AutoMAGAZIN - Vesti

Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

U oktobru u Kragujevcu prvi sajam vozila za međunarodni transport

U oktobru u Kragujevcu prvi sajam vozila za međunarodni transport

Pod pokroviteljstvom i u organizaciji kragujevačke kompanije Politek, renomiranog proizvođača nadgradnji na lakim i srednjim komercijalnim vozilima, od 10. do 12. oktobra u hali i na otvorenom prostoru Šumadijskog sajma u Kragujevcu održava se prva izložba vozila i opreme za drumski međunarodni transport - TRANSTEK 2019...

U oktobru u Kragujevcu prvi sajam vozila za međunarodni transport

Trodnevna manifestacija, prva ovakve vrste u Srbiji, posvećena je kompanijama i preduzetnicima koji se bave međunarodnim transportom i pojedincima koji žele da više saznaju o ovom poslu. Tokom ove specijalizovane izložbe poslovnog karaktera posetioci će imati priliku da vide, probaju i kupe vozila mnogih renomiranih marki, upoznaju se s njihovim karakteristikama i ostvare brojne pogodnosti i popuste.

Pored vozila i nadogradnji, biće prisutne i kompanije koje pružaju usluge ili prodaju delove i opremu za vozila u međunarodnom transportu, poput distributera pneumatika, veleprodavaca goriva, osiguravajućih i lizing kuća, kompanije koje se bave praćenjem i telematikom, prodavci uređaja za elektronsku naplatu putarine…

U sva tri dana, za zainteresovane će biti organizovane trodnevne radionice o raznim temama vezanim za transport, vozila i poslovanje u ovoj branši.

U oktobru u Kragujevcu prvi sajam vozila za međunarodni transport

Unutar izložbenog prostora u hali Šumadija sajma biće prikazana klasična i nova rešenja za sve popularnije ceradne nadogradnje koje se koriste u međunarodnom transportu - to su, pre svih, ekstra olakšane konstrukcije napravljene od aluminijumskih profila kako bi se dobila maksimalna nosivost za prevoz 8-10 europaleta. Biće predstavljene brojne verzije tovarnih sanduka u različitim dužinama na šasijama dostavnih vozila poznatih brendova poput Mercedes Sprintera, Iveco Dailyja, Volkswagen Craftera, Fiat Ducata, Renault Mastera.

Premijerno će biti prikazan Lifting sistem, s kojim se na dostavnim vozilima s klasičnim tovarnim sandukom i ceradom dobija mogućnost da se, po potrebi, visina tovarnog prostora podigne - sa standardnih 2,3 na 2,6 m. Takođe, biće prikazani razni modeli rolo bočnih i rolo krovnih cerada u kombinaciji sa zadnjim vratima.

Za prevoznike kojima je potrebna maksimalna nosivost kombi šasija biće prikazan novi model maksimalno olakšanog Extra Light tovarnag sanduka sa 70 kg dodatne korisne nosivosti, koji omogućava utovar osam euro paleta i 1.250 kg korisne nosivosti.

U oktobru u Kragujevcu prvi sajam vozila za međunarodni transport

Najpoznatiji evropski proizvođač „spavajućih“ kapsula PONY, koje se nadograđuju na krovove lakih kamioneta za međunarodni transport, premijerno će prikazati novi model Space Master za spavanje/odmor dve osobe, čime se i u ovakvim malim vozilima dobija rešenje slično „spavaćim“ kabinama magistralnih, velikih tegljača.

Pored nadogradnji, posetioci će imati priliku da vide i dodatnu opremu, poput pneumatskog ogibljenja zadnje osovine, vazdušnih grejača marke Eberspacher, posadnog frižidera za hranu, rashladnih uređaja marke Thermoking i dosta druge opreme.

Učešće na ovoj jedinstvenoj manifestaciji je do sada potvrdilo četrdesetak renomiranih proizvođača i kompanija iz ove branše. Među njima su, recimo, predstavnici i prodavci lakih komercijalnih vozila Mercedes-Benz, Mitsubishi-Fuso, Volkswagen, Fiat, Iveco, Renault trucks, Isuzu.

Posetiocima će biti pružena jedinstvena prilika da se na istom mestu upoznaju i s ponudom uvoznika i prodavaca srednjeteških i teških komercijalnih vozila – prisustvo najatraktivnijim eksponatima su najavili Mercedes-Benz, Volvo Trucks, Iveco, Renault Trucks, Scania, MAN.

Na otvorenom prostoru bi, pored tegljača i velikih solo kamiona, trebalo da se pojave i eksponati najpoznatijih proizvođača priključnih vozila koja se prodaju u Srbiji: Schmitz Cargobull, Kögel, Schwarzmüller, Wielton, Kässbohrer.

Pored privrednog programa, svoje prisustvo su potvrdili i predstavnici premijum automobilskih brendova - Mercedes, Jaguar, Range Rover.

Izlagači najavljuju da će posetioci imati mogućnost da neka od vozila isprobaju kraćom vožnjom u okolini Šumadija sajma.

Na prvoj domaćoj izložbi posvećenoj međunarodnom drumskom transportu očekuju se i drugi izlagači čija je delatnost neposredno ili posredno vezana za ovu delatnost.

Ulaz i parking za posetioce tokom manifestacije TRANSTEK 2019 će biti besplatni.

PR

Nissan-LF Auto Centar - Uz LF finansiranje, Nissan X-TRAIL već za 1.600 evra!

Nissan-LF Auto Centar - Uz LF finansiranje, Nissan X-TRAIL već za 1.600 evra!

Ovlašćeni prodavac i serviser Nissan automobila, beogradski Nissan-LF Auto Centar, ograničenu količinu najprodavanijeg SUV-a na svetu, modela X-TRAIL u verziji 1.7D XT 4WD Tekna nudi po nikad povoljnijim uslovima: uz veliki popust, ali i sa svojim modelom finansiranja, koji omogućava da se ključevi novog vozila dobiju za samo 1.600 evra!

Citroen C3 Aircrossi novi C5 Aircross – novi Exclusuv trend

Citroen C3 Aircrossi novi C5 Aircross – novi Exclusuv trend

Citroën C3 Aircross i Novi Citroën C5 Aircross predstavljaju pravi izbor za grad, otvoreni put i za velika prostranstva. Ovi moderni i prostrani SUV modeli svojom jedinstvenom pojavom i jedinstvenim osećajem u kabini razlikuju se od svih ostalih vozila iz tog segmenta...

Kia i Aptiv zajedno do autonomne vožnje već 2022.

Kia i Aptiv zajedno do autonomne vožnje već 2022.

Prvi slučaj ravnopravnog odnosa između automobilista i tehnoloških kompanija Koncern Hyundai Motor Group (HMG), koji čine Hyundai, Kia i Hyundai Mobis, koji je dobavljač delova za prvu ugradnju u vozila Hyundai i Kia, te kompanija Aptiv obznanili su osnivanje zajedničke kompanije (joint venture) za razvoj autonomne vožnje...

TAG Heuer je zvanični partner Porsche Formula E tima

TAG Heuer je zvanični partner Porsche Formula E tima

TAG Heuer i Porsche brendovi započeli su dugotrajnu saradnju u okviru Formula E, jer je luksuzna švajcarska časovničarska kuća upravo postala njihov zvanični partner. Porsche tim koji će se nadmetati u ABB FIA Formula E šampionatu 2019/2020 će dobiti naziv TAG Heuer Porsche Formula E Team...

Škoda Octavia 2020
Slika nedelje