AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Sajam automobila u Parizu 2012 - Chevrolet

Sajam automobila u Parizu 2012 - Chevrolet

Uzbudljiva svetska premijera, sasvim novi Chevrolet Trax, sveže izdanje popularnog mini automobila Spark, te jedinstven ambijent karakterišu prisustvo Chevrolet-a na Sajmu automobila u Parizu 2012. godine...

Glavna atrakcija je Chevrolet Trax, koji će ovde imati svoju svetsku premijeru. Od proleća 2013. godine, prvi dodatak brzo razvijajućem segmentu malih SUV modela će zaokružiti Chevrolet ponudu sposobnih SUV modela pored sedmoseda Captiva. Posetioci će moći i da vide novi stil modela Spark za 2013. godinu kao i dva Chevrolet koncepta za mlade, Code 130R i Tru140S.

Chevrolet štand, koji se nalazi u Hali 5.2 na površini od 2014 kvadratnih metara, će sigurno privući fudbalske entuzijaste na ovogodišnjem pariskom Sajmu automobila. Oni mogu da se slikaju u Navijačkoj zoni Mančester Junajteda, sedeći na jednom od sedišta Old Traford stadiona Mančester Junajteda sa Chevrolet „leptir-mašna“ logom. Pored toga, Trax model sa temom Mančester Junajteda donosi moćnu interpretaciju nedavno lansiranih sponzorskih aktivnosti Chevrolet-a u svetu fudbala.

Chevrolet Trax

Trax je moderan, veoma raznovrsan, a opet ekonomičan mali SUV, koji nudi upravljanje kao u automobilu i pogon na sva četiri točka. Doneće energiju ovom segmentu svojim inspirativnim stilom, izborom od tri ekonomična motora i sportskim karakteristikama vožnje sa brzom reakcijom na komande.

Linija motora se sastoji iz 1,4-litarskog benzinca sa turbo punjenjem, 1,6-litarskog benzinca, te 1,7.litarskog dizel motora. Uparen sa šestostepenim ručnim sistemom prenosa, 1,4-litarski motor donosi snagu od 140 ks (103 kW), i proizvodi maksimalan obrtni momenat od 200 Nm. Sistem pogona na sva četiri točka će biti dostupan u verzijama opremljenim 1,4-litarskim turbo benzincem ili 1,7-litarskim dizel motorom.

1,7.litarski dizel motor donosi snagu od 130 ks (96 kW), te maksimalan obrtni momenat od 300 Nm. Sve verzije ručnog sistema prenosa dolaze sa Start/Stop funkcijom. 1,7-litarski i 1,4-litarski turbo benzinac će takođe ponuditi šestostepeni automatski menjač.
Trax-ov prostor za utovar može da smesti maksimum 1370 litara. Pored podele površine zadnjeg sedišta na 60:40, Trax može da se pohvali i prednjim suvozačevim sedištem koje može da se u potpunosti preklopi, nudeći dodatnu fleksibinost u ovom segmentu. Moguće je napraviti do osam opcija za sedenje.

Viši nivoi Chevrolet Trax opreme će imati Chevrolet LyLink kao deo standardne opreme. Chevrolet MyLink sistem je novi sistem za informisanje i zabavu koji donosi sadržaj za pametne telefone na ekran u boji, od sedam inča, visoke rezolucije, koji je osetljiv na dodir. Navigaciona applikacija vezana za ovaj sistem će biti dostupna početkom sledeće godine. Projektovaće rutu sa pametnog telefona na ekran sistema koji je osetljiv na dodir*.

Sajam automobila u Parizu 2012 - Chevrolet

Sveža iskra inspiracije

Redizajnirana prednja dvodelna maska hladnjaka i prednji branik, kao i restilizovani poklopci farova i svetla za maglu daju Sparku svež novi izgled. Spark takođe donosi redizajnirane 14-inčne i 15-inčne alu-felne koje naglašavaju njegov sportski, zreliji stav.

