AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Počela proizvodnja nove Opel Corse u Saragosi

Počela proizvodnja nove Opel Corse u Saragosi

Šesta generacija Opel Corse sada silazi sa proizvodne trake u španskoj fabrici PSA Grupacije u Saragosi. Kralj Španije Felipe VI, generalni direktor PSA Grupacije Karlos Tavares (Carlos Tavares) i izvršni direktor Opela Mihael Lohšeler (Michael Lohscheller) označili su početak serijske proizvodnje Opelovog bestselera na ceremoniji sa zaposlenima i gostima.

Počela proizvodnja nove Opel Corse u Saragosi

Šesta generacija malog automobila je još modernija, efikasnija, dinamičnija i atraktivnija od svojih prethodnika. Corsa je jedan od najaerodinamičnijih modela u svojoj klasi i značajno lakša od svog prethodnika. Smanjenje težine se slaže sa ukupnim sportskim utiskom – najlakša Corsa ostaje ispod brojke od 1.000 kilograma. Pored toga, tu su i vrlo efikasni motori sa manjom potrošnjom goriva i vrednostima emisije CO2 nego kod najboljeg modela iz prethodne generacije.

Počela proizvodnja nove Opel Corse u Saragosi

„Corsa nije samo jedan od najuspešnijih modela u skorijoj istoriji sa prodatih oko 14 miliona jedinica u prethodnih 37 godina već i prekretnica u našoj električnoj ofanzivi. Već početkom 2020, mi ćemo početi i sa proizvodnjom modela Corsa-e u Saragosi. Corsa-e će biti prvi potpuno električni Opel „proizveden u Evropi”. Ovo je vrlo jasan znak da donosimo budućnost u fabriku u Saragosi sa novom Corsom – i da Opel ide električno”, rekao je izvršni direktor Opela Mihael Lohšeler. 

Počela proizvodnja nove Opel Corse u Saragosi

Corsa-e, koja dolazi sa izlaznom snagom od 100 kW (136 ks) i dometom na struju od 330 kilometara (WLTP)1, čini elektromobilnost dostupnu svima, zajedno sa modelom Grandland X Hybrid4, Corsa-e će označiti početak električne ere u Opelu. Brend sa logom „munje” će ponuditi električnu verziju svakog modela u svojoj gami već tokom 2024. 

PR

Svetska premijera nove Toyote GR Yaris

Svetska premijera nove Toyote GR Yaris

Nova Toyota GR Yaris imala je svetsku premijeru na Salonu automobila Tokio 2024, uz predstavljanje brojnih tehničkih, dizajnerskih i konstrukcionih poboljšanja koja obećavaju još bolje iskustvo sportske vožnje...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje