AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo XC90 s osveženim eksterijerom i enterijerom

Volvo XC90 s osveženim eksterijerom i enterijerom

Volvo je upravo osvežio svoj uspešan model XC90. Unapređenja popularnog SUV-a uključuju sofisticirane linije karoserije i enterijera, modernije materijale i još bolje vozne karakteristike. Vlasnik vozila sada može da ostane i u stalnom kontaktu s automobilom - preko mobilne aplikacije za iPhone ili Android pametne telefone.

„Volvo XC90 još uvek poseduje sve vrline koje su ga učinile jednim od naših najuspešnijih modela svih vremena. Prostran i fleksibilan crossover kombinuje izvrsne vozne karakteristike i udobnost sa superiornom prohodnošću i fleksibilnošću. Sada smo ga osvežili brojnim elementima koji naglašavaju jedinstven spoj sofisticirane elegancije i sposobne čvrstoće“, ističe Peter Mertens, stariji potpredsednik odeljenja za istraživanje i razvoj pri Volvo Cars korporaciji.

Volvo XC90 s osveženim eksterijerom i enterijerom

Dizajn Volvoa XC90 je načinjen tako da nudi elegantan, mišićav i robustan utisak, koji je sada pojačan brojnim rafiniranim detaljima. Nova dnevna svetla daju prednjem delu više karaktera. Redizajnirani metalik umetak prednjeg odbojnika i srebrni krovni nosači standard su na svim varijantama. Tu su i novi ukrasi na vratima, a sve verzije su usklađene i po koloritu boja. Nova su i zadnja svetla s LED tehnologijom – za kočionu siganlizaciju i srebrnim pokazivačima smera (s narandžastim sijalicama). Novosti su i šestokraki 18-inčni naplaci u mat srebrnoj verziji.

Luksuznija unutrašnjost
Brojna su poboljšanja izvedena i u enterijeru automobila, kako bi XC90 imao još luksuzniju auru. Njih uključuju trokraki upravljač, aluminijumski umeci i komandna tabla s belim osvetljenjem. Zadnja vrata podeljena su na gornji i donji deo, a sada poseduju i kožnu ručicu u boji. Redizajniran je i prekrivač prtljažnika. Pozicija za upravljačem daje vozaču zapovedni osećaj. Sedam sedišta nudi se serijski na većini tržišta, a sva sedišta mogu da se preklope, kako bi se stvorio ravan utovarni prostor.

Volvo XC90 s osveženim eksterijerom i enterijerom

Ekskluzivna Executive i sportska R-Design verzija

XC90 je sada dostupan u još ekskluzivnijoj Executive varijanti, s brojnim elementima koji podižu nivo luksuza poput kožnih sedišta s ventilacijom i masažom, kao i brojnim ekskluzivnim detaljima. Uz to, R-Design verzija naglašava sportski gard i daje vozilu dinamičniji karakter. Pored vrhunskog podvozja, R-Design verzija donosi i karakteristične elemente u unutrašnjosti i nove 19-inčne naplatke.

Šestocilindrični benzinac i dva turbodizelaša

Šestocilindrični redni benzinski motor od 3,2 litra (sa normalnim, atmosferskim usisom) nudi 243 KS i 320 Nm obrtnog momenta, a u proseku troši 11,4 litara na 100 pređenih kilometara (emituje 265 g/km ugljen-dioksida), dok ljubitelji dizelaša mogu birati između dva turbo agregata: D5 sa 200 KS i 420 Nm ili petocilindričnim D3 sa 163 KS i 340 Nm (prednji pogon). Moćni dizel agregati u proseku troše 8,3 litra (D5), odnosno 8,2 litra (D3) goriva.

Bluetooth i nova aplikacija za mobilne telefone

Volvo on Call sistem sada može biti spojen s Bluetooth priključkom na mobilni telefon, a nudi i priključak s muzičkim uređajima. Novost je i aplikacija za mobilne telefone koja omogućava vozaču da ostane u dodiru s parkiranim vozilom preko iPhone i Android pametnih telefona.
Aplikacija za mobilne telefone nudi niz opcija:

Lokator automobila. Lokacija automobila prikazana je na karti, a tu je i digitalni kompas koji usmerava vozača u pravom smeru.

Daljinsko uključivanje grejanja. Ukoliko automobil ima opciju grejanja dok je parkiran, može se pokrenuti ili isprogramirati preko tajmera na mobilnoj aplikaciji.

Komandna tabla. Daje vozaču pristup nizu informacija: nivou goriva, kilometraži do sledećeg punjenja, prosečnoj potrošnji goriva, prosečnoj brzini itd.

Provera automobila. Aplikacija izvodi „sistematski“ pregled vozila prikazujući informacije o stanju sijalica, ulja za kočenje, nivou rashladne tečnosti, nivou ulja u motoru i pritisku ulja u motoru.
„Stvaranje intuitivne i ergonomski optimizovane veze s automobilom deo je našeg cilja koji stremi stvaranju opuštene kontrole. Mobilna aplikacija nije samo naprava. To je prvi korak strategije povezanosti. Počeli smo da stvaramoi most prema budućnosti, a nova aplikacija za mobilne telefone biće proširena brojnim mogućnostima“, napominje Peter Mertens.

Grand Motors

Volkswagen je imenovan za najbolji nemački ekološki brend

Volkswagen je imenovan za najbolji nemački ekološki brend

Volkswagen je jedan od najboljih ekoloških brendova na svetu. Ovo je rezultat ocenjivanja "Najbolji globalni ekološki brendovi 2012". Među vodećim brendovima, Volkswagen se popeo sa šestog na četvrto mesto, postajući tako najkompatibilniji ekološki nemački proizvođač automobila, kao i najbolja nemačka ekološka kompanija...

Održano takmičenje Mehaničar godine

Održano takmičenje Mehaničar godine

Kompanija Euro 07 DOO, u saradnji sa korporacijom Federal Mogul, održala je takmičenje za najboljeg mehaničara na području gradova Novi Sad i Beograd. Kompanija 007 se bavi uvozom i distribucijom auto delova od preko 200 svetskih proizvođača i jedna je od najvećih uvoznika auto delova u Srbiji...

Volkswagen osvaja 23 Zlatna lava u Kanu

Volkswagen osvaja 23 Zlatna lava u Kanu

Volkswagen je osvojio ukupno 23 nagrade - više nego bilo koji drugi automobilski brend - na 59. Međunarodnom festivalu kreativnosti u Kanu. Žiri se sastojao od 300 međunarodnih stručnjaka iz oblasti oglašavanja koji su izglasali brend Volkswagen za najbolji u industriji u osam kategorija.

Mazda: udvostručen godišnji kapacitet proizvodnje SKYACTIV motora

Mazda: udvostručen godišnji kapacitet proizvodnje SKYACTIV motora

U kompaniji Mazda Motor Corporation objavljeno je da se proizvodni kapacitet novog SUV krosovera Mazda CX-5 povećava sa 200.000 jedinica na 240.000 jedinica. Novi cilj biće dostignut na taj način što će se proizvodnja, pored fabrike Uđima br. 2, proširiti i na pogone fabrike Uđima br. 1...

U Vladivostoku otvoren najduži viseći most na svetu

U Vladivostoku otvoren najduži viseći most na svetu

U Vladivostoku je zvanično otvoren najduži viseći most na svetu, Most na Ruskom ostrvu. Most je u probni rad pustio ruski rusko premijer Dmitrij Medvedev, pohvalivši stručnjake koji su radili na izgradnji mosta. Najduži viseći most na svetu, za javan saobraćaj će biti pušten 1. avgusta...

Jaguar F-Type predstavljen u Goodwoodu

Jaguar F-Type predstavljen u Goodwoodu

Festival of Speed v Goodwoodu postao je mesto svetske premijere novog roadstera Jaguar F-Type. Najava učešća na još jednoj slavnoj brdskoj trvi, otkrila nam je još jednu premijeru: F-Type prvu put je viđen sa spuštenim krovom...

Specijalna akcijska ponuda Honda motocikala

Specijalna akcijska ponuda Honda motocikala

Honda, vodeći svetski proizvođač motocikala, iz sveobuhvatne linije najpopularnijih modela izdvaja modele CBR125R po akcijskoj ceni od 3.150 EUR, ili uz mesečnu ratu od 59 EUR, i CBR600F po akcijskoj ceni od 8.490 EUR ili uz mesečnu ratu od 149 EUR...

Opel Astra GTC osvojila Red dot nagradu za dizajn

Opel Astra GTC osvojila Red dot nagradu za dizajn

Nova Opel Astra GTC je nagrađena prestižnom ’’Red dot’’ nagradom u kategoriji proizvodni dizajn od strane panela međunarodnih sudija. Kompaktni kupe koji je lansiran na tržište pre nekoliko meseci je već poznat kao sportski, efikasan automobil, u potpunosti opremljen inovativnim tehnologijama sa zanosnim dizajnom...

Novi Renault Clio na prvom videu

Novi Renault Clio na prvom videu

Automobilska tema broj 1, u svetu je trenutno nova generacija modela Renault Clio. Novi Renault Clio nam dolazi sa novim dizajnom i potpuno novim benzinskom motorom sa tri cilindra - 0.9 TCe, a zanimljivo je da će biti dostupan samo u verziji sa pet vrata...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje