AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Johen Paesen podpredsednik Kijinog dizajna enterijera

Johen Paesen podpredsednik Kijinog dizajna enterijera

Iz Kia Motors Corporation javljaju da je Johen Paesen postao podpredsednik grupe za dizajn enterijera. Gospodin Paesen radi u Kijinom dizajnerskom centru u Namyangu (J. Koreja) i neposredno je odgovoran Karimu Habibu, višem podpredsedniku i vođi dizajnerskog centra...

Johen Paesen odgovoran za dizajn enterijera vozila Kia

Gospodin Paesen će biti zadužen za razvoj Kijinog dizajna enterijera budućnosti. Njegov dolazak će posebno pojačati Kijin rad na dizajnu enterijera brojnih električnih i elektrifikovanih vozila. Imenovanje je deo Kijinih širih napora da iskoriste prilike koje nudi elektrifikacija.

Johen Paesen ima iza sebe gotovo dvadeset godina iskustva na glavnim projektima dizajna enterijera kod masovnih, premijum i start-up brendova. Na zadnjoj funkciji pre dolaska u Kiju bio je viši direktor dizajna enterijera kod proizvođača električnih vozila NIO, gde je vodio globalnu ekipu dizajnera i uspostavio identitet enterijera brenda pre ulaska na tržište. Pre toga većinu karijere je preživeo u BMW Group, gde je između ostalog radio na konceptnom vozilu BMW Vision Efficient Dynamics iz 2009. godine i modelu BMW i8 Roadster. Na početku karijere je kod brojnih dizajnerskih projekata sarađivao sa gospodinom Habibom.
 
“Velika čast je biti deo Kijine globalne dizajnerske ekipe u vreme izuzetnih promena u automobilskoj industriji,” rekao je Paesen. “Radujem se svom doprinosu u Kijinim ambicioznim planovima za budućnost sa uzbudljivim i inovativnim modelima, koji će ojačati njen položaj na tržištu. Kia ima vrlo talentovanu ekipu dizajnera i inženjera, zato jedva čekam da udružimo snage u osnaživanju brenda i popločamo cestu punu inovacija i vrhunskog dizajna.”

“Johen nije samo nadaren dizajner sa bogatim iskustvom, nego poseduje i duboko razumevanje sinergije između brenda i dizajna,” rekao je Habib. “U vreme kada je Kia najavila svoj Plan S*, sa kojim će se uhvatiti u koštac sa promenama u svetu automobila Joken će pojačati našu ekipu i pomoći nam u stvaranju novih prilika. Radujem se njegovom doslaku u našu mladu i kreativnu ekipu u Koreji.”

Dizajnerski centar u korejskom gradu Namyangu je sedište Kijine globalne dizajnerske mreže. U njemu su zaduženi za sve vidike dizajna brenda - od koncepta i modeliranja do stila i razvoja boja i materijala, ali istovremeno i tesno sarađuju sa regionalnim dizajnerskim centrima u Evropi, SAD-u i Kini.

Karijera Johena Paesena:

2016~2019: viši direktor dizajna enterijera, NIO
2014~2015: vođa dizajna enterijera, BMW i
2012~2014: projektni vođa dizajna enterijera, BMW Group
2010~2012: kreativni direktor dizajna enterijera, BMW Group
2006~2010: dizajner enterijera, BMW Group
2002~2006: dizajner enterijera, Volkswagen AG

* Plan S: Kijina srednjoročna i dugoročna strategija, usmerena u progresivno uspostavljanje vodećeg položaja u automobilskoj industriji budućnosti koja obuhvata usluge mobilnosti, elektrifikaciju vozila, povezivost i autonomiju.

PR

Nissan X-TRAIL – sledećeg leta stiže u Evropu

Nissan X-TRAIL – sledećeg leta stiže u Evropu

Kao dopuna Nissanovoj paleti upečatljivih crossovera, sledećeg leta (2022.) biće predstavljen potpuno novi SUV X-Trail. On je svoju svetsku premijeru doživeo juče na međunarodnoj izložbi automobilske industrije u Šangaju (Auto Shanghai 2021.)...

Renault svetu daje više boje

Renault svetu daje više boje

I brojke to dokazuju! Iako je ponuda boja za automobile svakim danom sve bogatija, takozvane „neutralne boje” poput bele, crne i sive itekako prednjače među novim kupcima...

Nissan Qashqai (2022)
Slika nedelje