AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo XC90 s osveženim eksterijerom i enterijerom

Volvo XC90 s osveženim eksterijerom i enterijerom

Volvo je upravo osvežio svoj uspešan model XC90. Unapređenja popularnog SUV-a uključuju sofisticirane linije karoserije i enterijera, modernije materijale i još bolje vozne karakteristike. Vlasnik vozila sada može da ostane i u stalnom kontaktu s automobilom - preko mobilne aplikacije za iPhone ili Android pametne telefone.

„Volvo XC90 još uvek poseduje sve vrline koje su ga učinile jednim od naših najuspešnijih modela svih vremena. Prostran i fleksibilan crossover kombinuje izvrsne vozne karakteristike i udobnost sa superiornom prohodnošću i fleksibilnošću. Sada smo ga osvežili brojnim elementima koji naglašavaju jedinstven spoj sofisticirane elegancije i sposobne čvrstoće“, ističe Peter Mertens, stariji potpredsednik odeljenja za istraživanje i razvoj pri Volvo Cars korporaciji.

Volvo XC90 s osveženim eksterijerom i enterijerom

Dizajn Volvoa XC90 je načinjen tako da nudi elegantan, mišićav i robustan utisak, koji je sada pojačan brojnim rafiniranim detaljima. Nova dnevna svetla daju prednjem delu više karaktera. Redizajnirani metalik umetak prednjeg odbojnika i srebrni krovni nosači standard su na svim varijantama. Tu su i novi ukrasi na vratima, a sve verzije su usklađene i po koloritu boja. Nova su i zadnja svetla s LED tehnologijom – za kočionu siganlizaciju i srebrnim pokazivačima smera (s narandžastim sijalicama). Novosti su i šestokraki 18-inčni naplaci u mat srebrnoj verziji.

Luksuznija unutrašnjost
Brojna su poboljšanja izvedena i u enterijeru automobila, kako bi XC90 imao još luksuzniju auru. Njih uključuju trokraki upravljač, aluminijumski umeci i komandna tabla s belim osvetljenjem. Zadnja vrata podeljena su na gornji i donji deo, a sada poseduju i kožnu ručicu u boji. Redizajniran je i prekrivač prtljažnika. Pozicija za upravljačem daje vozaču zapovedni osećaj. Sedam sedišta nudi se serijski na većini tržišta, a sva sedišta mogu da se preklope, kako bi se stvorio ravan utovarni prostor.

Volvo XC90 s osveženim eksterijerom i enterijerom

Ekskluzivna Executive i sportska R-Design verzija

XC90 je sada dostupan u još ekskluzivnijoj Executive varijanti, s brojnim elementima koji podižu nivo luksuza poput kožnih sedišta s ventilacijom i masažom, kao i brojnim ekskluzivnim detaljima. Uz to, R-Design verzija naglašava sportski gard i daje vozilu dinamičniji karakter. Pored vrhunskog podvozja, R-Design verzija donosi i karakteristične elemente u unutrašnjosti i nove 19-inčne naplatke.

Šestocilindrični benzinac i dva turbodizelaša

Šestocilindrični redni benzinski motor od 3,2 litra (sa normalnim, atmosferskim usisom) nudi 243 KS i 320 Nm obrtnog momenta, a u proseku troši 11,4 litara na 100 pređenih kilometara (emituje 265 g/km ugljen-dioksida), dok ljubitelji dizelaša mogu birati između dva turbo agregata: D5 sa 200 KS i 420 Nm ili petocilindričnim D3 sa 163 KS i 340 Nm (prednji pogon). Moćni dizel agregati u proseku troše 8,3 litra (D5), odnosno 8,2 litra (D3) goriva.

Bluetooth i nova aplikacija za mobilne telefone

Volvo on Call sistem sada može biti spojen s Bluetooth priključkom na mobilni telefon, a nudi i priključak s muzičkim uređajima. Novost je i aplikacija za mobilne telefone koja omogućava vozaču da ostane u dodiru s parkiranim vozilom preko iPhone i Android pametnih telefona.
Aplikacija za mobilne telefone nudi niz opcija:

Lokator automobila. Lokacija automobila prikazana je na karti, a tu je i digitalni kompas koji usmerava vozača u pravom smeru.

Daljinsko uključivanje grejanja. Ukoliko automobil ima opciju grejanja dok je parkiran, može se pokrenuti ili isprogramirati preko tajmera na mobilnoj aplikaciji.

Komandna tabla. Daje vozaču pristup nizu informacija: nivou goriva, kilometraži do sledećeg punjenja, prosečnoj potrošnji goriva, prosečnoj brzini itd.

Provera automobila. Aplikacija izvodi „sistematski“ pregled vozila prikazujući informacije o stanju sijalica, ulja za kočenje, nivou rashladne tečnosti, nivou ulja u motoru i pritisku ulja u motoru.
„Stvaranje intuitivne i ergonomski optimizovane veze s automobilom deo je našeg cilja koji stremi stvaranju opuštene kontrole. Mobilna aplikacija nije samo naprava. To je prvi korak strategije povezanosti. Počeli smo da stvaramoi most prema budućnosti, a nova aplikacija za mobilne telefone biće proširena brojnim mogućnostima“, napominje Peter Mertens.

Grand Motors

Nova servisna akcija kompanije FAS

Nova servisna akcija kompanije FAS

Preduslov za sigurnu vožnju i bezbedno putovanje je ispravno vozilo. Kompanija Fiat Automobili Srbija zbog toga je pozvala vlasnike vozila marki Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo i Lancia da pre polaska na odmor obave besplatnu kontrolu u nekom od servisa iz ovlašćene mreže...

BMW Serije 6 Gran Coupe otkriven u Beogradu

BMW Serije 6 Gran Coupe otkriven u Beogradu

Dokaz da postoje stvari vredne dugog čekanja je novi automobil BMW Serije 6 Gran Coupe i njegova nesvakidašnja lepota, koju u BMW-u upoređuju sa doživljajem retkih fenomena, kao što je, na primer, senzacija pomračenja Sunca. U to ime, Delta Motors je sinoć premijerno predstavio ovaj model  u klubu "Privrednik", u Beogradu.

Subvencije za KIA ekološke automobile

Subvencije za KIA ekološke automobile

Kompanija KIA MOTORS jedan je od lidera na polju razvoja i primene savremenih ekoloških rešenja u svojim automobila. Pored hibridnih i elektricnih vozila, KIA je lider u pogledu niske potrošnje i niskih emisija izduvnih gasovima u svojim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem...

Opel Adam Opus 3: Adamova Muzika

Opel Adam Opus 3: Adamova Muzika

Velika tajna je konačno otkrivena. Pravo ime našeg novog, malog, urbanog četvoroseda je Opel Adam, a svoju svetsku premijeru imaće na Salonu automobila u Parizu u septembru 2012. Pred nama su nove informacije...

Modriča predstavila novi dizajn ambalaže

Modriča predstavila novi dizajn ambalaže

U sredu, 20. juna, 2012. godine u centru NAVAK upriličena je svečanost povodom predstavljanja nove ambalaže za proizvode ove kompanije koja je kroz dugi niz godina stekla poverenje svojih kupaca...

Michelin je stvorio novi hibridni trkački pneumatik

Michelin je stvorio novi hibridni trkački pneumatik

Trka 24 časa La Man 2012 je svedok kako MICHELIN vodi sa svojim novim hibridnim ‘umereno veštim’ pneumatikom za LM P1 automobile (prednji: 36/71-18 / zadnji: 37/71-18). Ova MICHELIN-ova inovacija omogućava vozačima da nastave trku ‘glatko’ na vlažnim putevima – čak i ako staza ima suve delove – umesto da promene pneumatike...

4. Balkanska Minijada

4. Balkanska Minijada

Već tradicionalna Balkanska Minijada, koja se ove godine održava po četvrti put, planirana je za 23.06.2012., kada će se u centru Beograda okupiti preko 100 MINI Classic, ali i novih MINI automobila. Delta Motors, jedan od sponzora Balkanske Minijade, poziva sve ljubitelje MINI automobila da prisustvuju ovom već tradicionalnom okupljanju...

Toyota GT 86 dobila agresivan bodykit

Toyota GT 86 dobila agresivan bodykit

Toyota GT86 je automobil, koji s nestrpljenjem očekuju kako kupci, tako i razne privatne tjunerske kompanije. Oni koji žele već atraktivni GT86 ulepšati, ne moraju tražiti kataloge privatnih "tjunera". Toyota će svojim klijentima ponuditi razne dodatne pakete, a najnoviji je veoma originalan...

Renault Symbioz
Slika nedelje