Na zadnjem delu, centralno postavljena LED stop svetla su integrisana u spojler iznad prozora, što rezultuje poboljšanom vidljivošću zadnjeg dela. Izmene unutra uključuju nove elemente enterijera kao i redizajniranu centralnu konzolu sa više prostora.

Orlando postaje turbo

Kupci modela Orlando za 2013. godinu će znati da cene snagu 1,4-litarskog turbo benzinca koji će biti uvršćen u već postojeću ponudu koju čine 1,8-litarski benzinac i 2,0-litarski dizel motor. Ovaj novi motor ima izlaznu snagu od 140 ks (103 kW) i donosi maksimalan obrtni momenat od 200 Nm pri 1,850~4,900 opm.

Ovaj motor dolazi sa standardnom Start/Stop tehnologijom i šestostepenim ručnim sistemom prenosa. Prosečna potrošnja goriva je 6,2 l/100 km pri kombinovanom ciklusu. Zahvaljujući uvođenju električnog servo upravljača (EPS) i Start/Stop funkcije, dve dokazane verzije Orlandovog 2,0-litarskog dizel motora će postati ekonomičnije na mnogim tržištima, uz uštedu goriva do 11% pri kombinovanom ciklusu*.

Druge opcije koje su novina na Orlando modelu za 2013. godinu uključuju dostupnu zadnju kameru i suvozačevo sedište koje ima mogućnost potpunog preklapanja.

Cruze karavan i Malibu dizel model sada u prodaji

Sa dolaskom Cruze karavana u prodajne salone širom Evrope, Chevrolet nudi kompaktni automobil koji će biti posebno privlačan porodicama i pojedincima sa aktivnim stilom života. Ovaj karavan, koji se nastavlja na popularne verzije limuzina i hečbek modela, može da ponudi do 1.478 litara slobodnog prostora.

Njegova ponuda pogonskih sistema sadrži 1,4-litarski turbo benzinac i 1,7-litarski dizel motor, kao i usavršen 2,0-litarski dizel motor, pored već dokazanih 1,6-litarskih i 1,8-litarskih benzinaca ovog brenda. 1,7-litarski dizel motor je najštedljiviji od svih Cruz motora, i troši samo 4,5 l/100 km.

Malibu je novi vodeći model  Chevrolet-a u Evropi i izdvaja se po svom američkom stilu, prostranosti i EuroNCAP bezbednosti od pet zvezdica. Verzije ove limuzine srednje klase sa dizel motorom sada se mogu kupiti u evropskim salonima.

Ovaj pouzdan i moćan motor donosi maksimalnu izlaznu snagu od 160 ks pri 4.000 opm, i 350 Nm obrtnog momenta pri 1.750 opm. Ubrzanje od nula do 100 km/h dostiže za 9,75 sekundi u verziji sa ručnim sistemom prenosa, uz maksimalnu brzinu od 213 km/h.

Chevrolet koncepti za mlade

Od njihove svetske premijere na Severnoameričkom međunarodnom sajmu automobila u Detroitu 2011. godine,  Chevrolet-ova dva koncepta za mlade, Code 130R i Tru 140S, su počastila nekoliko glavnih sajmova svojim stilizovanim prisustvom, uključujući Vašington, Čikago, Ženevu, Njujork i Peking u 2012. Sajam automobila u Parizu 2012. godine nudi novu priliku ljubiteljima automobila da vide ova dva izvanredna koncepta.
Code 130R i Tru 140S su dizajnirani od strane Nikolasa Dejvida i Džo Bejkera iz GM-ovog Centra za dizajn u Severnom Holivudu, na osnovu informacija dobijenih od mladih ljudi ispod 30 godina starosti širom Sjedinjenih Država. Ova dva vozila istražuju stil i funkcionalnost koje je ova grupa kupaca navela da bi želeli da vide na novom automobilu.

Dobijeno je mnogo entuzijastičnih povratnih informacija o ova dva vozila od strane posetilaca prethodnih sajmova. Ukupno, skoro 16.000 zainteresovanih pojedinaca je odgovaralo na razna anketna pitanja.

* preliminarni podaci

Chevrolet

Sajam u Parizu 2012: Kia predstavlja 4 premijere

Sajam u Parizu 2012: Kia predstavlja 4 premijere

Novi Kia Carens, kompaktni monovolumen i novi Kia pro_cee’d danas su doživjeli svjetsku premijeru na pariskom Mondial de l’Automobile 2012. Osim njih u Evropi se prvi put predstavljaju i limuzina Optima Hybrid i restilizovani sportski terenac Kia...

Sajam automobila u Parizu: Premijerno predstavljen novi Golf

Sajam automobila u Parizu: Premijerno predstavljen novi Golf

Na sajmu automobila u Parizu koji počinje danas, sve se vrti oko novog Golfa. Pri prikazivanju prototipa izuzetno ekonomičnog modela Golf BlueMotion i posebno sportskog Golfa GTI, oba modela skoro spremna da krenu u punu prozvodnju, Volkswagen takođe pruža mogućnost da se prvi put pogledaju neki budući modeli...

Jedinstveni Opel ADAM je vaš za 11.500 evra

Jedinstveni Opel ADAM je vaš za 11.500 evra

Praktično neograničene opcije za prilagođavanje su upakovane u automobil koji je samo 3,70 metara dug i 1,97 metara širok (uključujući retrovizore). Na "Mondial de l'Automobile 2012" u Parizu, Opel ADAM će pokazati svoje brojne inovativne karakteristike i opcije za podešavanje po ličnoj meri, koje nijedan drugi proizvođač automobila ne nudi.

Volkswagen lansira kampanju za Golf u 33 zemlje

Volkswagen lansira kampanju za Golf u 33 zemlje

Volkswagen međunarodna reklamna kampanja za novi Golf se lansira istovremeno sa svetskom premijerom ovog modela. Prva faza kampanje se fokusira na ljude i njihove prioritete u životu. Sedam ličnih pitanja stvaraju emocionalni tonalitet koji karakteriše reklamni imidž novog Golfa u svim medijskim kanalima...

Volkswagen Golf GTI na prvim fotografijama

Volkswagen Golf GTI na prvim fotografijama

Automobilske kompanije prethodnih dana malo toga kriju. Neposredno pred početak sajma automobila u Parizu, na internetu su se pojavile zvanične fotografije nove generacije modela VW Golf GTI. Trovratni Golf GTI još uvek je označen kao koncept, ali je više nego jasno da je serijska proizvodnja veoma blizu...

Bosch postavlja kamen temeljac za prvu fabriku u Srbiji

Bosch postavlja kamen temeljac za prvu fabriku u Srbiji

Bosch Grupa postavlja kamen temeljac za svoju prvu fabriku u prisustvu Premijera Ivice Dačića. Proizvodni pogon, deo divizije Elektro Pokretača se gradi u Pećincima, oko 25 kilometara od Beograda. Vodeći svetski dobavljač tehnologije i usluga uložiće oko 70 milliona evra u narednih sedam godina i planira da zaposli 620 ljudi...

Fiat na salonu automobila u Parizu

Fiat na salonu automobila u Parizu

Na predstojećem Salonu automobila u Parizu, koji traje od 27. septembra do 14. oktobra (27. i 28. septembar rezervisani su za predstavnike medija), Fiat predstavlja novu Pandu 4X4, Pandu Trekking, Pandu Natural Power, Freemont Park Avenue i Freemont 2.4 sa šestostepenim automatskim menjačem...

Grand Motors: Besplatan pregled, popust za delove i rad

Grand Motors: Besplatan pregled, popust za delove i rad

Svim vlasnicima Infiniti automobila u Srbiji, bez obzira na godinu proizvodnje, poreklo i mesto kupovine, ovlašćeni voznik i serviser, Grand Motors, od 1. oktobra do 1. decembra omogućava da u servisu na Novom Beogradu obave besplatnu kompletnu kontrolu vozila, dok za delove koje treba zameniti i rad majstora odobrava 10 odsto popusta...

BMW 5 Touring (2024)
Slika nedelje