AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nissan proslavlja proizvodnju 500 000-og primerka modela Leaf

Nissan proslavlja proizvodnju 500 000-og primerka modela Leaf

Proslavu Svetskog dana električnih vozila  Nissan je obeležio proizvodnjom 500 000-og LEAF-a, prvog 100% električnog automobila namenjenog masovnom tržištu...

Sa pola miliona vozila LEAF proizvedenih na globalnom nivou, kupci širom sveta nastavljaju da prihvataju pionirsko vozilo nulte emisije.


Prekretnica je postignuta u Nissanovom pogonu u Sunderlandu u Engleskoj, skoro deceniju nakon što je model prvi put pušten u prodaju. Pogon je proizveo više od 175 000 LEAF automobila od kada je započeo proizvodnju modela 2013. godine.


Nissanovi proizvodni pogoni u Sunderlandu nastavljaju da proizvode LEAF po najvišim standardima kako bi osigurali da svaki LEAF odražava inovacije i entuzijazam, a istovremeno nastoje da postignu napredak u održivoj mobilnosti.


Nissan LEAF je dobio priznanja širom sveta uključujući Evropski automobil godine 2011., Svetski automobil godine 2011. i Japanski automobil godine 2011. – 2012. Još važnije, automobil je stekao poverenje stotina hiljada kupaca.

Nissan proslavlja proizvodnju 500 000-og primerka modela Leaf

500 000. LEAF pronašao je svoju srećnu vlasnicu, Mariu Jansen iz Norveške.


“Suprug i ja smo odlučili da kupimo Nissan LEAF još 2018. godine jer nam se svideo,” rekla je Jansen. “Veoma smo uzbuđeni što smo postali ponosni vlasnici 500 000. Nissana LEAF. Ovaj automobil zaista ispunjava naše potrebe povećanim dometom i poboljšanim tehnologijama.”


LEAF nudi kupcima napredne tehnologije za poboljšanje sigurnosti, udobnosti i kontrole na putu. To uključuje nagrađivani ProPILOT – sistem koji zahteva da vozač drži pogled na putu i ruke na volanu a koji i omogućava da se automobil zaustavi, ponovo pokrene i ostane u središtu svoje vozne trake – i tehnologiju e-Pedal za vožnju upotrebom jedne papučice.


Utiranje puta ka elektrifikovanoj budućnosti


Sa preko pređenih 14.8 milijardi kilometara čistog vazduha od 2010. godine1, vlasnici LEAF-a širom sveta pomogli su u sprečavanju više od 2.4 milijarde kilograma emisija CO2.
Tokom nedavnog tzv „lockdown“, kvalitet vazduha se poboljšao širom sveta usled smanjenja aktivnosti koje emituju CO2. Studije u Evropi pokazuju da 68% ljudi podržava mere za sprečavanje povratka na prethodni nivo zagađenja vazduha2.


“Potrošači su tokom lockdowna videli kako izgleda čist vazduh i smanjeno zagađenje bukom,” rekla je Helen Perry, vođa rzvoja električnih putničkih automobila i infrastrukture u Nissan Europe. “Sada više nego ikada, žele da preduzmu pozitivne korake ka održivijoj budućnosti, a Nissan LEAF doprinosi tim naporima.”


PR

Novi član Dacia Dakar tima

Novi član Dacia Dakar tima

Dacia je i zvanično objavila da se Nasser Al-Attiyah pridružio njenom reli timu izdržljivosti. Pedesetdvogodišnji Al-Attiyah je dvostruki šampion FIA svetskog reli šampionata (WRC-2) i 19-struki pobednik FIA prvenstva u reliju Bliskog istoka (između 2003. i 2015.)...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje