AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Opel Connect: Opel uvodi novi sistem povezivanja

Opel Connect: Opel uvodi novi sistem povezivanja

Opel nastavlja brzu integraciju tehnologije PSA grupacije, u skladu sa strateškim planom PACE!

Nakon objavljivanja da će inženjerski tim u Riselshajmu voditi razvoj lakih komercijalnih vozila PSA grupacije i da će 15 centara nadležnosti biti raspoređeno u sedištu Opela, Opel će uvesti usluge povezivanja PSA grupacije u Evropi. U skladu sa tim, brend će istovremeno početi sa ukidanjem tehnologije OnStar koja je u vlasništvu GM-a, koja će biti završena do kraja 2020. godine.


Nazvan Opel Connect, novi sistem povezivanja će biti predstavljen u Opelovim putničkim i lakim komercijalnim vozilima počev od 2019. godine. Jedan od prvih modela koji će imati Opel Connect je nova generacija Corse, koju će Opel takođe proizvoditi i kao električni automobil na baterije. Ponuda povezivanja će uključivati dijagnozu vozila, asistenciju prilikom krađe vozila i daljinski pristup vozilu kao i Apple CarPlay i Android Auto. Od 2024. godine, Opel Connect će biti dostupan u celoj Opelovoj gami modela.


Komentarišući uvođenje Opel Connect-a, direktor Opela za Srbiju, Bugarsku, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, Dragan Nenadović je rekao: „Opel se utemeljio u vodeću poziciju što se tiče sistema povezanosti u automobilima. Nova tehnologija će nam omogućiti da ovu ulogu još više učvrstimo u budućnosti“.


Tokom uvođenja Opel Connect-a, korisnici OnStar sistema mogu biti sigurni da će nastaviti da dobijaju isti nivo usluge, sve do datuma prestanka.


PR

Slavna Mazda Red

Slavna Mazda Red

Mazda Motor Corporation je uspešno primenila sopstvenu tehnologiju bojenja Takuminuri[i] i razvila posebnu boju Artisan Red Premium...

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Kia je na dodeli nagrada za automobil godine revije What Car? za 2024. godinu osvojila četiri nagrade, uključujući pobedu u dve glavne kategorije za Kia Sportage i Kia EV6...

Renault Symbioz
Slika nedelje