglašava sportski gard i daje vozilu dinamičniji karakter. Pored vrhunskog podvozja, R-Design verzija donosi i karakteristične elemente u unutrašnjosti i nove 19-inčne naplatke.

Šestocilindrični benzinac i dva turbodizelaša

Šestocilindrični redni benzinski motor od 3,2 litra (sa normalnim, atmosferskim usisom) nudi 243 KS i 320 Nm obrtnog momenta, a u proseku troši 11,4 litara na 100 pređenih kilometara (emituje 265 g/km ugljen-dioksida), dok ljubitelji dizelaša mogu birati između dva turbo agregata: D5 sa 200 KS i 420 Nm ili petocilindričnim D3 sa 163 KS i 340 Nm (prednji pogon). Moćni dizel agregati u proseku troše 8,3 litra (D5), odnosno 8,2 litra (D3) goriva.

Bluetooth i nova aplikacija za mobilne telefone

Volvo on Call sistem sada može biti spojen s Bluetooth priključkom na mobilni telefon, a nudi i priključak s muzičkim uređajima. Novost je i aplikacija za mobilne telefone koja omogućava vozaču da ostane u dodiru s parkiranim vozilom preko iPhone i Android pametnih telefona.
Aplikacija za mobilne telefone nudi niz opcija:

Lokator automobila. Lokacija automobila prikazana je na karti, a tu je i digitalni kompas koji usmerava vozača u pravom smeru.

Daljinsko uključivanje grejanja. Ukoliko automobil ima opciju grejanja dok je parkiran, može se pokrenuti ili isprogramirati preko tajmera na mobilnoj aplikaciji.

Komandna tabla. Daje vozaču pristup nizu informacija: nivou goriva, kilometraži do sledećeg punjenja, prosečnoj potrošnji goriva, prosečnoj brzini itd.

Provera automobila. Aplikacija izvodi „sistematski“ pregled vozila prikazujući informacije o stanju sijalica, ulja za kočenje, nivou rashladne tečnosti, nivou ulja u motoru i pritisku ulja u motoru.
„Stvaranje intuitivne i ergonomski optimizovane veze s automobilom deo je našeg cilja koji stremi stvaranju opuštene kontrole. Mobilna aplikacija nije samo naprava. To je prvi korak strategije povezanosti. Počeli smo da stvaramoi most prema budućnosti, a nova aplikacija za mobilne telefone biće proširena brojnim mogućnostima“, napominje Peter Mertens.

Grand Motors

Euro Sumar: Letnja servisna kampanja za Suzuki automobile

Euro Sumar: Letnja servisna kampanja za Suzuki automobile

Od 1. juna do 31. avgusta, Euro Sumar, ovlašćeni uvoznik i serviser Suzuki automobila i motocikala organizuje promotivnu kampanju redovnog servisiranja za sve starije tipove Suzuki vozila (Maruti, Swift, Wagon R, Ignis...) po povoljnim, osetno sniženim cenama...

Toyota Srbija:  Za bezbrižne letnje dane!

Toyota Srbija: Za bezbrižne letnje dane!

Pred nama su leto, godišnji odmori i putovanja! Zbog toga je sada pravo vreme da u ovlašćenom TOYOTA SERVISU proverite ispravnost vašeg automobila i opremite ga ORIGINALNOM DODATNOM OPREMOM koja će najbolje odgovarati vašim potrebama...

Agencija za bezbednost saobraćaja organizovala moto seminar

Agencija za bezbednost saobraćaja organizovala moto seminar

Agencija za bezbednost saobraćaja organizovala je seminar „Bezbednost motociklista u Republici Srbiji – stanje, trendovi, mogućnosti za unapređenje“. Jednodnevni seminar u Nacionalnoj vozačkoj akademiji u Subotištu otvorio je direktor Agencije za bezbednost saobraćaja, Mr Stojadin Jovanović...

Novi partner kompanije FAS u Republici Srpskoj

Novi partner kompanije FAS u Republici Srpskoj

Svečano je otvoren novi Fiat Penta prodajno-servisni centar za vozila marki Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Lancia i Jeep u Republici Srpskoj. Novi partner kompanije Fiat Automobili Srbija (FAS) je Marketauto iz Banjaluke, ćerka-firma kompanije Euromodus, koja već 11 godina uspešno sarađuje sa Ivecom...

Tandem snova na Ušću - Opel Ampera i Bajaga

Tandem snova na Ušću - Opel Ampera i Bajaga

Još jedna u nizu akcija kojom će Opel obeležiti svoj jubilej održaće se u subotu 16. juna, od 18 do 20h, na Opelovom štandu ispred Shopping Centra Ušće. Posetioci štanda moći će po prvi put da vide Opel Amperu ’’Evropski automobil godine 2012’’,a promociji će prisustvovati i Momčilo Bajagić Bajaga, pop-rok zvezda i brend ambasador Opel-a.

Ferrari 365 Turin - Dizajnerska studija ili novi model?

Ferrari 365 Turin - Dizajnerska studija ili novi model?

Nove skice modela 365 Turin, nisu zvaničan "materijal" iz Maranella. Svoju viziju novog automobila marke Ferrari, predstavio je australijski dizajner David Williams. Williams je objavio samo renderske skice, a o potencijalnoj tehnici automobila nema ni reči...

Nova Kia pro_cee´d na novoj skici

Nova Kia pro_cee´d na novoj skici

Kompanija Kia danas je objavila novu zvaničnu skicu trovratne verzije modela cee´d. Nova karoserijska verzija se od modela sa petoro vrata razlikuje po sportski dizajniranoj karoseriji, a nosiće i drugačiji naziv - pro_cee´d, isto kao prethodna generacija...

Ford Focus 1.0 EcoBoost ostvario 16 brzinskih rekorda

Ford Focus 1.0 EcoBoost ostvario 16 brzinskih rekorda

Ford je na test stazu CERAM u francuskom Mortefontaineu poslao tri identična serijska Focusa, pogonjena benzinskim turbo motorom 1.0 EcoBoost, koji su pod kontrolom komisije Međunarodne automobilske federacije (FIA), postigli 16 brzinskih rekorda...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje