AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Ženeva 2012: Volkswagen Amarok Canyon

Ženeva 2012: Volkswagen Amarok Canyon

Volkswagen Privredna vozila su predstavila ekstremnu verziju uspešnog modela Amarok pick-up na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi u obliku koncept vozila Amarok Canyon. Specijalno konfigurisan za popularan ekstremni sport  ‘freestyle kajak’, ovo impresivno vozilo prikazuje koliko svestrane pick-up konfiguracije mogu biti...

Ženeva 2012: Volkswagen Amarok Canyon

Svi aspekti Amarok Canyon koncepta koji se prikazuje u Ženevi su dizajnirani da ispune zahteve ekstremnog sporta – od voznog sistema pick-up-a do detalja tovarnog dela. “Koristimo ovaj ekstremni koncept da bismo ilustrovali jednu od mnogih raznovrsnih upotreba Amaroka. Prilagođavanjem njegovog dizajna u skladu sa ekstremnim sportom, mi ćemo u u centar pažnje staviti originalni DNK Amaroka,” istakao  je Dr. Wolfgang Schreiber, portparol Upravnog odbora za brend Volkswagen i direktor razvoja u Volkswagen Privrednim vozilima.
Koncept vozilo je znatno više i šire u odnosu na serijski Amarok, a i njegova boja je egzotičnija.

Karoserija pick-up-a koja sija trobojnim efektom svetle ‘Baladi Orange’ boje, podignuta je za 40 mm sa opremom za podizanje karoserije; ako su uključene i gume, koncept je viši za 85 mm od serijskog modela. Freestyle pick-up ima pomoćne farove postavljene na krovu. Dodatni vizuelni akcenti su zatamnjena zadnja svetla i zaštita podvozja u kontrastnoj boji. Dva elektronski primenjiva limena praga olakšavaju putnicima ulazak i izlazak iz vozila, uprkos povećanoj visini vozila. Oni su vizuelno neupadljivi i povlače se kada se vozilo kreće, kako bi zadržali standardno tradicionalno visoki nivo sposobnosti vožnje Amarok Canyon-a na terenu.


Kao što je već pomenuto, širina je takođe povećana kako bi se vozilo prilagodilo aktivnostima na otvorenom. Kućišta točkova su proširena za 35 mm sa svake strane kako bi napravila mesta za velike AT gume, veličine 275/65 R 18, postavljene na felnama ‘Durban’ i obojene u ‘High Gloss Adamantium Dark’.

Ženeva 2012: Volkswagen Amarok Canyon

Dva kajaka od karbonskih vlakana su bezbedno postavljena na tovarni pod: pozadi, pod je dizajniran sa dve izrezane mekane postave, dok su pramci kajaka postavljeni na stilizovanu polugu u ‘High Gloss Adamantium Dark’ boji sa kaiševima koji čvrsto obezbeđuju čamce. Vesla su čvrsto vezana na unutrašnjoj strani zadnjih vrata koja su jednostavna za rukovanje. Sva ostala oprema je takođe bezbedno smeštena.

Unutar vozila specijalna šema boja je korišćena sa mnogo detalja i novih akcenata. Kožna sedišta imaju stajling u dve boje: površine sedišta su u ‘sterling’ boji, dok su nasloni za glavu i bočni nasloni elegantno ukombinovani u ‘adamant’ boji. Dekorativni šavovi na sedištima imaju narandžasto-crvenu boju karoserije. Ovu boju imaju i brojni drugi detalji, kao što su šavovi na trokrakom volanu i oblozi ručice menjača, na sigurnosnim pojasevima i na otvorima za vazduh. Smeštena na kokpitu su i tri pomoćna instrumenta. Oni pokazuju ugao nagiba i penjanja Amaroka, koji vozaču pružaju ključne informacije za izuzetnu bezbednost pri ekstremnim off-road vožnjama.

Ženeva 2012: Volkswagen Amarok Canyon

Kako bi se obezbedila maksimalna sposobnost za off-road vožnju, Amarok koncept vozilo ima snažni 2.0 TDI biturbo motor od 132 kW / 180 KS, koji pruža maksimalni obrtni momenat od 400 Nm pri opsegu brzine od 1,500-2,250 rpm. Promenjivi 4MOTION pogon na sva četiri točka – zajedno sa redukcionim menjačem i blokadom diferencijala na zadnjoj osovini – obezbeđuje efikasan prenos snage na točkove, čak i u najtežim  off-road uslovima.

Volkswagen

Volkswagen up! je stigao u Srbiju!

Volkswagen up! je stigao u Srbiju!

Od ove nedelje Volkswagen je u Srbiji bogatiji za još jednog predstavnika - model up!. Trenutno, kod ovlašćenih dilera u Srbiji i Crnoj Gori u ponudi je up! sa troje vrata i to  model Move up! 1.0 l MPI (petostepeni manualni menjač) sa  izuzetno bogatom opremom...

Volkswagen Beetle u režiji ABT-a

Volkswagen Beetle u režiji ABT-a

Volkswagen je za novu generaciju modela Beetle pripremio bogat program individualizacije, ali za one koji žele nešto više sportskih detalja, tu je tjunerska kompanija ABT. Pored unapređenja na dizajnu, ABT nudi i program za povećanje snage motora...

Na pumpama u Srbiji pojeftinilo gorivo

Na pumpama u Srbiji pojeftinilo gorivo

Posle odluke Vlade Srbije da 30. aprila snizi iznose akciza na naftne derivate za 1,5 dinara po litru, prvi je reagovao NIS, a zatim su u toku prošle noći i skoro svi ostali snabdevači našeg tržišta gorivom korigovali svoje cenovnike – u korist vozača!

Video: Ruska lepotica u reklami za Citroën DS5 i DS4

Video: Ruska lepotica u reklami za Citroën DS5 i DS4

U Rusiji je veliku pažnju javnosti privukao projekat "blonDDrive", gde se umesto automobilske atraktivnosti, akcenat stavlja na žensku lepotu. Glavnu ulogu ima lepotica Irina Olkhovskaya, koja je Maserati GranTurismo zamenila modelima Citroën DS5 i DS4. Uživajte...

Niže akcize na gorivo, padaju cene

Niže akcize na gorivo, padaju cene

Cene goriva na pumpama u Srbiji trebalo bi da budu snižene od 1,5 do tri dinara po litru, zbog smanjenja akciza na naftne derivate, pada cena nafte na svetskom tržištu i dejstva konkurencije na domaćem tržištu naftnih derivata...

Mercedes-Benz i Novak Đoković- Dubl iz snova

Mercedes-Benz i Novak Đoković- Dubl iz snova

Kompanija Mercedes-Benz, partner Serbia Open-a, sinoć je 03.maja u BelExpo centru zajedno sa Family sportom organizovala  promociju pod nazivom ”Dubl iz snova“. Tom prilikom prisutnima se obratio Generalni direktor Mercedes-Benz-a SCG Andreas Binder, Srdjan Đokovic i specijalno za ovu priliku, preko video linka i najbolji teniser sveta i brend-ambasadror Mercedes-Benz-a Novak Đoković.

Novi Renault Clio 2023
Slika nedelje