AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nova Mercedes-Benz T-Klasa: Kompaktni gradski kombi za porodice, ljubitelje aktivnog odmora i posao

Nova Mercedes-Benz T-Klasa: Kompaktni gradski kombi za porodice, ljubitelje aktivnog odmora i posao

Mercedes-Benz Vans isporučuju vozila u malom, srednjem i velikom segmentu kombi i dostavnih vozila, ispunjavajući sve zahteve kupca u vidu prostranosti...

Sada, platforma za segment malih kombija vozila će se koristiti za kreiranje novog vozila, prilagođenog potrebama porodica, dok će istovremeno biti pogodno i za ljubitelje aktivnog odmora. Poput V-Klase, koja je uspešno pozicionirana u segmentu kombija srednje veličine, Mercedes-Benz Vans će ponuditi novo vozilo u segmentu malih kombi vozila od prve polovina 2022. godine. Novi model će nositi oznaku T-Klasa.


"Sa potpuno novom Mercedes-Benz T-Klasom, želimo da ponudimo vozilo koje omogućava porodicama i onima koji upražnjavaju aktivne odmore, da zakorače u svet Mercedes-Benz vozila. Ovi kupci traže atraktivna i praktična kompaktna vozila – a upravo te zahteve ispunjava nova T-Klasa.", kaže Marcus Breitschwerdt, rukovodilac Mercedes-Benz Vans.


"Sa novim izgledom i dizajnom T-Klase, postižemo spoj funkcionalnosti i primamljivosti", kaže Gorden Wagener, šef dizajn tima Daimler Grupe. "Svojom jedinstvenom filozofijom dizajna Sensual Purity, stvaramo atraktivnog porodičnog pratioca. T-Klasa će inspirisati svojim dizajnom, proporcijama i primenjenim vrednostima."


Punopravni član Mercedes-Benz porodice


Kao potpuno novi projekat, T-Klasa će se na prvi pogled jasno prikazivati svoju pripadnost kao član Mercedes-Benz porodice i kao takvu, odlikovaće je nepogrešivo tipične karakteristike marke sa trokrakom zvezdom. Posebno u pogledu dizajna, vrednosti, sigurnosti i povezanosti, ovo novo vozilo će nositi Mercedes-Benz DNK u sebi.


Nova klasa, novi koncept


U fokusu novo razvijene Mercedes-Benz T-Klase je tržište privatnih kupaca. T-Klasa će zadovoljiti potrebe porodica i ljudi orjentisanih ka slobodnom vremenu, a po atraktivnom odnosu cene i kvaliteta. Slovo T označava efikasne koncepte prostora i stoga je savršeno pogodno kao oznaka modela za kompaktne porodične kombije koje krasi trokraka zvezda.


Nova Mercedes-Benz T-Klasa nudi dosta prostora i pogodna je za različite namene, uključujući prevoz putnika kao referenca u okviru deljenja usluga – i sve to ne ugrožavajući komfor. Klizna vrata širokog otvaranja, sa leve i desne strane vozila, kao primer, omogućavaju lak i udoban pristup unutrašnjosti. Pored konvencionalnih pogonskih sistema, postojaće i potpuno električna verzija.


Mercedes-Benz Vans u segmentu malih kombi vozila


U segmentu malih kombi vozila, Mercedes-Benz Vans je predstavljen kroz komercijalno postavljeni model Citan od 2012. godine. U avgustu prošle godine, divizija lakih komercijalnih vozila najavila je naslednika kompaktnog gradskog dostavnog vozila, zajedno sa električnom varijantnom. Na osnovu ove platforme za male kombije, biće stvorena dva vozila: Mercedes-Benz Citan - beskompromisno vozilo prilagođeno potrebama komercijalnih kupaca, Mercedes-Benz T-Klasa - vozilo fokusirano na privatna lica.


T-Klasa i Citan biće kreirani u saradnji sa Renault-Nissan-Mitsubishi grupacijom.


PR

COTY 2024: poznato 7 finalista

COTY 2024: poznato 7 finalista

Iako je udeo električnih automobila u prodaji novih automobila u Evropi dostiže manje od 15 % tržišta, na listi finalista za COTY 2024 ne nalazi se nijedan model koji ne može da radi na baterije. I prvi put se automobil poreklom iz Kine nalazi na ovoj prestižnoj listi...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje