AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Volkswagen Transporter za lakšu i sigurniju mobilnost dece sa oštećenim vidom

Volkswagen Transporter za lakšu i sigurniju mobilnost dece sa oštećenim vidom

Vreme praznika je pravo vreme za darivanje dragih nam osoba, porodice i prijatelja. Praznici su pravo vreme da mislimo i darujemo one kojima je to najpotrebnije, da budemo humani i učinimo nekome novogodišnje i božićne praznike lepšim...

Zato je, u duhu praznika, Porsche grupacija u Srbiji (Porsche Srbija i Crna Gora i Porsche Leasing) odlučila da ustupi na korišćenje automobil Volkswagen Transporter školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović” u Zemunu.

Pod sloganom „Mobilnost budućnosti“, ove društveno-odgovorne kompanije koje se bave mobilnošću, za cilj imaju da doprinesu lakšoj, boljoj i sigurnijoj mobilnosti dece kojoj je to zaista potrebno.

„Želja nam je bila da pomognemo onima kojima je to potrebno i učinimo nešto lepo za druge. Pošto smo mi grupa koja ljudima pruža mobilnost, želeli smo da učenicima škole „Veljko Ramadanović“ , omogućimo upravo to. Veću mobilnost. Verujemo da će ovo vozilo učenicima olakšati svakodnevne aktivnosti, kao što su prevoz od kuće do škole, odlasci na praktičnu nastavu, takmičenja, izleti i ostale vannastavne aktivnosti“ - izjavio je Dejan Pavlović, direktor Porsche Finansijske Grupe u Srbiji.

„Akcije slične ovoj našoj, doprinose kvalitetnijoj svakodnevnici učenika ove škole, i svi zajedno snosimo odgovornost za njihovo bolje sutra. Isto je i sa svom ostalom decom i osobama sa posebnim potrebama. Upravo iz tog razloga apelujemo i pozivamo sve ostale kompanije kao i ljude dobre volje da im, svako u skladu sa svojim mogućnostima, omogući bolje i kvalitetnije uslove  života i bolje uslove za razvoj i ostvarenje svojih potencijala i talenata“ - rekao je Miloš Vujanović, direktor Porsche Srbija i Crna Gora.

Škola za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović” je poznata institucija koja slepoj i slabovidoj deci iz cele Srbije pruža mogućnost da se razviju u radno sposobne i samostalne osobe. Rad škole zasniva se na redovnom nastavnom programu koji je prilagođen deci oštećenog vida, a obuhvata osnovno i srednje obrazovanje. Škola organizuje vaspitni rad, smeštaj, ishranu i preventivnu zdravstvenu zaštitu u Domu za učenike.

„Osim redovne školske nastave, podržavamo naše učenike u brojnim vannastavnim aktivnostima, te tako naši đaci idu na takmičenja u plesu, šahu, plivanju i na dečije olimpijade, a često organizujemo i izlete i posete muzejima. Zato nam je svaka pomoć u pogledu mobilnosti dobrodošla i veoma smo zahvalni što su kompanije Porsche Srbija i Crna Gora i Porsche Leasing odlučile da našu školu obraduju ovako lepim gestom”, saopštila je Radmila Laban, direktorka škole za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović”.

Zahvaljujući svom ugledu, tradiciji i iskustvu, Porsche grupacija u Srbiji poznata je po tome što nudi jedinstvena rešenja za mobilnost a društveno-odgovorne kampanje, poput ove, utkane su u njen rad.

PR

Svetska premijera nove Toyote GR Yaris

Svetska premijera nove Toyote GR Yaris

Nova Toyota GR Yaris imala je svetsku premijeru na Salonu automobila Tokio 2024, uz predstavljanje brojnih tehničkih, dizajnerskih i konstrukcionih poboljšanja koja obećavaju još bolje iskustvo sportske vožnje...

Putevi Srbije - Pažljivo vozite zbog vremenskih uslova

Putevi Srbije - Pažljivo vozite zbog vremenskih uslova

JP „Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da posebno budu oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, s obzirom da se prema najavi Hidrometereološkog zavoda u večernjim satima očekuju snežne padavine...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje